Menu
NCOI Opleidingen - Onderwijs & Psychologie

PABO en Basisonderwijs

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar ben je de essentiële...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar ben je de essentiële...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar ben je de essentiële...

Lees meer

Meest bekeken PABO en Basisonderwijs

Meest bekeken PABO en Basisonderwijs

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (2) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Vakopleiding (4) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. U kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Training (2) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar ben je de essentiële schakel voor de ontwikkeling en de toekomst van een leerling. Mooi en belangrijk werk! Jouw arbeidsmarktvooruitzicht als leraar basisonderwijs is bovendien heel positief, want er is een groot lerarentekort in het primair onderwijs. Kies dus voor een praktijkgerichte PABO-opleiding of andere basisonderwijsopleiding van NCOI.

PABO-opleiding

Hoe word je leraar basisonderwijs? Behaal je onderwijsbevoegdheid met de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO). Deze erkende PABO in deeltijd van Hogeschool NCOI is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Je leert kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar lesgeven. Na afronding van deze opleiding mag u de graad Bachelor of Education (BEd) voeren. Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en vakdidactische kennis en een officieel erkende onderwijsbevoegdheid ben je ervan verzekerd dat je leerlingen de juiste weg op kunt helpen. Om praktijkervaring op te doen is een stage op een basisschool een essentieel onderdeel van de PABO-opleiding. Wij adviseren je graag.

PABO voor zij-instromers

Wij kunnen je ook via een versnelde PABO-opleiding van 2 jaar aan je onderwijsbevoegdheid helpen. Of als je al een onderwijsbevoegdheid hebt, maar les wilt geven in een ander vak. Je moet dan aantonen dat je de juiste vooropleiding, werkervaring en competenties hebt. Heb jehierdoor recht op vrijstellingen, dan kun je binnen 2 jaar je PABO-diploma halen. Als je aan deze eisen voldoet, komt je schoolbestuur in aanmerking voor € 20.000,- subsidie van de overheid. Wanneer je wordt toegelaten tot de versnelde PABO, mag je tegelijk lesgeven en scholing volgen.

Schakelprogramma PABO

Heb je je PABO Bachelorgetuigschrift behaald en wil je de overstap maken naar het voortgezet onderwijs? Of werk je al in het vmbo, maar wil je je tweedegraads bevoegdheid halen? Met een tweedegraads onderwijsbevoegdheid mag je lesgeven in onderbouw havo, onderbouw vwo, vmbo en praktijkonderwijs. Begin daarvoor met dit Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleiding. In 3 maanden krijg je extra informatie over lesgeven, gekoppeld aan de eisen binnen het voortgezet onderwijs. Het schakelprogramma levert je bovendien 4 vrijstellingen op in een van onze volledige HBO Bachelor Lerarenopleidingen.

Entreetoets PABO

Om deel te nemen aan de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) moet je vooraf aantonen dat je de nodige basiskennis heeft. Hiervoor maak je entreetoetsen. Afhankelijk van hoe je eindexamenpakket eruitzag, weten wij welke entreetoetsen je moet maken. Wij bieden je voorbereidingsmodules om je slagingskans te verhogen. Bijvoorbeeld de Voorbereiding Entreetoets PABO Aardrijkskunde, Voorbereiding Entreetoets PABO Geschiedenis of Voorbereiding Entreetoets PABO Natuur en Techniek.

Basisonderwijs

Naast de PABO biedt NCOI Opleidingen je nog andere opleidingen omtrent het basisonderwijs, van MBO tot Master. Wil je bijvoorbeeld geen leraar basisonderwijs worden, maar wel kinderen begeleiden bij hun ontwikkeling? Lesactiviteiten geven in overleg met een onderwijzer en bijvoorbeeld coördinerende taken uitvoeren? Volg dan de opleiding MBO Onderwijsassistent niveau 4. Hierin leer je alles over het ondersteunen van leraren. Met deze erkende opleiding behaal je het officieel erkende diploma dat als standaard geldt in het basisonderwijs.

Post Bachelors in het basisonderwijs

Een Post Bacheloropleiding is een goede aanvulling op uw HBO- of WO-diploma, bijvoorbeeld in een nieuw vakgebied zoals vakkundige hulp bij leerproblemen. Ben je leraar in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs en wil je je visie verder ontwikkelen en leerlingen effectief coachen en begeleiden bij hun ontwikkeling? Dan is de 1-jarige Post Bachelor Intern Begeleider (IB) iets voor jou. Als je leerlingen wilt begeleiden die vastlopen met rekenen en wiskunde, kies dan voor de Post Bachelor Rekenspecialist. Of professionaliseert je jezelf liever in taalproblemen en dyslexie met de Post Bachelor Taalspecialist? Daarnaast biedt NCOI Opleidingen je bijvoorbeeld de Post Bachelor Remedial Teacher (RT) wanneer je als remedial teacher leerlingen wilt ondersteunen die vastlopen in hun leerproces.