Menu
NCOI Opleidingen - Communicatie

Schriftelijke Communicatie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kun je een hoop tijd besparen en hebben je berichten het gewenste effect op de ontvanger....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kun je een hoop tijd besparen en hebben je berichten het gewenste effect op de ontvanger....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kun je een hoop tijd besparen en hebben je berichten het gewenste effect op de ontvanger....

Lees meer

Meest bekeken Schriftelijke Communicatie

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (3) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (1) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden MBO-programma

Training (19) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kun je een hoop tijd besparen en hebben je berichten het gewenste effect op de ontvanger. Maar hoe zorg je voor een gestructureerde brief of een foutloos rapport? En hoe zorg je ervoor dat je boodschap zoals bedoeld overkomt op de lezer? Dat leer je tijdens een training of opleiding Schriftelijke Communicatie bij NCOI Opleidingen. Op elk niveau en op elk deelgebied van schriftelijke communicatie biedt het opleidings- en trainingsprogramma van NCOI Opleidingen je de juiste keuze. Bekijk gauw ons uitgebreide aanbod.

Zakelijke en schriftelijke communicatie

Schrijf je memo’s, rapporten of e-mails in je dagelijkse werkzaamheden? En ben je op zoek naar handvatten om dit sneller en meer gestructureerd te doen? Kies dan voor een Basistraining Zakelijk Schrijven bij NCOI Opleidingen. Tijdens deze tweedaagse training ga je aan de slag met je schrijfvaardigheden. Je brengt in kaart wie de doelgroep is en past je schrijfstijl hierop aan. Daarbij leer je verschillende e-mails en brieven opstellen waarmee je je doelgroep weet te raken en beïnvloeden. Uiteraard komen ook spellingkwesties uitgebreid aan bod.
 
Als je in je werkzaamheden steeds vaker te maken krijgt met het schrijven van beleidsstukken, kies dan voor de training Beleid Maken en Beleid Schrijven. In 3 dagen tijd leer je het beleidsproces in kaart brengen en een interactief en strategisch beleid vormgeven. Hiervoor verdiep je je in je schrijfaanpak en leer je teksten structureren en presenteren. Na afloop kun je sneller beleidsstukken vormgeven en formuleer je deze concreter.

HBO programma Schriftelijke Communicatie

Gaat je voorkeur uit naar een uitgebreider programma? Met het programma HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie verdiep je je in 1 jaar tijd in de kern van schrijven en redigeren. Hierbij komen alle kernaspecten van schriftelijke communicatie aan bod. Je gaat aan de slag met het schrijfproces, doelstellingen en huisstijlen. Daarbij leer je hoe je een schrijfproces plant en de voortgang hiervan bijhoudt. Aan de hand van praktische schrijfoefeningen ontwikkel je gevorderde schrijfvaardigheden. Al tijdens het programma zul je merken dat je minder tijd nodig hebt voor een aantrekkelijke en overtuigende tekst. 

Vergroot het effect van je webtekst

Wil je aandacht trekken met je webtekst? Er komt veel kijken bij schrijven voor het web. Wij maken je graag wegwijs in de schrijfstijl 2.0 tijdens de training Schrijven voor het Web. Een allesomvattende training van 2 dagen waarin je aan de slag gaat met de kenmerken van een goede webtekst en leert hoe je wervende teksten schrijft. Je brengt in kaart hoe een lezer op het web zich gedraagt en hoe je hem kunt bereiken en raken met je tekst. Daarbij ontwikkel je je schrijfvaardigheden voor succesvolle zakelijke teksten, blogs en social media-artikelen. Na afloop kun je digitale content effectief beheren en redigeren.

Jouw praktijk centraal tijdens een training schriftelijke communicatie

Met het groeiende aanbod aan content is het van groot belang dat uw bericht opvalt. Dat vraagt om een creatieve insteek van de tekst. Maar hoe doe je dat? Tijdens de Training Creatief en Doelgericht Schrijven ontwikkel je nieuwe vaardigheden om je tekst volledig af te stemmen op de doelgroep. Je leert nieuwe creatieve technieken en gaat aan de slag met het begrijpelijk, boeiend en bondig formuleren van teksten. Aan de hand van cases en praktijkopdrachten pas je de lesstof direct toe binnen je eigen praktijk. Je merkt dan ook direct resultaat.

Ontwikkel je verbale en non-verbale communicatievaardigheden

Wil je naast je schrijfvaardigheden ook je andere communicatieve vaardigheden ontwikkelen? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij de Training Basisvaardigheden in Communicatie. Tijdens deze training ga je aan de slag met je persoonlijke luistervaardigheden en uiteenlopende vraagtechnieken. Je leert op welke wijze je je boodschap effectiever kunt overbrengen en hoe je omgaat met weerstand en spanning in een gesprek. Dat maak je een gewaardeerd gesprekspartner op je werk.

Waarom een opleiding of training schriftelijk communiceren bij NCOI Opleidingen?

  • Veel persoonlijk contact met je docent of trainer
  • Studeren in deeltijd, waar en wanneer je schikt
  • Praktijkgerichte aanpak met directe koppeling aan je praktijk
  • Direct resultaat van je inspanningen