Menu
NCOI Opleidingen - Communicatie & Juridisch

Schriftelijke Communicatie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kun je een hoop tijd besparen en hebben je berichten het gewenste effect op de ontvanger....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kun je een hoop tijd besparen en hebben je berichten het gewenste effect op de ontvanger....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kun je een hoop tijd besparen en hebben je berichten het gewenste effect op de ontvanger....

Lees meer
Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (2) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Training (16) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kun je een hoop tijd besparen en hebben je berichten het gewenste effect op de ontvanger. Maar hoe zorg je voor een gestructureerde brief of een foutloos rapport? En hoe zorg je ervoor dat je boodschap zoals bedoeld overkomt op de lezer? Dat leer je tijdens een training of opleiding Schriftelijke Communicatie bij NCOI Opleidingen. Op elk niveau en op elk deelgebied van schriftelijke communicatie biedt het opleidings- en trainingsprogramma van NCOI Opleidingen je de juiste keuze. Bekijk gauw ons uitgebreide aanbod.

Zakelijke en schriftelijke communicatie

Schrijf je memo’s, rapporten of e-mails in je dagelijkse werkzaamheden? En ben je op zoek naar handvatten om dit sneller en meer gestructureerd te doen? Kies dan voor een Basistraining Zakelijk Schrijven bij NCOI Opleidingen. Tijdens deze tweedaagse training ga je aan de slag met je schrijfvaardigheden. Je brengt in kaart wie de doelgroep is en past je schrijfstijl hierop aan. Daarbij leer je verschillende e-mails en brieven opstellen waarmee je je doelgroep weet te raken en beïnvloeden. Uiteraard komen ook spellingkwesties uitgebreid aan bod.
 
Als je in je werkzaamheden steeds vaker te maken krijgt met het schrijven van beleidsstukken, kies dan voor de training Beleid Maken en Beleid Schrijven. In 3 dagen tijd leer je het beleidsproces in kaart brengen en een interactief en strategisch beleid vormgeven. Hiervoor verdiep je je in je schrijfaanpak en leer je teksten structureren en presenteren. Na afloop kun je sneller beleidsstukken vormgeven en formuleer je deze concreter.

HBO programma Schriftelijke Communicatie

Gaat je voorkeur uit naar een uitgebreider programma? Met het programma HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie verdiep je je in 1 jaar tijd in de kern van schrijven en redigeren. Hierbij komen alle kernaspecten van schriftelijke communicatie aan bod. Je gaat aan de slag met het schrijfproces, doelstellingen en huisstijlen. Daarbij leer je hoe je een schrijfproces plant en de voortgang hiervan bijhoudt. Aan de hand van praktische schrijfoefeningen ontwikkel je gevorderde schrijfvaardigheden. Al tijdens het programma zul je merken dat je minder tijd nodig hebt voor een aantrekkelijke en overtuigende tekst. 

Vergroot het effect van je webtekst

Wil je aandacht trekken met je webtekst? Houd je hierbij al rekening met de vouw op de pagina en het aantal woorden dat je gebruikt? Er komt veel kijken bij schrijven voor het web. Wij maken je graag wegwijs in de schrijfstijl 2.0 tijdens het programma HBO Schrijven voor het Web. Een allesomvattend programma van 6 maanden waarin je aan de slag gaat met webnavigatie en informatiestructuren. Je brengt in kaart hoe een lezer op het web zich gedraagt en hoe je hem kunt bereiken en raken met je tekst. Hiernaast ontwikkel je schrijfvaardigheden voor succesvolle zakelijke teksten, blogs en social media artikelen. Na afloop kun je digitale content effectief beheren en redigeren.

Jouw praktijk centraal tijdens een training schriftelijke communicatie

Met het groeiende aanbod aan content is het van groot belang dat uw bericht opvalt. Dat vraagt om een creatieve insteek van de tekst. Maar hoe doe je dat? Tijdens de Training Creatief en Doelgericht Schrijven ontwikkel je nieuwe vaardigheden om je tekst volledig af te stemmen op de doelgroep. Je leert nieuwe creatieve technieken en gaat aan de slag met het begrijpelijk, boeiend en bondig formuleren van teksten. Aan de hand van cases en praktijkopdrachten pas je de lesstof direct toe binnen je eigen praktijk. Je merkt dan ook direct resultaat.

Ontwikkel je verbale en non-verbale communicatievaardigheden

Wil je naast je schrijfvaardigheden ook je andere communicatieve vaardigheden ontwikkelen? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij de Training Basisvaardigheden in Communicatie. Tijdens deze training ga je aan de slag met je persoonlijke luistervaardigheden en uiteenlopende vraagtechnieken. Je leert op welke wijze je je boodschap effectiever kunt overbrengen en hoe je omgaat met weerstand en spanning in een gesprek. Dat maak je een gewaardeerd gesprekspartner op je werk.

Waarom een opleiding of training schriftelijk communiceren bij NCOI Opleidingen?

  • Veel persoonlijk contact met je docent of trainer
  • Studeren in deeltijd, waar en wanneer je schikt
  • Praktijkgerichte aanpak met directe koppeling aan je praktijk
  • Direct resultaat van je inspanningen