Menu
NCOI Opleidingen - MHBO Opleidingen

Alle MHBO-opleidingen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Zit je eraan te denken om na je MBO-opleiding verder te studeren, maar vind je de stap naar een HBO-opleiding nog wat te groot?...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Zit je eraan te denken om na je MBO-opleiding verder te studeren, maar vind je de stap naar een HBO-opleiding nog wat te groot?...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Zit je eraan te denken om na je MBO-opleiding verder te studeren, maar vind je de stap naar een HBO-opleiding nog wat te groot?...

Lees meer

MHBO (19) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Zit je eraan te denken om na je MBO-opleiding verder te studeren, maar vind je de stap naar een HBO-opleiding nog wat te groot? Dan is een MHBO-opleiding een uitstekende keuze. Met deze opleiding ontwikkel je je kennis en vaardigheden optimaal en word je goed voorbereid op een eventuele HBO-opleiding. Lees hieronder meer over onze opleidingen en de mogelijkheden.

Wat is een MHBO-opleiding?

Een MHBO-opleiding zit qua niveau tussen een MBO-opleiding niveau 4 en een HBO-opleiding in. Dat maakt deze opleidingen ideaal voor iedereen die na een MBO-opleiding graag verder wil studeren, maar niet zeker weet of een HBO-opleiding bij hem of haar past. Je kunt het niveau zien als MBO+. Met een MHBO-opleiding kun je alvast een beetje wennen aan studeren op HBO-niveau. Je volgt namelijk de beroepsgerichte modules al op HBO-niveau. Bovendien kun je met een MHBO-diploma mogelijk vrijstellingen ontvangen voor bepaalde onderdelen van een HBO-opleiding.

De opbouw van een MHBO-opleiding

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich voornamelijk door de praktijkgerichte aanpak. Tijdens de lessen leer je voortdurend een brug te slaan tussen de theorie en de praktijk. Op die manier leer je meteen hoe je het in de praktijk toepast. Doordat je diverse modules al op HBO-niveau volgt, wordt de stap naar een HBO-opleiding kleiner.
 
De duur van de opleiding varieert van 5 maanden tot 1 jaar. Alle opleidingen zijn modulair opgebouwd. Dat betekent dat de opleiding uit meerdere modules bestaat van telkens 6 tot 8 bijeenkomsten. Elke module wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Zo blijft het studeren behapbaar en heb je overzicht over je studievoortgang.

Populaire MHBO-opleidingen

Bij NCOI Opleidingen vind je een divers aanbod aan opleidingen op MHBO-niveau. Hieronder zetten we de meest gekozen opleidingen voor je op een rijtje. Een compleet overzicht van ons aanbod vind je bovenaan deze pagina.

 

Waarom studeren bij NCOI Opleidingen?

NCOI Opleidingen is dé opleider van werkend Nederland. Al onze opleidingen en trainingen zijn speciaal voor werkenden. Wij houden er dus rekening mee dat het volgen van een opleiding wel in je leven moet passen. Want naast een baan en een druk privéleven is er niet altijd veel tijd over. Daarom hebben wij bij NCOI onze opleidingen ontwikkeld met maximale flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Bij NCOI kun je altijd kiezen uit meerdere opleidingsvarianten (klassikaal, e-learning en virtual classroom). Daarnaast zijn er altijd meerdere startmomenten per jaar en kun je kiezen uit leslocaties door heel Nederland. Op die manier wordt het volgen van een opleiding naast een baan en privéleven haalbaar.

FAQ

+ Wat is het niveau van een MHBO-opleiding?
Het niveau van een MHBO-opleiding zit tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau in. Je kunt het niveau zien als MBO+. Het is een mooie opstap van MBO naar HBO.

+ Wat kan ik met een MHBO-opleiding?
Met een MHBO-opleiding kun je alvast een beetje wennen aan studeren op HBO-niveau. Je volgt namelijk de beroepsgerichte modules al op HBO-niveau. Bovendien kun je met een MHBO-diploma mogelijk vrijstellingen ontvangen voor bepaalde onderdelen van een HBO-opleiding.

+ Hoelang duren MHBO-opleidingen?
De duur van de MHBO-opleidingen varieert van 5 maanden tot 1 jaar. Alle opleidingen zijn modulair opgebouwd. Dat betekent dat de opleiding uit meerdere modules bestaat van telkens 6 tot 8 bijeenkomsten. Elke module wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen. Zo blijft het studeren behapbaar en heb je overzicht over je studievoortgang.