Menu

Kraamzorg

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heeft u altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het u geweldig om te assisteren bij het ter...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heeft u altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het u geweldig om te assisteren bij het ter...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heeft u altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het u geweldig om te assisteren bij het ter...

Lees meer
Filter
Niveau
Toon alle niveau's

MBO - Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag u geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan uw eigen werk of stage, waardoor u wat u leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heeft u altijd al willen werken met pasgeboren baby’s en jonge gezinnen? Lijkt het u geweldig om te assisteren bij het ter wereld brengen van kinderen en om bij te dragen aan de zorg die een kind de eerste dagen nodig heeft? Met de opleidingen van NCOI wordt u voorbereid op een functie in het mooie vakgebied kraamzorg. In de kraamzorg is er altijd behoefte aan goed opgeleide en enthousiaste mensen. U kunt dus na uw opleiding gegarandeerd aan de slag.

Werken in de kraamzorg

De bevalling, het zorgen voor de baby, alle gebruikelijke klusjes in huis die gedaan moeten worden. De kraamperiode is een mooie maar spannende tijd voor nieuwe ouders. Daarom helpt u als kraamverzorgende het gezin een handje. Vooral voor ouders die hun eerste kindje verwelkomen is het erg fijn om iemand in huis te hebben met specialistische kennis. Uw belangrijkste taak is het geven van advies en het bieden van professionele ondersteuning bij de verzorging van de baby. Denk hierbij aan het baden, voeden, verschonen en aankleden van het kindje. Daarnaast beantwoordt u vragen van de ouders en biedt u hen een luisterend oor. Ook helpt u met lichte huishoudelijke taken en ontvangt u bezoek.

De basis van kraamzorg

Bij NCOI leert u in korte tijd wat werken in de kraamzorg inhoudt. In de MBO Basisopleiding Kraamzorg krijgt u zicht op de taken, rollen en vaardigheden die een kraamverzorgende heeft. Na afronding van dit programma kunt u een ondersteunende functie uitvoeren bij onder andere een consultatiebureau of verloskundige praktijk.

Opleiding kraamzorg op erkend MBO-niveau

Wilt u een erkend diploma behalen? Een diploma waarmee u meteen aan de slag kunt als zelfstandig kraamverzorgende bij mensen thuis, in een ziekenhuis of een kraamhotel? Kies dan voor onze MBO Verzorgende IG niveau 3 specialisatie Kraamzorg. Na deze opleiding bent u in staat de ouders op alle fronten bij te staan. U kunt helpen bij de bevalling, u kunt moeder en kind verpleegtechnisch verzorgen en u kunt de ouders voorzien van voorlichting en advies. Dankzij u heeft het gezin aan het eind van de kraamperiode genoeg handvatten om zelf de volledige zorg voor het kindje op te pakken.

Beschikt u nog niet over een passende werkomgeving of stageplek of heeft u op het moment nog geen tijd voor een stage? Dan maakt u alvast een mooie start met de MBO Vakopleiding Kraamzorg. U rondt in dit programma alle belangrijke vakmodules af uit de opleiding MBO Verzorgende IG niveau 3. Om een erkend diploma op MBO-niveau 3 te behalen, hoeft u dan alleen nog maar stage te lopen en extra onderdelen als taal en rekenen te volgen.

Waarom een opleiding over kraamzorg bij NCOI?

  • Een praktijkgerichte aanpak
  • Persoonlijke begeleiding
  • Les van docenten die zelf werken in de kraamzorg
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Verschillende startmomenten