Menu
NCOI Opleidingen - Overheid

Overheid en Non-profit Schriftelijke Communicatie

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heeft u een functie binnen de overheid en non-profitsector waarin u veel rapporten, teksten en mails moet schrijven? Dan zijn...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heeft u een functie binnen de overheid en non-profitsector waarin u veel rapporten, teksten en mails moet schrijven? Dan zijn...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heeft u een functie binnen de overheid en non-profitsector waarin u veel rapporten, teksten en mails moet schrijven? Dan zijn...

Lees meer

Meest bekeken Overheid en Non-profit Schriftelijke Communicatie

Meest bekeken Overheid en Non-profit Schriftelijke Communicatie

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (2) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Heeft u een functie binnen de overheid en non-profitsector waarin u veel rapporten, teksten en mails moet schrijven? Dan zijn goede schriftelijke communicatievaardigheden van groot belang. Bij NCOI Opleidingen vindt u diverse trainingen, programma’s en opleidingen om uw schriftelijke communicatievaardigheden te verbeteren.

Versterk uw schriftelijke vaardigheden op MBO-niveau

Twijfelt u tijdens het schrijven soms over de juiste spelling, grammatica of interpunctie? Met MBO Correct Nederlands haalt u uw kennis op het gebied van de Nederlandse taal op en gaat u aan de slag met uw eigen schriftelijke communicatievaardigheden. U leert hoe u teksten schrijft voor verschillende media en hoe u uw eigen teksten aanpast aan de doelgroep. Na afloop van dit MBO-programma schrijft u foutloos professionele en doelgerichte teksten.

HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie

Wilt u zich op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van schriftelijke (online) communicatie voor de overheid en non-profit? Kies dan voor HBO Schriftelijke Communicatie en Redactie. In dit HBO-programma ontwikkelt u een eigen, aantrekkelijke schrijfstijl waarmee u de doelgroep weet te overtuigen. U leert onder meer schrijven voor web en social media, maar gaat ook aan de slag met het bepalen en uitwerken van communicatiedoelen om nog doeltreffendere teksten te kunnen schrijven. Uiteraard wordt dit programma, net als alle andere opleidingen, programma’s en trainingen van NCOI, gegeven door docenten die zelf werkzaam zijn (geweest) in het vakgebied. Met hun rijke ervaring weten zij wat er speelt en kunnen zij uitstekende handvatten en tools bieden waarmee u uw schriftelijke communicatie in de overheid en non-profit nog meer kunt versterken.

Trainingen schriftelijke communicatie voor overheid en non-profit

Met een training van NCOI Opleidingen ziet u in korte tijd resultaat. Ook op dit gebied biedt NCOI diverse trainingen om uw schrijfvaardigheden te verbeteren. Met de Basistraining Zakelijk Schrijven leert u in 3 dagen tijd heldere en gestructureerde zakelijke teksten te schrijven. Bent u (staf)medewerker bij de overheid of in een non-profitorganisatie en moet u veel rapporteren? In de Training Schriftelijk Rapporteren leert u rapporten, beleidsnota’s en memo’s met meer gemak en zekerheid te schrijven. Tijdens de training gaat u aan de slag met verschillende schrijfopdrachten en met het verbeteren van uw eerder geschreven teksten. Zo haalt u het maximale uit de training en kunt u het geleerde direct toepassen in de praktijk. Voor wie creatiever wil leren schrijven is er de Training Creatief en Doelgericht Schrijven. Aan de hand van creatieve schrijftechnieken leert u hoe u verrassende en enthousiaste teksten kunt schrijven en daarbij de aandacht van de lezer weet vast te houden.

Waarom studeren bij NCOI?

  • Meerdere startmomenten in het jaar
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Bijeenkomsten overdag, ’s avonds of in het weekend
  • Ervaren docenten uit de praktijk