Facilitair

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij als facilitair manager aan het werk? Dan is een opleiding Facilitair wellicht iets voor jou. Bij NCOI vind je diverse opleidingen waarbij je de kneepjes van het vak leert. Bekijk het aanbod op deze pagina en kies de opleiding die bij jou past!...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij als facilitair manager aan het werk? Dan is een opleiding Facilitair wellicht iets voor jou. Bij NCOI vind je diverse opleidingen waarbij je de kneepjes van het vak leert. Bekijk het aanbod op deze pagina en kies de opleiding die bij jou past!...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij als facilitair manager aan het werk? Dan is een opleiding Facilitair wellicht iets voor jou. Bij NCOI vind je diverse opleidingen waarbij je de kneepjes van het vak leert. Bekijk het aanbod op deze pagina en kies de opleiding die bij jou past!...

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 14 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masterprogramma (1)

Masterclass (1)

HBO Bacheloropleiding (3)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO-programma (4)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MHBO (1)

MBO - Niveau 4 (1)

MBO - Niveau 3 (1)

MBO-programma (1)

Vakopleiding (1)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij als facilitair manager aan het werk? Dan is een opleiding Facilitair wellicht iets voor jou. Bij NCOI vind je diverse opleidingen waarbij je de kneepjes van het vak leert. Bekijk het aanbod op deze pagina en kies de opleiding die bij jou past!

Opleiding facility management volgen?

NCOI heeft verschillende opleidingen op het gebied van facilitair management en dienstverlening, zowel op MBO-, HBO- als Masterniveau. Als je verder wilt groeien in facility management, dan biedt de opleiding HBO Bachelor Facility Management je de kans om als facility manager onmisbaar te worden voor je organisatie.
Tijdens een opleiding facilitair management leer je bovendien contacten onderhouden met verschillende leveranciers buiten je organisatie en zorg je ervoor dat de werknemers van je organisatie goed hun werk kunnen doen. Tijdens de opleiding verdiep je je in management, organisatie en het aansturen, uitvoeren en bewaken van projecten. Ook het beheren van informatie, de ontwikkeling van je leiderschapskwaliteiten, duurzaamheid en milieu komen aan bod tijdens een facilitaire opleiding.

Wat doet een facilitair manager?

Als medewerker facilitaire dienstverlening doe je ondersteunend werk. Je werkt zelfstandig binnen een team en wordt aangestuurd door de leidinggevende. Het is een brede functie waarmee je binnen vele branches kunt werken. Denk aan een bank, overheidsinstelling, hotel, cateringbedrijf of onderhoudsbedrijf. Je draagt de verantwoordelijkheid voor taken als het beheren van gebouwen, planningen maken voor het team en het begroten en bewaken van financiën. Lijkt dit je interessant, kies dan voor de MBO Vakopleiding Facilitair Management. Om je voor te bereiden op deze brede functie leer je tijdens deze opleiding alles over facilitaire werkzaamheden, organisaties en belangrijke aspecten rondom gebouwenbeheer en logistiek.

Populaire opleidingen

HBO Bachelor Facility Management
Wil jij een facilitair professional worden? Dan is de HBO Bachelor opleiding Facility Management wellicht iets voor jou. Hierin verdiep jij je in alle aspecten van facilitair management. Na afloop ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Facility Management’ en mag je de graad BSc (Bachelor of Science) voeren.

Masterclass Facilitair Management
In de praktijkgerichte Masterclass Facilitair Management ga je aan de slag met facilitaire kernthema’s zoals de inrichting van de facilitaire organisatie, performancemanagement en kostenmanagement. Zo draag je bij aan de duurzaamheid en waardecreatie van je organisatie.

Kort HBO Facility Management
Het Kort HBO Programma Facility Management is een los te volgen programma dat onderdeel is van de volledige HBO Bachelor Facility Management. In dit programma behandel je de kern van facilitair management. Wil je na afloop de volledige HBO-opleiding volgen? Dan krijg je een vrijstelling voor de reeds gevolgde modules. 

MBO Facilitair Leidinggevende niveau 4
Met de MBO niveau 4 opleiding Facilitair Leidinggevende ontwikkel jij je op het hoogst erkende MBO-niveau. Tijdens de opleiding komen alle belangrijke onderwerpen van facilitaire dienstverlening en management aan bod. Denk bijvoorbeeld aan Facilitaire planning en controle, de coördinatie van facilitaire zaken en praktisch leidinggeven.

MBO Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening niveau 3
Wil jij aan de slag als allround medewerker facilitaire dienstverlening? Met de MBO niveau 3 opleiding Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening bereid jij je perfect voor op deze functie. Tijdens de opleiding leer je alles over facilitaire vaardigheden, het coördineren van facilitaire zaken en facilitaire uitbesteding en inkoop.

Waarom volg je een Facilitaire opleiding bij NCOI?

Een facilitaire opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI kan het! Dat komt door onze unieke onderwijsmethode. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte leerstof, ervaren docenten en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een studievorm beschikbaar die aansluit op jouw wensen en behoeften. Daarnaast is alle leerstof zo ingericht dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

  • Ruim aanbod aan facilitaire opleidingen
  • Speciaal voor werkenden en daarom flexibel: zowel online als klassikaal te volgen en meerdere startmomenten per jaar.
  • Nederlandstalige lessen.
  • Docenten uit de praktijk: de leerstof en business cases raken de dagelijkse werkpraktijk.
 

Meer weten? Lees hier alles over onze unieke onderwijsmethode!

Blogs over onze Facilitaire opleidingen

Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Bekijk dan ook eens onze blogs over Facilitair Management.

Hier lees je bijvoorbeeld hoe de zichtbaarheid van facilitaire dienstverlening de productiviteit van werknemers verhoogt. Ook als je graag meer wilt weten over het belang van assertiviteit op de werkvloer kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen

Wat doet een facilitair manager?
Wat is facility management?
Wat kun je worden met een opleiding facility management?
Wat is de betekenis van het begrip facilitair?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen van een facilitaire opleiding?
Hoe groot zijn de klassen tijdens een facilitaire opleiding?