Menu
NCOI Opleidingen - Overheid & Non-Profit

Communicatie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam binnen de overheid of non-profitsector en wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie verder...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam binnen de overheid of non-profitsector en wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie verder...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam binnen de overheid of non-profitsector en wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie verder...

Lees meer

Meest bekeken Communicatie

HBO Bachelor Communicatie
Langer dan 36 maanden HBO/HBO Bacheloropleiding
Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Prijs

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (2) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (12) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

MBO-programma (3) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Vakopleiding (1) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. U kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Training (8) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam binnen de overheid of non-profitsector en wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie verder ontwikkelen? In het ruime aanbod van NCOI Opleidingen vind je diverse opleidingen en trainingen, gericht op communicatie, die je helpen in je carrière. Zo kun je kiezen uit verschillende opleidingen en trainingen op MBO-, HBO- en Masterniveau. Hieronder benoemen wij een aantal van deze opleidingen en trainingen.

MBO Correct Nederlands

Schrijf je in je functie veel teksten, rapporten of e-mails en wil je je kennis van de Nederlandse taal ophalen? Dan is het MBO-programma Correct Nederlands zeer geschikt voor jou. In dit 3 maanden durende programma verdiep je je in onderwerpen als spelling, grammatica, werkwoordvervoeging en zinsbouw. Na afloop kun je foutloos professionele teksten schrijven en heb je je kennis op het gebied van de Nederlandse taal geactualiseerd.

Communicatie voor overheid en non-profit op HBO-niveau

Op HBO-niveau biedt NCOI diverse opleidingen en programma’s aan. Wil je je bijvoorbeeld verder ontwikkelen in het brede vakgebied van communicatie, storytelling, pr en marketing? Met HBO Communicatiemedewerker verdiep je je in verschillende soorten communicatie en krijg je inzicht in de aspecten die daar een rol bij spelen. Ook kun je kiezen voor volledige HBO-bacheloropleidingen, waaronder de HBO Bachelor Communicatie. Met deze NVAO-geaccrediteerde opleiding ontwikkel je je tot een communicatie-expert met een grote toegevoegde waarde voor je organisatie.

Masterclasses en trainingen gericht op Communicatie

Heb je al ervaring als communicatieprofessional in de overheid en non-profitsector en wil je je communicatieve vaardigheden verbeteren? Met een Masterclass of training van NCOI behaal je in korte tijd veel resultaat. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Masterclass Branding en Marketingcommunicatiestrategie. In deze Masterclass verdiep je je meer in marketing, communicatie en media en ga je aan de slag met een strategisch marketingcommunicatieplan voor je eigen organisatie. Zo kun je de vaardigheden, kennis en inzichten die je opdoet, direct toepassen in je eigen werkkring.

Klantgericht Telefoneren

Voer je voor je werk veel telefoongesprekken? Met de training Klantgericht Telefoneren leer je door middel van rollenspellen en praktijkgerichte oefeningen effectieve en klantgerichte telefoongesprekken te voeren. Ook leer je hier hoe je lastige telefoongesprekken aanpakt en omgaat met klachten en ontevreden klanten.

Waarom studeren bij NCOI?

Als je een opleiding gericht op communicatie in de overheid en non-profitsector volgt, wil je er wel zeker van zijn dat je er iets van leert. Alle opleidingen en trainingen bij NCOI Opleidingen zijn praktijkgericht. Tijdens de lessen ga je actief aan de slag met cases, opdrachten en oefeningen die gebaseerd zijn op je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast krijg je les van ervaren docenten die actief zijn (geweest) in het werkveld. Zij kunnen uit hun rijke praktijkervaring putten en de theorie met hun ervaring ondersteunen. We zetten de voordelen van studeren bij NCOI voor je op een rij:

  • Speciaal voor werkend Nederland
  • Goed te combineren met werk en privéleven
  • Praktijkgerichte aanpak
  • Les van professionals uit het werkveld
  • Meerdere studievarianten en startmomenten
  • Opleidingslocaties verspreid door Nederland