Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Kraamzorg

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het je geweldig om te assisteren bij het ter...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het je geweldig om te assisteren bij het ter...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het je geweldig om te assisteren bij het ter...

Lees meer

Kraamzorg: 2 opleidingen

MBO-programma (1) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden MBO-programma Vanaf prijs:  € 2.675,00 15 locaties Amsterdam, Almere, Maastricht, Den Bosch, Virtual Classroom, Rotterdam, Eindhoven, Breda, Den Haag, Groningen + 5 locaties 1e startmoment: 27-09-2022

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

NVAO-geaccrediteerd
15 maanden Vakopleiding Vanaf prijs:  € 4.510,00 15 locaties Virtual Classroom, Nijmegen, Utrecht, Den Haag, Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem, Enschede + 5 locaties 1e startmoment: 01-12-2022
Online segmentbrochure NCOI

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het je geweldig om te assisteren bij het ter wereld brengen van kinderen en om bij te dragen aan de zorg die een kind de eerste dagen nodig heeft? Met de opleidingen van NCOI word je voorbereid op een functie in het mooie vakgebied kraamzorg. In de kraamzorg is er altijd behoefte aan goed opgeleide en enthousiaste mensen. Je kunt dus na je opleiding gegarandeerd aan de slag.

Werken in de kraamzorg

De bevalling, het zorgen voor de baby, alle gebruikelijke klusjes in huis die gedaan moeten worden. De kraamperiode is een mooie maar spannende tijd voor nieuwe ouders. Daarom help je als kraamverzorgende het gezin een handje. Vooral voor ouders die hun eerste kindje verwelkomen is het erg fijn om iemand in huis te hebben met specialistische kennis. Jouw belangrijkste taak is het geven van advies en het bieden van professionele ondersteuning bij de verzorging van de baby. Denk hierbij aan het baden, voeden, verschonen en aankleden van het kindje. Daarnaast beantwoord je vragen van de ouders en bied je hen een luisterend oor. Ook help je met lichte huishoudelijke taken en ontvang je bezoek.

De basis van kraamzorg

Bij NCOI leer je in korte tijd wat werken in de kraamzorg inhoudt. In de MBO Basisopleiding Kraamzorg krijg je zicht op de taken, rollen en vaardigheden die een kraamverzorgende heeft. Na afronding van dit programma kun je een ondersteunende functie uitvoeren bij onder andere een consultatiebureau of verloskundige praktijk.

Opleiding kraamzorg op erkend MBO-niveau

Wil je een erkend diploma behalen? Een diploma waarmee je meteen aan de slag kunt als zelfstandig kraamverzorgende bij mensen thuis, in een ziekenhuis of een kraamhotel? Kies dan voor onze MBO Verzorgende IG niveau 3 specialisatie Kraamzorg. Na deze opleiding ben je in staat de ouders op alle fronten bij te staan. Je kunt helpen bij de bevalling, je kunt moeder en kind verpleegtechnisch verzorgen en je kunt de ouders voorzien van voorlichting en advies. Dankzij jou heeft het gezin aan het eind van de kraamperiode genoeg handvatten om zelf de volledige zorg voor het kindje op te pakken.

Beschik je nog niet over een passende werkomgeving of stageplek of heb je op het moment nog geen tijd voor een stage? Dan maak je alvast een mooie start met de MBO Vakopleiding Kraamzorg. Je rondt in dit programma alle belangrijke vakmodules af uit de opleiding MBO Verzorgende IG niveau 3. Om een erkend diploma op MBO-niveau 3 te behalen, hoef je dan alleen nog maar stage te lopen en extra onderdelen als taal en rekenen te volgen.

Waarom een opleiding over kraamzorg bij NCOI?

  • Een praktijkgerichte aanpak
  • Persoonlijke begeleiding
  • Les van docenten die zelf werken in de kraamzorg
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Verschillende startmomenten