• Home
 • HBO Sport en Bewegingseducatie

HBO Sport en Bewegingseducatie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een passie voor sport en bewegen en wil je je kennis en vaardigheden op dit gebied verder ontwikkelen? Bij NCOI Opleidingen...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een passie voor sport en bewegen en wil je je kennis en vaardigheden op dit gebied verder ontwikkelen? Bij NCOI Opleidingen...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een passie voor sport en bewegen en wil je je kennis en vaardigheden op dit gebied verder ontwikkelen? Bij NCOI Opleidingen...

Lees meer
 • Waardevolle diploma’s; erkend en hoge waardering bij werkgevers
 • Klassikaal, virtual classroom of e-learning mét switchgarantie
 • Ervaren docenten uit de praktijk

HBO Sport en Bewegingseducatie: 3 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland

NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
1.250
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heb je een passie voor sport en bewegen en wil je je kennis en vaardigheden op dit gebied verder ontwikkelen? Bij NCOI Opleidingen vind je een ruim aanbod opleidingen en programma’s op het gebied van sport en bewegingseducatie. Lees hieronder meer over ons aanbod en de mogelijkheden.

Waarom HBO sport en bewegingseducatie studeren bij NCOI?

Ben je werkzaam in de gezondheidszorg of de sport- of recreatiesector en wil je je kennis en kunde op dit vlak naar een hoger niveau tillen? Of ambieer je een carrière in een van deze sectoren en wil je je door middel van een opleiding goed voorbereiden op een succesvolle loopbaan? Dat kan met een HBO-programma sport en bewegingseducatie van NCOI. Onze opleidingen zijn zo flexibel mogelijk ontwikkeld. Dat houdt in dat je zelf bepaalt hoe, waar en wanneer je studeert. Zo kun je kiezen uit verschillende studievarianten (klassikaal, e-learning en Virtual Classroom), meerdere startmomenten per jaar en ruim 30 leslocaties door heel Nederland. Daarnaast zijn onze opleidingen goed te combineren met een drukke baan en een privéleven.

Veelgekozen opleiding op het gebied van sport en bewegingseducatie

Afhankelijk van wat je wensen en behoeften zijn, kun je bij NCOI kiezen uit verschillende opleidingsvarianten. Zo kun je volledige HBO Bacheloropleidingen volgen, maar ook de kortere HBO-programma’s of trainingsprogramma’s. Een veelgekozen opleiding op het gebied van sport en bewegingseducatie is HBO Sport en Bewegen. In dit 1-jarige programma verdiep je je in onderwerpen als de anatomie van het menselijk lichaam en spiermetabolisme, leer je beweegprogramma’s opstellen en ontwikkel je alle kennis en kunde om sportactiviteiten zo goed mogelijk te begeleiden. Ben je op zoek naar een andere opleiding? Bovenaan deze pagina vind je een compleet overzicht van al onze opleidingen op het gebied van sport en bewegingseducatie.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor onze HBO-programma’s op het gebied van sport en bewegingseducatie gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Ook voor onze HBO Bacheloropleidingen hoef je niet over bepaalde kennis of vaardigheden te beschikken voordat je met de opleiding start. Wel moet je voor een Bacheloropleiding in het bezit zijn van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4. Heb je geen van deze diploma’s, dan kun je instromen met een 21+ toets.

Jouw praktijk staat centraal bij HBO sport en bewegingseducatie

In elke HBO-programma sport en bewegingseducatie van NCOI staat jouw praktijk centraal. Dat betekent dat je de kennis die je ontwikkelt direct in de praktijk kunt brengen, maar ook dat alle oefeningen, opdrachten en cases zijn toegespitst op je eigen werkpraktijk. Voor jou is dat prettig, want je hebt meteen profijt van de opleiding, maar ook je organisatie zal daar blij mee zijn. Daar loopt immers een medewerker met verstand van zaken rond die direct inzetbaar is. Je krijgt les van topdocenten, die ruime ervaring hebben op het gebied van sport en bewegen.

Waarom kiezen voor NCOI?

 • Opleidingen speciaal ontwikkeld voor werkenden
 • Meerdere startmomenten per jaar
 • Keuze uit locaties in heel Nederland
 • Topdocenten uit de praktijk
 • Goed te combineren met werk en privé
 • Persoonlijke studiebegeleider
 • Hoog aangeschreven bij werkgevers
 • Erkend door het ministerie van OCW