Menu

Kostenoverzicht aanvragen

HBO Associate degree IT

NVAO-geaccrediteerde opleiding

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

HBO Associate Degree

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De vraag naar IT-personeel neemt de komende jaren alleen maar toe. Wil jij je scholen in of omscholen naar een kansrijk beroep in de IT? Wil je je daarbij specifiek verdiepen in data engineering of security engineering? En dat in 2 jaar tijd? Kies dan voor de NVAO-geaccrediteerde HBO Associate degree IT. In dit programma zet je de volgende stap in je persoonlijke en professionele ontwikkeling op HBO-niveau. Je wordt opgeleid om IT-taken op operationeel niveau uit te voeren. Vanuit operationele taken kun je IT-processen beschrijven en verbeteren, technische vertalingen maken van procedures en kun je technische consequenties uitleggen aan de business. Ook kun je hierna patronen herkennen, knelpunten signaleren en draag je in teamvorm bij aan het vormgeven van oplossingen. Je bent de verbindende factor tussen de werkvloer en het management. Dit brede en praktijkgerichte programma biedt je de mogelijkheid om na afronding versneld binnen 2 jaar af te studeren in de volledige HBO Bachelor Informatica van Hogeschool NCOI.

Waarom NCOI?

  • Voor werkenden: opleidingen die goed te combineren zijn met werk en privé
  • Flexibel: meerdere startmomenten op meerdere locaties per jaar
  • Begeleiding: topdocenten uit de praktijk en een persoonlijke studiebegeleider
  • Kwaliteit: hoog aangeschreven bij werkgevers én geaccrediteerd door de NVAO

HBO Associate degree

Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs zijn HBO Associate-degreeopleidingen geïntroduceerd. Deze zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen 4-jarige HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar juist een korter HBO-programma. Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).

Doelgroep

Je wilt in 2 jaar tijd een officieel diploma behalen op het gebied van IT. Je bent analytisch, hebt probleemoplossend vermogen en je wilt je verdiepen in de specialisatie data of security engineering.

Je kunt aan deze Associate degree deelnemen met een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Ben je niet in het bezit van een van deze diploma’s, en ben je minimaal 21 jaar, dan kun je instromen op basis van de 21+ regeling van NCOI. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Doel en opzet

Je ontwikkelt je op een zeer praktische wijze op erkend HBO-niveau. Onderwerpen op het gebied van IT komen uitgebreid aan bod. Je leert IT-processen beschrijven en verbeteren, technische vertalingen maken van procedures, gegevens monitoren en beheren, patronen herkennen en misstanden signaleren. In de tweede fase maak je de keuze om je te verdiepen in data engineering of security engineering.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Meer informatie en startdata

Je kunt je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Hogeschool NCOI voor meer praktische informatie en de kosten van de opleiding.

Planning

Bekijk de website voor de actuele startdata.

HBO Associate degree IT

NVAO-geaccrediteerde opleiding

Vakgebied

ICT

Opleidingsniveau

HBO Associate Degree

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.