HBO Fiscaal

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je fiscalist en wil je je kennis en vaardigheden op fiscaal gebied verder ontwikkelen? Of heb je de ambitie om aan de slag...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je fiscalist en wil je je kennis en vaardigheden op fiscaal gebied verder ontwikkelen? Of heb je de ambitie om aan de slag...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je fiscalist en wil je je kennis en vaardigheden op fiscaal gebied verder ontwikkelen? Of heb je de ambitie om aan de slag...

Lees meer
  • Waardevolle diploma’s; erkend en hoge waardering bij werkgevers
  • Klassikaal, virtual classroom of e-learning mét switchgarantie
  • Ervaren docenten uit de praktijk

HBO Fiscaal: 12 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Opleidingen (12)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je fiscalist en wil je je kennis en vaardigheden op fiscaal gebied verder ontwikkelen? Of heb je de ambitie om aan de slag te gaan op fiscaal gebied? Bij NCOI Opleidingen vind je diverse opleidingen en programma’s die je verder helpen bij het succesvol functioneren als fiscalist of in een soortgelijke functie.

Het vakgebied fiscaal

Of het nu in het dagelijks leven is of op het werk, vrijwel iedereen heeft dagelijks te maken met belastingen. Maar niet iedereen is zelf kundig genoeg of op de hoogte van alle wet- en regelgeving op dit vlak om hier zelf mee aan de slag te gaan. Welke kosten zijn aftrekbaar? Waar moet je rekening mee houden bij het doen van fiscale aangiften of welke fiscale constructies zijn er mogelijk? Het vakgebied fiscaliteit richt zich op vrijwel alles wat betrekking heeft op het betalen van belastingen, zowel voor particulieren, het midden en kleinbedrijf als grote commerciële organisaties.

Wat kun je met een HBO-opleiding op fiscaal gebied?

Als fiscalist ben je de deskundige op het gebied van belastingen. Met je optimale en actuele kennis en vaardigheden geef je advies aan mensen, maar ook aan organisaties. Dat kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of omzetbelasting Je helpt bij het doen van fiscale aangiften, brengt ze op de hoogte van nieuwe wet- en regelgeving en ziet kansen en mogelijkheden voor fiscale constructies.
 
Afhankelijk van welke opleiding of welk programma je kiest, kun je met een afgeronde HBO-opleiding op fiscaal gebied diverse functies vervullen. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als financieel administratief medewerker, business controller of belastingadviseur bij een organisatie, de lokale overheid of een accountants- of administratiekantoor.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Wil je een HBO Bacheloropleiding op fiscaal vlak volg en een wettelijk erkend diploma behalen? Dan moet je in het bezit zijn van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Voor onze HBO-programma’s heb je geen vooropleiding nodig. Wel is het bij een aantal programma’s handig om over enige voorkennis op het gebied van belastingen of boekhouden te beschikken. Dit wordt duidelijk aangegeven op de pagina van de opleiding onder het kopje vooropleiding.

HBO Fiscaal, gericht op jouw praktijk

In elke opleiding op fiscaal gebied staat van NCOI zijn flexibel en praktijkgericht. Dat betekent dat alles wat je leert, direct toe te passen is in de praktijk en je zo meteen profijt hebt van de opleiding. Je krijgt les van docenten die zelf werkzaam (geweest) binnen het vakgebied. Zij weten wat er speelt op dit vlak en kunnen je uitstekend helpen bij het koppelen van de theorie aan de praktijk. Daarnaast bepaal je zelf welke studievariant je kies en waar en wanneer je studeert. Je kunt kiezen voor bijeenkomsten doordeweeks overdag, ’s avonds, maar ook in het weekend. Komt het niet uit om bijeenkomsten te volgen? In veel gevallen kun je ook kiezen voor de e-learning. Bovendien kun je uit meerdere startmomenten per jaar en 30 opleidingslocaties door heel Nederland kiezen. Op die manier is er altijd wel een opleiding die aansluit bij jouw wensen en behoeften.