Menu
Volg een opleiding naast je baan bij NCOI
  • Home
  • HBO Architectuur en Interieurstyling

HBO Architectuur en Interieurstyling

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je op zoek naar een opleiding interieurstyling of architectuur? Of je nu aan de slag wilt als binnenhuisontwerper, interieuradviseur...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je op zoek naar een opleiding interieurstyling of architectuur? Of je nu aan de slag wilt als binnenhuisontwerper, interieuradviseur...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je op zoek naar een opleiding interieurstyling of architectuur? Of je nu aan de slag wilt als binnenhuisontwerper, interieuradviseur...

Lees meer

HBO Architectuur en Interieurstyling: 6 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs
segments

HBO-programma (6)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

12 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 4.415,- 18 locaties 1e startmoment: 03-10-2022
6 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 3.320,- 18 locaties 1e startmoment: 29-09-2022
12 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 6.365,- 18 locaties 1e startmoment: 29-09-2022
3 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 1.000,- 18 locaties 1e startmoment: 21-12-2022
12 maanden HBO-programma Vanaf prijs:  € 4.415,- 18 locaties 1e startmoment: 29-09-2022

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je op zoek naar een opleiding interieurstyling of architectuur? Of je nu aan de slag wilt als binnenhuisontwerper, interieuradviseur of designer, bij NCOI Opleidingen vind je diverse opleidingen binnen dit vakgebied. Praktijkgericht, flexibel en gegeven door docenten die zelf werkzaam zijn (geweest) in het werkveld.

Aanbod opleidingen interieurstyling en architectuur

Met een opleiding interieurstyling of architectuur van NCOI ontwikkel je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om binnen dit creatieve vakgebied aan de slag te gaan. Afhankelijk van je interesses, wensen en behoeften kun je kiezen uit diverse opleidingen en kortere programma’s. Bent je geïnteresseerd in het gebruik, de vormgeving en de esthetiek van de buiten- en binnenkant van gebouwen, kantoren en huizen? Dan is ons 1-jarige programma HBO Architectuur en Interieur bijzonder interessant voor jou. In dit programma ga je aan de slag met architectuur en bouwkundige concepten. Je leert ruimtes optimaal en aantrekkelijk te ontwerpen en in te richten en ontwikkelt alle kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan als ontwerper of interieuradviseur. Dit programma is ook te volgen in een 2-jarige variant.
 
Voor wie zich voornamelijk wil ontwikkelen op het gebied van esthetiek van bouwwerken, is er het praktijkgerichte programma HBO Architectuur. In dit programma verdiep je je niet alleen in bouwkundige kennis, maar ga je ook aan de slag met je creatieve en esthetische vaardigheden. Die vaardigheden zijn ook van groot belang in de architectuur. Wil je je vooral richten op binnenhuisarchitectuur en design? Ga dan voor het 6 maanden durende programma HBO Binnenhuisarchitectuur en Styling. Hierin ga je aan de slag met verschillende stijlen en stromingen van binnenhuisarchitectuur. Daarnaast ga je werken aan je creatieve vaardigheden en verdiep je je in composities en verhoudingen. Je kunt ook kiezen voor HBO Interieurarchitectuur en -ontwerp. In dit 1-jarige programma worden alle aspecten van interieurarchitectuur, zoals stijlen en stromingen, behandeld en ga je aan de slag met de bouwfysische aspecten en voorschriften van interieurarchitectuur.

Jouw praktijk staat altijd centraal

Welke architectuur- of interieuropleiding je ook kiest, jouw praktijk vormt altijd het uitgangspunt van de opleiding. Je kunt de kennis en vaardigheden die je leert direct toepassen in je werk. Zo boek je snel resultaat en haal je snel voldoening uit de opleiding. Als je momenteel niet binnen dit vakgebied werkt, kun je de opleiding ook heel goed volgen. In dat geval ga je aan de slag met casussen en praktijkgerichte voorbeelden uit de werkpraktijk van je opleiding. Zo bereid je je op een zeer praktijkgerichte manier voor op je toekomstige functie.

Goed te combineren met werk en privé

Als je een opleiding interieurstyling of architectuur volgt, wil je uiteraard niet dat je werk daaronder lijdt. Dan ben je bij NCOI aan het juiste adres. Als dé opleider van werkend Nederland houden wij er rekening mee dat studeren en werken in balans moet blijven. Door onze flexibele en praktijkgerichte onderwijsmethode zijn onze opleidingen uitstekend te combineren met je werk en privéleven. Zo kun je kiezen uit verschillende lesvarianten en kun je bijeenkomsten overdag, ’s avonds en op zaterdag volgen. En wil je tussentijds van variant wisselen omdat dat je beter uitkomt, dan is dat geen enkel probleem. Bovendien zijn onze leslocaties door heel Nederland verspreid en zijn ze eenvoudig te bereiken. Zo is er altijd wel een locatie bij je in de buurt.