Welke variant kiest u: HBO Bachelor, Associate degree of HBO-programma?

U wilt u verder ontwikkelen op HBO-niveau, maar kiest u dan voor een HBO Bachelor, Associate degree of een HBO-programma? Welke variant past het beste bij uw wensen en behoeften en wat zijn de verschillen tussen de drie? We leggen het u uit.

HBO Bachelor

Bent u op zoek naar een zo breed mogelijke opleiding waarin alle aspecten rondom een onderwerp of vak aan de orde komen? Omdat u zich bijvoorbeeld wilt laten omscholen naar een ander vakgebied, u wilt aantonen dat u op HBO Bachelorniveau werkt en denkt in uw huidige functie of u simpelweg zo veel mogelijk wilt leren? Dan is een HBO Bachelor ideaal voor u. Met een HBO Bacheloropleiding wordt u zo breed mogelijk opgeleid en behaalt u een officiële Bachelorgraad.
 
De Bacheloropleidingen van NCOI bestaan uit 3 fasen en een individuele afstudeerfase. De meeste studenten ronden de opleiding af in ongeveer 4 jaar, maar u mag er langer over doen. Als u een baan hebt die aansluit op de opleiding, dan maakt u opdrachten in uw eigen werkomgeving. Zo doet u ervaring op met de onderwerpen uit de opleiding. Ligt uw werk niet in het verlengde van de opleiding? Dan loopt u een periode stage, zodat u ervaring op kunt doen in het vakgebied. U sluit uw Bacheloropleiding af met een afstudeeropdracht. Bij succesvolle afronding ontvangt u een Bachelorgetuigschrift en mag u de bijbehorende internationaal erkende Bachelortitel voeren.
 
Meer informatie over onze Bacheloropleidingen en ons aanbod vindt u hier.

Associate degree

Voor wie wél een erkende HBO-opleiding wil volgen, maar niet nog eens 4 jaar in de schoolbanken wil zitten, biedt de Associate degree uitkomst. Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs zijn HBO Associate-degreeopleidingen geïntroduceerd. Een HBO Associate degree is een 2-jarige HBO-opleiding voor iedereen die al een MBO-diploma niveau 4 op zak heeft en niet nog jarenlang wil studeren.
 
Met een HBO Associate degree van NCOI heeft u een goede kans op een baan, omdat de opleidingen in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid worden ontwikkeld. Een HBO Associate degree levert een diploma op tussen MBO 4- en HBO Bachelorniveau in. Omdat u met een HBO Associate degree een deel van een HBO Bacheloropleiding afrondt, kunt u na afronding van de HBO Associate degree in 2 jaar tijd alsnog uw HBO Bachelordiploma behalen. Een Associate-degreeopleiding heeft een wettelijke duur van 2 jaar en richt zich meteen op de kern binnen een vakgebied. De meeste studenten weten hun getuigschrift in deze 2 jaar te behalen, maar u bepaalt zelf hoelang u over de opleiding doet. U rondt de opleiding af met een eindopdracht. Bij een succesvolle afronding ontvangt u een officieel internationaal erkend Ad-getuigschrift.
 
Meer informatie over onze Associate degrees en ons aanbod vindt u hier.

HBO-programma

Een korte HBO-programma's zijn ideaal voor u als u zich in relatief korte tijd op HBO-niveau wilt ontwikkelen. De duur van een programma varieert namelijk tussen de 3 maanden en 2 jaar. Een HBO-programma van NCOI bestaat uit een of meerdere modules en wordt afgesloten met een diploma. In tegenstelling tot bij een volledige Bacheloropleiding, hoeft u bij een programma geen stage te lopen of over een passende werkplek te beschikken. Voor de meeste HBO-programma’s is een vooropleiding op HAVO- of MBO-niveau vereist. Voor sommige programma’s is enige kennis over een bepaald onderwerp gewenst. Heeft u na afloop van een HBO-programma de smaak te pakken en wilt u alsnog een volledige Bacheloropleiding volgen? Met het diploma van uw afgeronde HBO-programma kunt u mogelijk vrijstelling krijgen in een volledige HBO Bacheloropleiding.
 
Meer informatie over onze HBO-programma’s en ons aanbod vindt u hier.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze verschillende opleidingen en programma’s of wilt u een persoonlijk opleidingsadvies? Onze opleidingsadviseurs zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u de geschikte opleiding te vinden. U kunt ze bereiken op 035 – 6 400 411 of vul ons contactformulier in, dan nemen zij contact op met u.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.