Menu
NCOI Opleidingen - Sport & Beweging

Sport en Bewegen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een passie voor sport en bewegen en wil je graag leren hoe je deze passie kunt overbrengen op anderen? Kies dan voor...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een passie voor sport en bewegen en wil je graag leren hoe je deze passie kunt overbrengen op anderen? Kies dan voor...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een passie voor sport en bewegen en wil je graag leren hoe je deze passie kunt overbrengen op anderen? Kies dan voor...

Lees meer

HBO-programma (3) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-programma

MBO - Niveau 4 (3) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag je (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (1) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

NVAO-geaccrediteerd
6 maanden MBO-programma

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een deel van je (gewenste) beroep of vak met succes te kunnen uitoefenen.

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een passie voor sport en bewegen en wil je graag leren hoe je deze passie kunt overbrengen op anderen? Kies dan voor een sportopleiding bij NCOI. Je kunt bij ons verschillende kanten op. Word bijvoorbeeld een expert op het gebied van sportpsychologie. Of leer hoe je anderen kunt instrueren en begeleiden bij het sporten. Daarmee draag je optimaal bij aan de gezondheid van je medemens.

Sport, gezondheid en coaching

Ben je op zoek naar een opleiding op het gebied van sport en bewegen op het hoogst erkende MBO-niveau? In de opleiding MBO Coördinator Sport- en Bewegingsagogie niveau 4 ga je aan de slag met het opzetten en begeleiden van sportactiviteiten. Je verdiept je in bewegingsleer en leert hierdoor hoe deelnemers met lichamelijke beperkingen het beste kunnen worden begeleid. Daarbij weet je na afloop hoe je deelnemers kunt stimuleren nog betere prestaties te leveren tijdens sportactiviteiten. Hiermee kunnen zij een gezonde leefstijl opbouwen en behouden. De docenten hebben veel praktijkervaring en weten daardoor precies hoe ze je kunnen begeleiden tijdens de studie.
 
Wil je liever een brede MBO-opleiding sport en bewegen niveau 4 waarbij je ook aan de slag gaat met voedingsleer? Kies dan voor de opleiding MBO Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4. In deze opleiding komen alle belangrijke onderwerpen op het gebied van sport, gezondheid en coaching aan bod. Met deze erkende opleiding van NCOI behaal je het officieel erkende diploma MBO Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4. Daarmee leg je het fundament voor je verdere carrière binnen de sportbranche.

Word sportinstructeur op MBO-niveau

Er is in de sportsector een grote behoefte aan goed opgeleide instructeurs. Heb je een passie voor sport en bewegen en wil je anderen begeleiden bij het sporten? Dan is het MBO-programma MBO Sportinstructeur zeker geschikt voor jou. In dit programma leer je hoe een sportinstructeur wordt. Je verdiept je de medische achtergrond van sport en bewegen en leert op praktijkgerichte wijze hoe je sportactiviteiten voor kunt bereiden en hoe je deelnemers begeleidt. Met het behaalde diploma kun je tevens mogelijk versneld doorstuderen naar verschillende sportopleidingen op MBO-niveau 4. Zo zet je met dit programma de eerste stap naar een officieel erkend MBO niveau 4 diploma.

Sportbegeleiding op HBO niveau

Ben je op zoek naar een opleiding sport en bewegen op HBO-niveau? Ook dan ben je bij NCOI aan het juiste adres. Kies bijvoorbeeld voor de HBO Sportpsychologie. In dit programma verdiep je je in basis van psychologie, waaronder persoonlijkheid, gedrag en prestatiedruk. Daarbij leg je de relatie met sportprestaties.
De praktijkgerichte aanpak van NCOI zorgt ervoor dat je het geleerde meteen kunt toepassen. Na afloop van dit programma ben je in staat om mensen te motiveren, stimuleren en coachen. Zo ondersteun je sporters tijdens hun route naar de optimale sportprestatie.
 
Ben je meer geïnteresseerd in een programma waarin de menselijke gezondheid en bewegen aan bod komen? In het programma HBO Sport en Beweging leer je hoe het menselijk lichaam werkt en beweegt en ga je aan de slag met het opzetten van doordachte beweegprogramma’s en het begeleiden van sportactiviteiten. Na afloop van dit programma kun je bijvoorbeeld aan de slag als sportinstructeur.

Waarom een opleiding sport en bewegen bij NCOI Opleidingen?

  • Uitgebreid aanbod praktijkgerichte opleidingen
  • Docenten en trainers met veel kennis en ervaring uit de praktijk
  • Een hooggewaardeerd diploma
  • Uitstekende persoonlijke begeleiding en kleine klassen
  • Goed te combineren met werk en privé