Steeds meer studenten kiezen voor baan in het onderwijs

De Vereniging Hogescholen ziet een stijging in het aantal aanmeldingen voor opleidingen in het onderwijs. Volgens hen is de economische crisis mede verantwoordelijk voor deze studiekeuze. “In economisch mindere tijden kiezen mensen voor meer zekere beroepen. Onderwijs en ook zorg bijvoorbeeld blijven altijd nodig”, aldus een woordvoerder.
 
Lerarenopleiding
Met een toename van 7 procent ten opzichte van 2013 meldden zo’n 12.500 studenten zich aan voor een HBO-opleiding in de studierichting onderwijs. Het lerarenberoep wordt dus steeds populairder.
Opvallend is dat vaak gekozen wordt voor de opleiding tot tweedegraads docent wiskunde of Nederlands. Voor deze opleidingen betekent dit ongeveer 550 nieuwe studenten. Met een stijging van 6 procent zijn er zo’n 300 nieuwe studenten begonnen aan de pabo voor de opleiding van basisschoolleraar. Het is niet precies duidelijk waarom bepaalde opleidingen populairder zijn dan andere.
 
Leraar worden?
Heeft het lezen van dit artikel uw interesse gewekt en wilt u misschien ook een studie gaan volgen gericht op het onderwijs? NCOI biedt verschillende lerarenopleidingen aan op HBO-niveau.
 
Bron: Nationale Onderwijsgids

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.