Supply Chain

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

De Supply Chain heeft te maken met de productieketen van goederen in een bedrijf. De keten loopt van de inkoop van producten tot de aflevering van goederen bij de eindklant. Wil je een professional worden op het gebied van inkoop, logistiek of kwaliteit? Kies dan voor een Supply Chain opleiding bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

De Supply Chain heeft te maken met de productieketen van goederen in een bedrijf. De keten loopt van de inkoop van producten tot de aflevering van goederen bij de eindklant. Wil je een professional worden op het gebied van inkoop, logistiek of kwaliteit? Kies dan voor een Supply Chain opleiding bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

De Supply Chain heeft te maken met de productieketen van goederen in een bedrijf. De keten loopt van de inkoop van producten tot de aflevering van goederen bij de eindklant. Wil je een professional worden op het gebied van inkoop, logistiek of kwaliteit? Kies dan voor een Supply Chain opleiding bij NCOI....

Lees meer
 • Afgestemd op jouw leven
 • Afgestemd op jouw praktijk
 • Afgestemd op jouw kennis en ervaring
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

De Supply Chain heeft te maken met de productieketen van goederen in een bedrijf. De keten loopt van de inkoop van producten tot de aflevering van goederen bij de eindklant. Wil je een professional worden op het gebied van inkoop, logistiek of kwaliteit? Kies dan voor een Supply Chain opleiding bij NCOI.

Ontwikkel je in het vakgebied Supply Chain

Wil je jezelf graag verder ontwikkelen binnen dit vakgebied of wil je graag doorgroeien naar een specifieke functie binnen de logistiek? Kies dan voor een Supply Chain opleiding bij NCOI. Ons uitgebreide aanbod aan opleidingen, korte programma’s en trainingen voor de Logistiek is onderverdeeld in de volgende categorieën:

 

Bekijk het aanbod en kies de opleiding die bij jou past.

Trends en ontwikkelingen

Inkoop en logistiek zijn belangrijke onderdelen van de supply chain. Hier zijn een aantal trends en ontwikkelingen zichtbaar die samengaan met de economische en technologische vooruitgang die binnen meerdere sectoren te zien is.

 • Tekort aan arbeidskrachten. Zoals in veel sectoren is er ook een tekort aan werknemers in het werkveld van de supply chain: van logistiek medewerker tot supply chain manager. 
 • Automatisering. Steeds meer processen in de supply chain worden geautomatiseerd. Hierbij kun je denken aan geautomatiseerde voertuigen die zorgen voor de distributie in een warehouse.
 • Real-time tracking en digitalisering. Bij real-time tracking kun je denken aan het volgen van pakketten of producten. Dit helpt bij het zo optimaal mogelijk inrichten van het productieproces, omdat direct zichtbaar wordt waar er vertraging binnen de supply chain is. Een bekende vorm van real-time tracking is de track and trace code. Real-time tracking maakt soms ook zichtbaar waar mogelijkheden tot automatisering liggen.
 

Wat doet een supply chain manager?

Een supply chain manager is verantwoordelijk voor het beheren en organiseren van de productieketen. De supply chain manager heeft als taak om de goederenstroom van begin tot eind zo efficiënt en goedkoop mogelijk te laten verlopen. Dit doet de supply chain manager door te letten op het strategische proces, waarbij zaken als risicomanagement en het optimaliseren van de ketenrelaties een belangrijke rol spelen. Ook beheert de supply chain manager de logistieke processen en de IT-inrichting binnen de logistiek en inkoop. Tot slot houdt de supply chain manager zich ook bezig met zaken als de marktvraag, de distributie en de warehouses.

Populaire opleidingen

Masterprogramma Supply Chain Management
Ben je een ambitieuze manager, adviseur of professional binnen een technische en/of logistieke omgeving en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van productie en supply chain management? Tijdens het Masterprogramma Supply Chain Management leer je in twee Masterclasses hoe je steeds dynamischer en complexer wordende supply chains en productieprocessen ontwerpt en uitvoert. Na dit praktische programma ben je in staat om processen op een effectieve en efficiënte manier in te richten en kun je deze lean en agile toepassen.

HBO Programma Supply Chain Manager
Binnen het complete en praktijkgerichte HBO Programma Supply Chain Manager verwerf je alle kennis en kunde die je nodig hebt om supply chain manager binnen een organisatie te worden. Je verwerft de technologische kennis waarmee je informatie kan analyseren, zodat je de productieprocessen en voorraadbeheersing optimaal kunt inregelen. Daarnaast volg je vakken op het gebied van risicomanagement, e-logistics en maak je kennis met logistieke modeling tools. Na de opleiding ben je in staat om de hele productieketen van een organisatie effectiever te laten draaien.

Masterclass Supply Chain Management
Wil je onderzoeken welke situatie optimaal is voor de goederen, informatie en/of financiële stromen van de supply chain voor je organisatie? Tijdens de Masterclass Supply Chain Management leer je hoe je de supply chain in kaart brengt, analyseert en innoveert. Je ontwikkelt hierbij vaardigheden om de supply chain in te richten en daarbij rekening te houden met de korte- en langetermijneffecten van je aanpak.

HBO Programma Supply Chain en Logistiek Management
Ben je werkzaam binnen de logistieke sector en wil je je verder ontwikkelen tot een breed inzetbare logistiek manager? Dan is het HBO Programma Supply Chain en Logistiek Management een goede keuze. Dit programma bestaat uit 2 fases, met elk 3 modules. In de eerste fase staat de kern van logistiek management centraal, zoals voorraadbeheer, samenwerken in de keten en magazijnprocessen. De tweede fase is een verdiepende fase waarbij je inzoomt op strategische logistiek en IT van de logistiek.

HBO Module Strategisch Supply Chain Management
Ben je een logistiek manager of professional en wil je je inhoudelijke kennis op het gebied van strategische logistiek en supply chains verder ontwikkelen? In de HBO Module Strategisch Supply Chain Management focus je je op de organisatie, de voorraad, de relaties en het inspelen op veranderingen in de supply chain van je organisatie. Je denkt na over de rol van je eigen organisatie in de gehele logistieke keten en hoe je die strategisch kunt verbeteren.

Waarom volg je een opleiding Supply Chain bij NCOI?

Een opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI weten we hoe het is om werkenden op te leiden. De Supply Chain opleidingen bij NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland. Alle leerstof is zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

 • Je hoeft niet te leren wat je al weet
 • Een praktijkgerichte aanpak
 • Meerdere startmomenten per jaar
 • Kies voor e-learning of volg de klassikale lessen overdag, ‘s avonds of in het weekend 
 • Studeer in je eigen tempo
 

Meer weten? Lees hier alles over onze unieke onderwijsmethode.

Wat is het verschil tussen Supply Chain en Logistiek?

Logistiek is een onderdeel van de supply chain. De supply chain is de productieketen en de logistiek zorgt ervoor dat de goederen en diensten op de juiste plek en op de juiste tijd aankomen. De supply chain is daarmee afhankelijk van de logistiek. Wanneer de logistiek niet op orde is en producten niet aanwezig zijn, geeft dit vertraging in het productieproces. Dit kost het bedrijf uiteindelijk tijd en geld.

Blogs over Supply Chain

Wil je je kennis verbreden, verdiepen of ga je voor een carrière switch? Vind uit wat bij je past en waar jij voldoening uithaalt en bepaal zelf de volgende stap. Ga voor wat je echt wilt met onze vijf tips

Als je een team aanstuurt of als er verandering binnen een organisatie nodig is, is het belangrijk dat er zo min mogelijk weerstand van de medewerkers is. Hier heb je draagvlak voor nodig. In ons blog lees je meer over het creëren van draagvlak.

Veelgestelde vragen over Supply Chain

Wat is een supply chain?
Wat is supply chain management?
Wat kun je met een opleiding supply chain?
Is een supply chain opleiding te combineren met werk?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen van een opleiding supply chain?