Menu
NCOI Opleidingen - Sport & Beweging

HBO Gezonde Voeding en Sportbegeleiding

Praktijkgericht programma met directe koppeling naar je werk - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een gezonde levensstijl ontwikkelen en behouden is niet voor iedereen makkelijk. Wil je mensen helpen bij het aanleren van een gezonde levensstijl die bij hen past? In dit praktijkgerichte programma op HBO-niveau verdiep je je in de belangrijke relatie tussen voeding en beweging. Je richt je op aspecten als voeding, inspanningsfysiologie en sporttraining. Door de zeer praktijkgerichte aanpak kun je je nieuwe kennis en vaardigheden direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Doelgroep

Wil je op HBO-niveau je kennis en vaardigheden op het gebied van voeding en sportbegeleiding verder ontwikkelen? Dan is dit programma een uitstekende keuze voor jou.

Doel en opzet

In dit praktijkgerichte programma verdiep je je in voedingsleer en ga je aan de slag met diverse aspecten van sporttraining. Je krijgt zicht op algemene richtlijnen en voedingspatronen en richt je op het verband tussen sport en voeding. Je leert hoe je iemands kracht, snelheid, lenigheid en uithoudingsvermogen kunt vergroten en gaat aan de slag met het ontwerpen en uitvoeren van beweegprogramma's. Daarbij neem je de verschillende motieven van deelnemers voor sportdeelname als uitgangspunt.

Tijdens het programma word je begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. Door middel van praktijkgerichte opdrachten maken zij alle theorie voor jou direct toepasbaar. Ook kun je tijdens je studie gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze zeer moderne online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Gezonde Voeding en Sportbegeleiding

Praktijkgericht programma met directe koppeling naar je werk - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.