Menu

Masterclass Onderwijspedagogiek

Een toekomstgericht curriculum - 3 maanden

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De maatschappij verwacht dat scholen maatwerk leveren en samenwerking, creativiteit en innovatie bij leerlingen stimuleren. Onderwijzers worden geacht leerlingen kennis bij te brengen, maar de waarheid is dat sommige kennis snel veroudert. Hoe ga je daarmee om? In deze Masterclass combineer je kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en onderwijskunde om voorstellen ter verbetering van de onderwijsmethodieken en -strategieën te doen. Je analyseert, ontwerpt en evalueert en werkt zo toe naar een kwalitatief onderwijsaanbod.

Vrijstelling

Deze Masterclass maakt deel uit van de NVAO-geaccrediteerde Master Onderwijskunde (MEd). Wil je verder studeren naar Master en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Masteropleiding. Zo houd je met deze Masterclass zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

Doelgroep

Je bent (aankomend) onderwijsbeleidsmedewerker, pedagoog, intern begeleider of opleidingsadviseur en je wilt je kennis en vaardigheden op het gebied van onderwijspedagogiek in een kort en praktijkgericht programma verder ontwikkelen op Masterniveau.

Doel en opzet

In deze Masterclass verdiep je je in onderwijspedagogiek. Wat verwacht de maatschappij van de school? En wat is het standpunt van de school hierin? Heeft de school een opvoedende functie? En stoomt die haar leerlingen wel klaar voor de werkende maatschappij? Je leert curricula te ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de leerling, de maatschappij en de school. Je ontwikkelt je analytische en creatieve vaardigheden om tot een effectief curriculum te komen.

De bijeenkomsten worden verzorgd door een docent uit de onderwijspraktijk. Het geleerde pas je aan de hand van cases en groepsopdrachten direct toe in je eigen werkomgeving. De vorderingen bespreek je met je docent en medestudenten. Je merkt hoe prettig dit praktijkgericht leren is.

Vooropleiding

Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Masterclass Onderwijspedagogiek

Een toekomstgericht curriculum - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.