Lerarenopleidingen

Het beroep van leraar zal niet snel verdwijnen. Sterker nog, er is op dit moment een groot tekort aan leraren. Met een lerarenopleiding heeft u dus goede vooruitzichten op een baan. Wilt...

Lees meer

Het beroep van leraar zal niet snel verdwijnen. Sterker nog, er is op dit moment een groot tekort aan leraren. Met een lerarenopleiding heeft u dus goede vooruitzichten op een baan. Wilt...

Lees meer

Het beroep van leraar zal niet snel verdwijnen. Sterker nog, er is op dit moment een groot tekort aan leraren. Met een lerarenopleiding heeft u dus goede vooruitzichten op een baan. Wilt...

Lees meer

Lerarenopleidingen: 18 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Post Bachelor (6) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (7) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle HBO Bacheloropleidingen met NVAO-logo zijn geaccrediteerd. De accreditatie van de overige opleidingen is aangevraagd of in voorbereiding.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (2) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Praktijkopleiding (2) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Training (1) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Meest bekeken Lerarenopleidingen

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv. 

De grootste opleider van werkend Nederland

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Het beroep van leraar zal niet snel verdwijnen. Sterker nog, er is op dit moment een groot tekort aan leraren. Met een lerarenopleiding heeft u dus goede vooruitzichten op een baan. Wilt u leraar worden in het basisonderwijs of middelbaar onderwijs? Behaal uw onderwijsbevoegdheid bij NCOI Opleidingen.
 

Lerarenopleidingen HBO

In een lerarenopleiding ontwikkelt u vakinhoudelijke kennis en de pedagogische en (vak)didactische vaardigheden die u nodig heeft in het onderwijs. Staat u al voor de klas, maar heeft u nog geen onderwijsbevoegdheid? Met de lerarenopleidingen van NCOI kunt u alsnog een bevoegd docent worden. De lerarenopleidingen zijn geschikt voor iedereen die leraar wil worden. En voor leraren die de overstap willen maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Bij elke opleiding leest u of u aan de toelatingsvoorwaarden voldoet en zo nee, hoe u alsnog kunt instromen. Tip: u kunt uw HBO-opleiding financieren met studiefinanciering van de overheid: het levenlanglerenkrediet.

Lerarenopleiding Nederlands, Engels of Wiskunde

Wilt u uw liefde voor taal, schrijven, literatuur en de Nederlandse cultuur delen met leerlingen? Word dan leraar Nederlands met de HBO Bachelor Lerarenopleiding Nederlands. U helpt leerlingen met hun taal-, spreek-, luister- en schrijfvaardigheid. Kwaliteiten die essentieel zijn voor hun deelname aan de maatschappij. Misschien gaat u liever aan de slag met de Engelse taal. Na de HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels bent u een officiële leraar Engels. Ook als u als huidig leraar een ander vak wilt gaan geven, volgt u een HBO Bachelor in die nieuwe richting. Wilt u nu bijvoorbeeld leraar Wiskunde worden? Kies dan de geaccrediteerde HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde. U leert leerlingen dat wiskunde onmisbaar is en stimuleert ze in hun probleemoplossend vermogen en bij het kritisch denken. Had u geen wiskunde in uw vakkenpakket dan helpen wij u uw kennis te update met de Servicemodule Wiskunde voor Leraren.

Schakelprogramma PABO naar lerarenopleiding

Heeft u al uw onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs (PABO Bachelorgetuigschrift) en wilt u nu lesgeven in het middelbaar onderwijs? Dan heeft u een tweedegraads bevoegdheid nodig. Die behaalt u in 4 jaar met een HBO Bachelor Lerarenopleiding. U kunt een lerarenopleiding sneller afronden als u vrijstellingen heeft. Die vrijstellingen behaalt u bijvoorbeeld met het Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleiding.

Post Bachelor Lerarenopleidingen

Als u al op HBO- of WO-niveau in het onderwijs werkt en uzelf verder wilt specialiseren, overweeg dan een Post Bacheloropleiding. Dit is een goede opstap naar een Masteropleiding. Een Post Bachelor duurt 3 maanden tot 1 jaar en bestaat uit modules die u per stuk afrondt. Verdiep uzelf bijvoorbeeld in de ondersteuning van leerlingen met leerproblemen of gedragsproblemen in de Post Bachelor Remedial Teacher (RT). Of verbeter uw coachings- en begeleidingsvaardigheden als leraar en ontdek meer over de organisatie van leerlingenzorg in de Post Bachelor Intern Begeleider. We helpen u graag bij het vinden van de opleiding die bij uw ambities past.