De maatschappij verwacht dat scholen maatwerk leveren en samenwerking, creativiteit en innovatie bij leerlingen stimuleren. Onderwijzers worden geacht leerlingen kennis bij te brengen, maar de waarheid is dat sommige kennis snel veroudert. Hoe ga je daarmee om? In deze Masterclass combineer je kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en onderwijskunde om voorstellen ter verbetering van de onderwijsmethodieken en -strategieën te doen. Je analyseert, ontwerpt en evalueert en werkt zo toe naar een kwalitatief onderwijsaanbod.
Vrijstelling
Deze Masterclass Onderwijspedagogiek maakt deel uit van de NVAO-geaccrediteerde Master Onderwijskunde (MEd). Wil je verder studeren naar Master en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Masteropleiding. Zo houd je met deze Masterclass zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.
Doelgroep
Je bent (aankomend) onderwijsbeleidsmedewerker, pedagoog, intern begeleider of opleidingsadviseur en je wilt je kennis en vaardigheden op het gebied van onderwijspedagogiek in een kort en praktijkgericht programma verder ontwikkelen op Masterniveau.
Doel en opzet Masterclass Onderwijspedagogiek
In deze Masterclass verdiep je je in onderwijspedagogiek. Wat verwacht de maatschappij van de school? En wat is het standpunt van de school hierin? Heeft de school een opvoedende functie? En stoomt die haar leerlingen wel klaar voor de werkende maatschappij? Je leert curricula te ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de leerling, de maatschappij en de school. Je ontwikkelt je analytische en creatieve vaardigheden om tot een effectief curriculum te komen.
De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent uit de onderwijspraktijk. Het geleerde pas je aan de hand van cases en groepsopdrachten direct toe in je eigen werkomgeving. De vorderingen bespreek je met je docent en medestudenten. Je merkt hoe prettig dit praktijkgericht leren is.
Vooropleiding
Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.
Voorbereiding en studiebelasting
Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.