Menu

Schriftelijke Communicatie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kunt u een hoop tijd besparen en hebben uw berichten het gewenste effect op de ontvanger....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kunt u een hoop tijd besparen en hebben uw berichten het gewenste effect op de ontvanger....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kunt u een hoop tijd besparen en hebben uw berichten het gewenste effect op de ontvanger....

Lees meer

Meest bekeken Schriftelijke Communicatie

Meest bekeken Schriftelijke Communicatie

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (3) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Training (19) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Met gevorderde schrijfvaardigheden kunt u een hoop tijd besparen en hebben uw berichten het gewenste effect op de ontvanger. Maar hoe zorgt u voor een gestructureerde brief of een foutloos rapport? En hoe zorgt u ervoor dat uw boodschap zoals bedoeld overkomt op de lezer? Dat leert u tijdens een training of opleiding Schriftelijke Communicatie bij NCOI Opleidingen. Op elk niveau en op elk deelgebied van schriftelijke communicatie biedt het opleidings- en trainingsprogramma van NCOI Opleidingen u de juiste keuze. Bekijk gauw ons uitgebreide aanbod.

Zakelijke en schriftelijke communicatie

Schrijft u memo’s, rapporten of e-mails in uw dagelijkse werkzaamheden? En bent u op zoek naar handvatten om dit sneller en meer gestructureerd te doen? Kies dan voor een Basistraining Zakelijk Schrijven bij NCOI Opleidingen. Tijdens deze tweedaagse training gaat u aan de slag met uw schrijfvaardigheden. U brengt in kaart wie de doelgroep is en past uw schrijfstijl hierop aan. Daarbij leert u verschillende e-mails en brieven opstellen waarmee u uw doelgroep weet te raken en beïnvloeden. Uiteraard komen ook spellingkwesties uitgebreid aan bod.
 
Als u in uw werkzaamheden steeds vaker te maken krijgt met het schrijven van beleidsstukken, kies dan voor de training Beleid Maken en Beleid Schrijven. In 3 dagen tijd leert u het beleidsproces in kaart brengen en een interactief en strategisch beleid vormgeven. Hiervoor verdiept u zich in uw schrijfaanpak en leert u teksten structureren en presenteren. Na afloop kunt u sneller beleidsstukken vormgeven en formuleert u deze concreter.

HBO programma Schriftelijke Communicatie

Gaat uw voorkeur uit naar een uitgebreider programma? Met het programma HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie verdiept u zich in 1 jaar tijd in de kern van schrijven en redigeren. Hierbij komen alle kernaspecten van schriftelijke communicatie aan bod. U gaat aan de slag met het schrijfproces, doelstellingen en huisstijlen. Daarbij leert u hoe u een schrijfproces plant en de voortgang hiervan bijhoudt. Aan de hand van praktische schrijfoefeningen ontwikkelt u gevorderde schrijfvaardigheden. Al tijdens het programma zult u merken dat u minder tijd nodig heeft voor een aantrekkelijke en overtuigende tekst. 

Vergroot het effect van uw webtekst

Wilt u aandacht trekken met uw webtekst? Houdt u hierbij al rekening met de vouw op de pagina en het aantal woorden dat u gebruikt? Er komt veel kijken bij schrijven voor het web. Wij maken u graag wegwijs in de schrijfstijl 2.0 tijdens het programma HBO Schrijven voor het Web. Een allesomvattend programma van 6 maanden waarin u aan de slag gaat met webnavigatie en informatiestructuren. U brengt in kaart hoe een lezer op het web zich gedraagt en hoe u hem kunt bereiken en raken met uw tekst. Hiernaast ontwikkelt u schrijfvaardigheden voor succesvolle zakelijke teksten, blogs en social media artikelen. Na afloop kunt u digitale content effectief beheren en redigeren.

Uw praktijk centraal tijdens een training schriftelijke communicatie

Met het groeiende aanbod aan content is het van groot belang dat uw bericht opvalt. Dat vraagt om een creatieve insteek van de tekst. Maar hoe doet u dat? Tijdens de Training Creatief en Doelgericht Schrijven ontwikkelt u nieuwe vaardigheden om uw tekst volledig af te stemmen op de doelgroep. U leert nieuwe creatieve technieken en gaat aan de slag met het begrijpelijk, boeiend en bondig formuleren van teksten. Aan de hand van cases en praktijkopdrachten past u de lesstof direct toe binnen uw eigen praktijk. U merkt dan ook direct resultaat.

Ontwikkel uw verbale en non-verbale communicatievaardigheden

Wilt u naast uw schrijfvaardigheden ook uw andere communicatieve vaardigheden ontwikkelen? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij de Training Basisvaardigheden in Communicatie. Tijdens deze training gaat u aan de slag met uw persoonlijke luistervaardigheden en uiteenlopende vraagtechnieken. U leert op welke wijze u uw boodschap effectiever kunt overbrengen en hoe u omgaat met weerstand en spanning in een gesprek. Dat maakt u een gewaardeerd gesprekspartner op uw werk.

Waarom een opleiding of training schriftelijk communiceren bij NCOI Opleidingen?

  • Veel persoonlijk contact met uw docent of trainer
  • Studeren in deeltijd, waar en wanneer u schikt
  • Praktijkgerichte aanpak met directe koppeling aan uw praktijk
  • Direct resultaat van uw inspanningen