Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde

HBO Effectief Leidinggeven

Praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je leidinggevende of start je binnenkort in een leidinggevende rol? En wil je je medewerkers meer in hun kracht zetten? Dan is dit programma HBO Effectief Leidinggeven uitermate geschikt voor jou. Tijdens dit programma verdiep je je in verschillende leiderschapsstijlen. Je ontdekt welke leiderschapsstijl je hanteert en welke stijl het beste bij jou en je organisatie past. Zo doe je meer zelfinzicht op en leer je je kwaliteiten optimaal inzetten binnen je organisatie. Met behulp van nieuwe coachingsvaardigheden en gesprekstechnieken leer je om anderen doeltreffend te motiveren, betrekken en beïnvloeden. Je stimuleert een effectief en wendbaar team.

Doelgroep

Je bent (aankomend) manager of leidinggevende en wilt je leidinggevende vaardigheden op inspirerende wijze verder ontwikkelen op HBO-niveau.

Doel en opzet

In dit programma leer je op welke wijze je je medewerkers kunt aansturen, zodat zij meer uit zichzelf halen. Hiervoor onderzoek je de meerwaarde van leiderschap. Aan de hand van een grondige zelfanalyse leer je welke leiderschapsstijl het beste bij je past en op welke manier je doelgerichter kunt leidinggeven. Hierbij ga je ook aan de slag met je coachingsvaardigheden. Met behulp van nieuwe gesprekstechnieken leer je op natuurlijke wijze medewerkers en teams te begeleiden bij een ontwikkelvraag. Hierbij ontwikkel je ook vaardigheden om conflicten te hanteren en weerstand te overwinnen. De vakbekwame docenten helpen je bij het uitvoeren van de praktijkgerichte opdrachten, zodat je het geleerde direct kunt toepassen in je praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Effectief Leidinggeven

Praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.