Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Kraamzorg

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het je geweldig om te assisteren bij het ter...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het je geweldig om te assisteren bij het ter...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het je geweldig om te assisteren bij het ter...

Lees meer
Filter
Niveau
Toon alle niveau's

MBO - Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag u geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan uw eigen werk of stage, waardoor u wat u leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. U kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het je geweldig om te assisteren bij het ter wereld brengen van kinderen en om bij te dragen aan de zorg die een kind de eerste dagen nodig heeft? Met de opleidingen van NCOI word je voorbereid op een functie in het mooie vakgebied kraamzorg. In de kraamzorg is er altijd behoefte aan goed opgeleide en enthousiaste mensen. Je kunt dus na je opleiding gegarandeerd aan de slag.

Werken in de kraamzorg

De bevalling, het zorgen voor de baby, alle gebruikelijke klusjes in huis die gedaan moeten worden. De kraamperiode is een mooie maar spannende tijd voor nieuwe ouders. Daarom help je als kraamverzorgende het gezin een handje. Vooral voor ouders die hun eerste kindje verwelkomen is het erg fijn om iemand in huis te hebben met specialistische kennis. Jouw belangrijkste taak is het geven van advies en het bieden van professionele ondersteuning bij de verzorging van de baby. Denk hierbij aan het baden, voeden, verschonen en aankleden van het kindje. Daarnaast beantwoord je vragen van de ouders en bied je hen een luisterend oor. Ook help je met lichte huishoudelijke taken en ontvang je bezoek.

De basis van kraamzorg

Bij NCOI leer je in korte tijd wat werken in de kraamzorg inhoudt. In de MBO Basisopleiding Kraamzorg krijg je zicht op de taken, rollen en vaardigheden die een kraamverzorgende heeft. Na afronding van dit programma kun je een ondersteunende functie uitvoeren bij onder andere een consultatiebureau of verloskundige praktijk.

Opleiding kraamzorg op erkend MBO-niveau

Wil je een erkend diploma behalen? Een diploma waarmee je meteen aan de slag kunt als zelfstandig kraamverzorgende bij mensen thuis, in een ziekenhuis of een kraamhotel? Kies dan voor onze MBO Verzorgende IG niveau 3 specialisatie Kraamzorg. Na deze opleiding ben je in staat de ouders op alle fronten bij te staan. Je kunt helpen bij de bevalling, je kunt moeder en kind verpleegtechnisch verzorgen en je kunt de ouders voorzien van voorlichting en advies. Dankzij jou heeft het gezin aan het eind van de kraamperiode genoeg handvatten om zelf de volledige zorg voor het kindje op te pakken.

Beschik je nog niet over een passende werkomgeving of stageplek of heb je op het moment nog geen tijd voor een stage? Dan maak je alvast een mooie start met de MBO Vakopleiding Kraamzorg. Je rondt in dit programma alle belangrijke vakmodules af uit de opleiding MBO Verzorgende IG niveau 3. Om een erkend diploma op MBO-niveau 3 te behalen, hoef je dan alleen nog maar stage te lopen en extra onderdelen als taal en rekenen te volgen.

Waarom een opleiding over kraamzorg bij NCOI?

  • Een praktijkgerichte aanpak
  • Persoonlijke begeleiding
  • Les van docenten die zelf werken in de kraamzorg
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Verschillende startmomenten