PABO en Basisonderwijs

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar bent u de essentiële schakel voor de ontwikkeling en de toekomst van een leerling....

Lees meer

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar bent u de essentiële schakel voor de ontwikkeling en de toekomst van een leerling....

Lees meer

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar bent u de essentiële schakel voor de ontwikkeling en de toekomst van een leerling....

Lees meer

PABO en Basisonderwijs: 25 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle HBO Bacheloropleidingen met NVAO-logo zijn geaccrediteerd. De accreditatie van de overige opleidingen is aangevraagd of in voorbereiding.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (2) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Training (2) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Meest bekeken PABO en Basisonderwijs

Open Dag 12 januari in Utrecht

Op zaterdag 12 januari organiseert NCOI Opleidingen een Open Dag in BCN Utrecht CS. Wij helpen u tijdens deze dag persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Bovendien kunt u een introductieles volgen en ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook al uw vragen over het volgen van een opleiding.

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar bent u de essentiële schakel voor de ontwikkeling en de toekomst van een leerling. Mooi en belangrijk werk! Uw arbeidsmarktvooruitzicht als leraar basisonderwijs is bovendien heel positief, want er is een groot lerarentekort in het primair onderwijs. Kies dus voor een praktijkgerichte PABO-opleiding of andere basisonderwijsopleiding van NCOI.

PABO-opleiding

Hoe wordt u leraar basisonderwijs? Behaal uw onderwijsbevoegdheid met de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO). Deze erkende PABO in deeltijd van Hogeschool NCOI is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. U leert kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar lesgeven. Na afronding van deze opleiding mag u de graad Bachelor of Education (BEd) voeren. Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en vakdidactische kennis en een officieel erkende onderwijsbevoegdheid bent u ervan verzekerd dat u leerlingen de juiste weg op kunt helpen. Om praktijkervaring op te doen is een stage op een basisschool een essentieel onderdeel van de PABO-opleiding. Wij adviseren u graag.

PABO voor zij-instromers

Wij kunnen u ook via een versnelde PABO-opleiding van 2 jaar aan uw onderwijsbevoegdheid helpen. Of als u al een onderwijsbevoegdheid hebt, maar les wilt geven in een ander vak. U moet dan aantonen dat u de juiste vooropleiding, werkervaring en competenties heeft. Heeft u hierdoor recht op vrijstellingen, dan kunt u binnen 2 jaar uw PABO-diploma halen. Als u aan deze eisen voldoet, komt uw schoolbestuur in aanmerking voor € 20.000,- subsidie van de overheid. Wanneer u wordt toegelaten tot de versnelde PABO, mag u tegelijk lesgeven en scholing volgen.

Schakelprogramma PABO

Heeft u uw PABO Bachelorgetuigschrift behaald en wilt u de overstap maken naar het voortgezet onderwijs? Of werkt u al in het vmbo, maar wilt u uw tweedegraads bevoegdheid halen? Met een tweedegraads onderwijsbevoegdheid mag u lesgeven in onderbouw havo, onderbouw vwo, vmbo en praktijkonderwijs. Begin daarvoor met dit Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleiding. In 3 maanden krijgt u extra informatie over lesgeven, gekoppeld aan de eisen binnen het voortgezet onderwijs. Het schakelprogramma levert u bovendien 4 vrijstellingen op in een van onze volledige HBO Bachelor Lerarenopleidingen.

Entreetoets PABO

Om deel te nemen aan de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) moet u vooraf aantonen dat u de nodige basiskennis heeft. Hiervoor maakt u entreetoetsen. Afhankelijk van hoe uw eindexamenpakket eruitzag, weten wij welke entreetoetsen u moet maken. Wij bieden u voorbereidingsmodules om uw slagingskans te verhogen. Bijvoorbeeld de Voorbereiding Entreetoets PABO Aardrijkskunde, Voorbereiding Entreetoets PABO Geschiedenis of Voorbereiding Entreetoets PABO Natuur en Techniek.

Basisonderwijs

Naast de PABO biedt NCOI Opleidingen u nog andere opleidingen omtrent het basisonderwijs, van MBO tot Master. Wilt u bijvoorbeeld geen leraar basisonderwijs worden, maar wel kinderen begeleiden bij hun ontwikkeling? Lesactiviteiten geven in overleg met een onderwijzer en bijvoorbeeld coördinerende taken uitvoeren? Volg dan de opleiding MBO Onderwijsassistent niveau 4. Hierin leert u alles over het ondersteunen van leraren. Met deze erkende opleiding behaalt u het officieel erkende diploma dat als standaard geldt in het basisonderwijs.

Post Bachelors in het basisonderwijs

Een Post Bacheloropleiding is een goede aanvulling op uw HBO- of WO-diploma, bijvoorbeeld in een nieuw vakgebied zoals vakkundige hulp bij leerproblemen. Bent u leraar in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs en wilt u uw visie verder ontwikkelen en leerlingen effectief coachen en begeleiden bij hun ontwikkeling? Dan is de 1-jarige Post Bachelor Intern Begeleider (IB) iets voor u. Als u leerlingen wilt begeleiden die vastlopen met rekenen en wiskunde, kies dan voor de Post Bachelor Rekenspecialist. Of professionaliseert u uzelf liever in taalproblemen en dyslexie met de Post Bachelor Taalspecialist? Daarnaast biedt NCOI Opleidingen u bijvoorbeeld de Post Bachelor Remedial Teacher (RT) wanneer u als remedial teacher leerlingen wilt ondersteunen die vastlopen in hun leerproces.