Training
NVAO geaccrediteerd
8 maanden
06-10-2023
De accountant in het mkb is de allround adviseur van de mkb-ondernemer. En praat je met een mkb-ondernemer, dan gaat het al heel gauw over zijn fiscale positie. De accountant helpt de mkb-ondernemer met zijn fiscale aangiftes (o.a. inkomstenbelasting, loon- en omzetbelasting, vennootschapsbelasting), adviseert over zijn fiscale mogelijkheden, schetst de fiscale gevolgen van zijn keuzen en begeleidt de ondernemer met de fiscale aspecten van bijvoorbeeld personeels-, investerings- en ondernemersbeleid. Voor accountants die hun klanten op fiscaal gebied extra ondersteuning willen kunnen bieden, introduceren wij de opleiding Register Tax Accountant (RTA) van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep. Als je alle modules gevolgd hebt van deze opleiding en je voor de afsluitende module de adviesopdracht met een voldoende hebt afgerond, mag je je inschrijven in het Register Tax Accountant van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (www.SRFA.nl) en de titel RTA voeren.
Je staat bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) ingeschreven als AA-Accountant of als Registeraccountant en je werkt op een accountantskantoor voor het midden- en kleinbedrijf. Om jouw klanten beter te kunnen ondersteunen bij fiscale vraagstukken, volg je de opleiding Register Tax Accountant (RTA).
Het programma bestaat uit 8 modules. Iedere module bestaat uit 1 lesdag. Per lesdag wordt er een specifiek fiscaal vraagstuk behandeld. In module 8 word je voorbereid op het maken van een praktijkopdracht waarmee je de onderwerpen uit de 7 modules zoveel mogelijk integreert. De lessen worden verzorgd door een ervaren fiscalist, die midden in de praktijk staat. Deze fiscalist kent de beroepspraktijk van de accountant als geen ander en zorgt ervoor dat de theorie direct toepasbaar is in de beroepspraktijk van de accountant.
Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze online leeromgeving, waarin je alle relevante informatie vindt en contact met docent en medestudenten kunt onderhouden.
Het is mogelijk om de modules uit deze opleiding los te volgen. Zo kun je per module een inschrijving plaatsen en volg je alleen de modules die voor jouw praktijk het meest relevant zijn.
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(1 bijeenkomsten)
(1 bijeenkomsten)
(1 bijeenkomsten)
(1 bijeenkomsten)
(1 bijeenkomsten)
(1 bijeenkomsten)
(1 bijeenkomsten)
(1 bijeenkomsten)
De opleiding bestaat uit 7 modules en een module ten behoeve van het maken van een afsluitende case. De opleiding kan ook in losse delen (modulair) gevolgd worden. Is de hele opleiding afgerond, dan kun je je inschrijven in het Register van de Tax Accountants bij de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Na inschrijving bij de SRFA (www.SRFA.nl) mag je de beroepstitel RTA voeren. Tax Accountant is een internationaal herkenbare beroepstitel die in vele landen wordt gebezigd. Na deelname ontvang je het diploma ‘Register Tax Accountant (RTA)’ van Markus Verbeek Praehep.
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.