Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid

Salaris, verlof, ontslag, arbeidsongeschiktheid: als HR-professional of salarisadministrateur heeft u te maken met veel rechten en plichten van werkgever en werknemer. Veel organisaties...

Lees meer

Salaris, verlof, ontslag, arbeidsongeschiktheid: als HR-professional of salarisadministrateur heeft u te maken met veel rechten en plichten van werkgever en werknemer. Veel organisaties...

Lees meer

Salaris, verlof, ontslag, arbeidsongeschiktheid: als HR-professional of salarisadministrateur heeft u te maken met veel rechten en plichten van werkgever en werknemer. Veel organisaties...

Lees meer
Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Professional Master (3) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (4) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle HBO Bacheloropleidingen met NVAO-logo zijn geaccrediteerd. De accreditatie van de overige opleidingen is aangevraagd of in voorbereiding.

NVAO-geaccrediteerd
HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (8) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (3) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (2) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Training (4) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Salaris, verlof, ontslag, arbeidsongeschiktheid: als HR-professional of salarisadministrateur heeft u te maken met veel rechten en plichten van werkgever en werknemer. Veel organisaties hebben behoefte aan specifieke juridische kennis en vaardigheden binnen het vakgebied arbeidsrecht en sociale zekerheid. Want mede door steeds meer tijdelijke contracten, zzp’ers en payrolling, verandert het werkveld. Verdiep u in arbeidsrecht en sociale zekerheid met een opleiding van NCOI Opleidingen.

Arbeidsrecht-opleidingen

Houdt u van wetten en regels en wilt u meer leren over de verschillende soorten recht? En in het bijzonder arbeidsrecht en sociale zekerheid? Als u wilt starten als HBO-jurist, is de 4-jarige HBO Bachelor Rechten specialisatie Arbeids- en Sociaal Recht iets voor u. Heeft u al juridische basiskennis op HBO-niveau? Als u zich nog niet voor langere tijd wilt vastleggen, kunt u het 1-jarige HBO-programma Arbeids- en Sociaal Recht volgen. Hierin verdiept u zich bijvoorbeeld in gelijke behandeling, ontslagrecht en loondoorbetalingsverplichting bij ziekte. U doet kennis op over sociale zekerheid, arbeidsongeschiktheid en re-integratie en ontdekt hoe u deze zaken uitwerkt in de arbeidsvoorwaardenregeling.

Ziekteverzuim en re-integratie

Goed verzuimmanagement kan een werkgever veel kosten besparen en heeft een gunstig effect op de organisatie. Hoe ontwikkelt u een verzuimbeleid? Wat zijn uw taken en verantwoordelijkheden? In het 1-jarige HBO-programma Verzuimmanagement verdiept u zich onder meer in oorzaken van ziekteverzuim, verzuimcultuur, externe partijen bij verzuim, beloningsbeleid en preventie van ziekteverzuim. Dit HBO-programma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Human Resource Management. Snel behoefte aan meer kennis over verzuim en re-integratie? Na de 2-daagse training Ziekteverzuim en Re-integratie heeft u inzicht in risicofactoren en weet u hoe u verzuim kunt verminderen en voorkomen. U kunt effectieve verzuimgesprekken voeren en re-integratie bevorderen.

Sociale zekerheid

De overheid zorgt dat mensen die (tijdelijk) zonder werk zitten, toch een inkomen krijgen om rond te komen. Dit sociale stelsel verandert. Er ligt steeds meer nadruk op eigen initiatief van werkzoekenden en begeleiding naar een zelfstandig inkomen. Wilt u bijblijven in dit vakgebied? Volg een opleiding sociale zekerheid, zoals het 1-jarige programma HBO Sociale Zekerheid. Hierin leert u alles over begeleiding, re-integratie, de arbeidsmarkt en personeelsmanagement. Voor dit programma op HBO-niveau hoeft u niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Het HBO-programma Sociale Zekerheid geeft u mogelijk vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bachelor Rechten en HBO Bachelor Management, Economie en Recht (MER).

Hoe gaat u zich verder ontwikkelen in arbeidsrecht en sociale zekerheid? Neem voor een vrijblijvend opleidingsadvies contact met ons op.