Menu
NCOI Opleidingen - Sport & Beweging

HBO Sport en Beweging

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je interesse in de menselijke gezondheid en wil je je kennis ontwikkelen als sportinstructeur? Dan is dit programma ideaal voor jou. Onder begeleiding van ervaren docenten verdiep je je in onderwerpen als de anatomie van het menselijk lichaam en spiermetabolisme. Met je kennis van het menselijk lichaam leer je beweegprogramma's ontwikkelen en verdiep je je in de uitvoering hiervan. Hierbij ga je aan de slag met de veiligheid van sportactiviteiten en leer je eerste hulp verlenen bij sportongevallen. Middels praktijkopdrachten pas je het geleerde direct toe binnen je werk. Dat maakt dit programma uiterst actueel en boeiend.

Doelgroep

Je bent werkzaam in de gezondheidszorg, de sport- en recreatiesector, bij de overheid of in het bedrijfsleven. Je wilt je kennis en inzicht op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van voedingsleer, anatomie en sporttraining.

Doel en opzet

Tijdens dit programma verdiep je je in de kernelementen van sport en bewegen. Je gaat aan de slag met de onderwerpen inspanningsfysiologie, anatomie en bewegingsleer en je verdiept je in het ontwerpen en uitvoeren van beweegprogramma's. Zo ontwikkel je vaardigheden om zelf beweegprogramma's te ontwikkelen, begeleiden en evalueren. Met je kennis weet je sporters op de juiste wijze te begeleiden, zodat zij veilig sporten en zodat de kans op blessures wordt geminimaliseerd. De vakbekwame docenten helpen je bij het uitvoeren van de praktijkgerichte opdrachten, zodat je het geleerde direct kunt toepassen in je praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Sport en Beweging

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.