De voordelen van een verkorte Associate degree na je MBO 4-diploma

Ben jij tussen de 18 en 25 jaar en heb je recent je felbegeerde MBO-diploma niveau 4 gehaald? Wil je na vier jaar hard studeren lekker aan de slag, maar voel je er tegelijk wat voor om je op HBO-niveau verder te ontwikkelen? Dan is een verkorte Associate degree van Ad Academy de juiste vervolgstap voor jou. Je hebt de zekerheid van een baan met bijbehorend salaris, maar leert ondertussen ook in slechts 1,5 jaar verder voor je volgende diploma – op HBO-niveau deze keer.  

Ad Academy en de voordelen voor jou

Ad Academy heeft een uniek leer-werktraject ontwikkeld: een Associate degree die korter is dan gebruikelijk. Ad Academy is powered by NCOI en als student pluk jij hier de vruchten van. Voor deze opleiding is gekeken naar wat jij als jonge, net afgestudeerde MBO-student nodig hebt, in combinatie met behoeften die er zijn in de werkpraktijk. Wat zijn de voordelen voor jou als student?
 • Je haalt binnen 1,5 jaar een HBO-getuigschrift
  We kunnen ons goed voorstellen dat je na 4 jaar studeren voor je MBO-diploma geen behoefte hebt aan opnieuw een studie van lange duur.
 • Baangarantie
  Je hoeft je geen zorgen te maken over het zoeken van een baan, die is gegarandeerd binnen de opleiding.
 • Meerdere studierichtingen
  Afhankelijk van je interesse kies je voor een verkorte Ad in bijvoorbeeld de richting van Management in de zorg, Human Resource Management, Commerciële Economie, Ondernemerschap en Retail Management
 • 1 dag les, 4 dagen werken
  Je doet veel werkervaring op, en combineert dit met een theoretisch gedeelte. Je studeert op een overzichtelijke en flexibele manier. 
 • Speciaal voor jongvolwassenen
  Dit traject is ontwikkeld voor jou en sluit aan bij de behoeften die jij als jonge, net afgestudeerde MBO’er hebt. Denk aan coaching en overzichtelijke studiemodules.
 

Een Associate degree, wat is dat eigenlijk? 

Met een reguliere Associate degree behaal je in twee jaar een HBO-getuigschrift. De Ad’s zijn in het leven geroepen om het gat te dichten tussen het MBO en de HBO Bachelor. Na het doorlopen van een Associate degree ontvang je een officieel erkend diploma, dat goed staat aangeschreven bij werkgevers. Bij Ad Academy is er dus ook de mogelijkheid om sneller, want in anderhalf jaar, een Associate degree te doorlopen. Afhankelijk van je interesse kies je voor een verkorte Ad in bijvoorbeeld de richting van:
 • HBO Associate degree Management in de zorg
  Voor als je een zorghart hebt en een managementpositie in de zorgsector ambieert.   
 • HBO Associate degree Human Resource Management
  Voor als je je wilt bezighouden met het werkplezier en de (talent)ontwikkeling van medewerkers en personeelsbeleid in het algemeen. 
 • HBO Associate degree Commerciële Economie
  Je wilt nieuwe producten in de markt zetten en bijdragen aan goede verkoopresultaten.
 • HBO Associate degree Ondernemerschap en Retail Management
  Je wilt je ontwikkelen tot bedrijfsleider of zelfstandig ondernemer in de retail.
 

Wat houdt de baangarantie in?

Kort gezegd houdt de baangarantie in, dat Ad Academy ervoor zorgt dat je tijdens je opleiding gegarandeerd een baan hebt. Maar Ad Academy gaat verder dan dat. Ze zet zich er vol voor in om samen mét en vóór jou een baan te zoeken die bij je past en die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden biedt. Een team van adviseurs onderzoekt samen met jou hoe jouw droombaan eruitziet en zet zich ervoor in om de juiste werkplek te vinden. Lees hierover meer op de site van Ad Academy

Open avonden

Wil je meer weten over deze opleidingen en Ad Academy? Kom dan naar een van de open avonden van Ad Academy. We vertellen meer over de opleidingsmogelijkheden, carrièrecoaching en unieke baanbemiddeling. Meld je nu aan voor een open avond.

Wil jij je echte ambitie volgen? Vraag dan ons online HBO-magazine aan en laat je inspireren door ervaringen van studenten die jou voorgingen. Ja, stuur mij het HBO-magazine.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.