Menu
NCOI Opleidingen - Onderwijs & Psychologie

PABO en Basisonderwijs

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar bent u de essentiële...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar bent u de essentiële...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar bent u de essentiële...

Lees meer

Meest bekeken PABO en Basisonderwijs

Meest bekeken PABO en Basisonderwijs

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (9) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO-programma (3) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Praktijkopleiding (4) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Het basisonderwijs bereidt kinderen voor op een goede rol in een snel veranderende samenleving. Als leraar bent u de essentiële schakel voor de ontwikkeling en de toekomst van een leerling. Mooi en belangrijk werk! Uw arbeidsmarktvooruitzicht als leraar basisonderwijs is bovendien heel positief, want er is een groot lerarentekort in het primair onderwijs. Kies dus voor een praktijkgerichte PABO-opleiding of andere basisonderwijsopleiding van NCOI.

PABO-opleiding

Hoe wordt u leraar basisonderwijs? Behaal uw onderwijsbevoegdheid met de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO). Deze erkende PABO in deeltijd van Hogeschool NCOI is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. U leert kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar lesgeven. Na afronding van deze opleiding mag u de graad Bachelor of Education (BEd) voeren. Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en vakdidactische kennis en een officieel erkende onderwijsbevoegdheid bent u ervan verzekerd dat u leerlingen de juiste weg op kunt helpen. Om praktijkervaring op te doen is een stage op een basisschool een essentieel onderdeel van de PABO-opleiding. Wij adviseren u graag.

PABO voor zij-instromers

Wij kunnen u ook via een versnelde PABO-opleiding van 2 jaar aan uw onderwijsbevoegdheid helpen. Of als u al een onderwijsbevoegdheid hebt, maar les wilt geven in een ander vak. U moet dan aantonen dat u de juiste vooropleiding, werkervaring en competenties heeft. Heeft u hierdoor recht op vrijstellingen, dan kunt u binnen 2 jaar uw PABO-diploma halen. Als u aan deze eisen voldoet, komt uw schoolbestuur in aanmerking voor € 20.000,- subsidie van de overheid. Wanneer u wordt toegelaten tot de versnelde PABO, mag u tegelijk lesgeven en scholing volgen.

Schakelprogramma PABO

Heeft u uw PABO Bachelorgetuigschrift behaald en wilt u de overstap maken naar het voortgezet onderwijs? Of werkt u al in het vmbo, maar wilt u uw tweedegraads bevoegdheid halen? Met een tweedegraads onderwijsbevoegdheid mag u lesgeven in onderbouw havo, onderbouw vwo, vmbo en praktijkonderwijs. Begin daarvoor met dit Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleiding. In 3 maanden krijgt u extra informatie over lesgeven, gekoppeld aan de eisen binnen het voortgezet onderwijs. Het schakelprogramma levert u bovendien 4 vrijstellingen op in een van onze volledige HBO Bachelor Lerarenopleidingen.

Entreetoets PABO

Om deel te nemen aan de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) moet u vooraf aantonen dat u de nodige basiskennis heeft. Hiervoor maakt u entreetoetsen. Afhankelijk van hoe uw eindexamenpakket eruitzag, weten wij welke entreetoetsen u moet maken. Wij bieden u voorbereidingsmodules om uw slagingskans te verhogen. Bijvoorbeeld de Voorbereiding Entreetoets PABO Aardrijkskunde, Voorbereiding Entreetoets PABO Geschiedenis of Voorbereiding Entreetoets PABO Natuur en Techniek.

Basisonderwijs

Naast de PABO biedt NCOI Opleidingen u nog andere opleidingen omtrent het basisonderwijs, van MBO tot Master. Wilt u bijvoorbeeld geen leraar basisonderwijs worden, maar wel kinderen begeleiden bij hun ontwikkeling? Lesactiviteiten geven in overleg met een onderwijzer en bijvoorbeeld coördinerende taken uitvoeren? Volg dan de opleiding MBO Onderwijsassistent niveau 4. Hierin leert u alles over het ondersteunen van leraren. Met deze erkende opleiding behaalt u het officieel erkende diploma dat als standaard geldt in het basisonderwijs.

Post Bachelors in het basisonderwijs

Een Post Bacheloropleiding is een goede aanvulling op uw HBO- of WO-diploma, bijvoorbeeld in een nieuw vakgebied zoals vakkundige hulp bij leerproblemen. Bent u leraar in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs en wilt u uw visie verder ontwikkelen en leerlingen effectief coachen en begeleiden bij hun ontwikkeling? Dan is de 1-jarige Post Bachelor Intern Begeleider (IB) iets voor u. Als u leerlingen wilt begeleiden die vastlopen met rekenen en wiskunde, kies dan voor de Post Bachelor Rekenspecialist. Of professionaliseert u uzelf liever in taalproblemen en dyslexie met de Post Bachelor Taalspecialist? Daarnaast biedt NCOI Opleidingen u bijvoorbeeld de Post Bachelor Remedial Teacher (RT) wanneer u als remedial teacher leerlingen wilt ondersteunen die vastlopen in hun leerproces.