HBO Bachelor versneld
NVAO geaccrediteerd
Het lerarentekort in het primair onderwijs is een steeds groter maatschappelijk probleem. Hierdoor heb je als startende leerkracht bijzonder goede baankansen in het primair onderwijs. NCOI biedt je de mogelijkheid om een versnelde PABO-opleiding te volgen, waarbij je eerder opgedane kennis en ervaring als vrijstelling kunt inzetten. Hierdoor kun je het opleidingstraject tot bevoegd leerkracht primair onderwijs versneld doorlopen.
Dit traject is speciaal opgezet voor (aankomend) leerkrachten die op basis van eerdere opgedane kennis en/of werkervaring in aanmerking komen voor vrijstellingen in deze lerarenopleiding. Dit maakt het mogelijk om in een versneld traject je lesbevoegdheid te behalen.
Wil je als leerkracht aan de slag gaan, dan heb je een onderwijsbevoegdheid nodig. Met deze opleiding behaal je je officiële onderwijsbevoegdheid.
Deze versnelde route is interessant voor (aankomend) leerkrachten die vanuit een loopbaan in het bedrijfsleven willen overstappen naar het primair onderwijs. Je hebt al een afgeronde HBO- of WO-opleiding (NVAO-geaccrediteerd) en voor het onderwijs relevante maatschappelijke ervaring en beroepservaring.
Je start je traject met een intake. Deze bestaat uit het samenstellen van een portfolio, de Cito-toets Rekenen en een taaltoets. Tijdens een criteriumgericht interview wordt je portfolio besproken en je vrijstelling bepaald.
Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. De totale studiebelasting is afhankelijk van de samenstelling van je persoonlijke leerroute.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Mogelijk kom je in aanmerking voor de tegemoetkoming leraren. Dit is een gift van de overheid en bestaat uit een vergoeding van een deel van de opleidingskosten. Zie Scholingsvouchers voor meer informatie.
Neem voor meer informatie over de onderdelen waarvoor je vrijstelling kunt krijgen en een persoonlijk advies contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411.
Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
Op basis van een persoonlijke intake verneem je of je kunt deelnemen aan de versnelde PABO-opleiding. Je volgt dan enkel die vakken van de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs waarin je nog onvoldoende ervaring hebt opgebouwd gedurende je loopbaan en/of studie.
Neem voor meer informatie over de intake en de werkwijze van de versnelde route contact op met onze opleidingsadviseurs.
Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Je opleiding rond je af met een afstudeeronderzoek, portfolio en een assessment.
Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI. Je behaalt met deze opleiding een erkend diploma. Je ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs’. Je bent dan bevoegd leraar basisonderwijs. Daarnaast mag je de graad BEd (Bachelor of Education) voeren. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Hogeschool NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.