Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde, Facilitair en Management

HBO Rechten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je op zoek naar een HBO-opleiding op het gebied van rechten? Of je nu een volledige HBO Bachelor wilt volgen of een korter...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je op zoek naar een HBO-opleiding op het gebied van rechten? Of je nu een volledige HBO Bachelor wilt volgen of een korter...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je op zoek naar een HBO-opleiding op het gebied van rechten? Of je nu een volledige HBO Bachelor wilt volgen of een korter...

Lees meer

Meest bekeken HBO Rechten

Meest bekeken HBO Rechten

Filter
Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je op zoek naar een HBO-opleiding op het gebied van rechten? Of je nu een volledige HBO Bachelor wilt volgen of een korter HBO-programma, bij NCOI Opleidingen vind je een breed en divers aanbod binnen dit vakgebied. Daarnaast kun je je specialiseren in een specifiek rechtenonderwerp, zoals arbeidsrecht, ondernemingsrecht of notarieel recht.

HBO Rechten studeren in deeltijd

Als opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat je naast je studie ook nog een baan en een privéleven heeft. Daarom zijn al onze opleidingen te volgen in deeltijd en zijn ze zo ontwikkeld dat ze goed te combineren zijn met je drukke leven. Bij NCOI kun je uit meer dan 30 opleidingslocaties door heel Nederland kiezen en bepaal je zelf wanneer je bijeenkomsten volgt: doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag. Bovendien staat jouw werkpraktijk altijd centraal tijdens de opleiding. Tijdens de bijeenkomsten ga je aan de slag met je eigen werkpraktijk of praktijkgerichte voorbeelden uit het vakgebied rechten. Zo kun je het geleerde eenvoudig toepassen in de praktijk en boekt je snel resultaat.

Word breed inzetbaar met de HBO Bachelor Rechten

Met een steeds complexer wordende maatschappij neemt ook het aantal wetten en regels toe. Daardoor is er een groeiende behoefte aan juristen en andere professionals met juridische kennis. Wil je een volledige Bacheloropleiding rechten volgen? Met de HBO Bachelor Rechten van NCOI ontwikkelt je je tot een breed inzetbare professional in het juridische vakgebied. In deze opleiding ga je aan de slag met onderwerpen als privaatrecht, publiekrecht en strafrecht en leer je cliënten adviseren en ondersteunen bij juridische kwesties. Na afloop kun je aan de slag als jurist binnen een grote organisatie, in de non-profitsector of bij de gemeente.

HBO-programma’s: veel kennis in korte tijd

Wil je in relatief korte tijd inzicht krijgen in alle belangrijke aspecten van het vakgebied rechten? Dan is ons 1-jarige programma HBO Rechten interessant. Dit programma kun je ook in een 2-jarige variant volgen. De inhoud van de programma’s is hetzelfde en je volgt evenveel bijeenkomsten, maar de bijeenkomsten zijn verspreid over 2 jaar in plaats van 1 jaar. Dit kan prettig zijn als je liever in een lager studietempo studeert. Wil je daarna alsnog een Bachelordiploma behalen? Het diploma van HBO Rechten kan je mogelijk vrijstelling opleveren in de HBO Bachelor Rechten.

Specialiseer je in een specifiek onderwerp

Ook kun je bij NCOI programma’s volgen om je te verdiepen in een specifiek onderwerp op het gebied van rechten. Heb je bijvoorbeeld regelmatig te maken met arbeidsrechtelijke zaken? Dan kun je kiezen voor HBO Arbeidsrecht. In dit praktijkgerichte programma verdiep je je in zaken als loon, arbeidsvoorwaarden en ontslagregels. Voor wie zich meer wil verdiepen in personen-, familie- en erfrecht en de juridische en financiële aspecten van een notaris, is er HBO Notarieel Recht. Ben je werkzaam binnen het terrein van de sociaal juridische dienstverlening? Dan is wellicht het 1-jarige programma HBO Sociaal Juridische Dienstverlening interessant. Dit programma kun je ook in 2 jaar volgen. Met de HBO Leergang Budgetcoaching en Schuldhulpverlening verdiep je je onder andere in de juridische aspecten die bij het schuldhulpverleningsproces komen kijken. Ben je meer op zoek naar een HBO-programma dat zich richt op strafrecht en de preventie en gevolgen van crimineel gedrag? Dan is HBO Criminologie een uitstekende keuze. 

Meer informatie

Wil je meer weten over onze opleidingen rechten of heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste opleiding? Onze opleidingsadviseurs zitten klaar om al je vragen te beantwoorden en samen met jou de opleiding te vinden die past bij je wensen en behoeften. Je kunt ze bereiken op 035 – 6 400 411 of vul ons contactformulier in.