Menu

Steeds meer studenten kiezen voor baan in het onderwijs

De Vereniging Hogescholen ziet een stijging in het aantal aanmeldingen voor opleidingen in het onderwijs. Volgens hen is de economische crisis mede verantwoordelijk voor deze studiekeuze. “In economisch mindere tijden kiezen mensen voor meer zekere beroepen. Onderwijs en ook zorg bijvoorbeeld blijven altijd nodig”, aldus een woordvoerder.
 
Lerarenopleiding
Met een toename van 7 procent ten opzichte van 2013 meldden zo’n 12.500 studenten zich aan voor een HBO-opleiding in de studierichting onderwijs. Het lerarenberoep wordt dus steeds populairder.
Opvallend is dat vaak gekozen wordt voor de opleiding tot tweedegraads docent wiskunde of Nederlands. Voor deze opleidingen betekent dit ongeveer 550 nieuwe studenten. Met een stijging van 6 procent zijn er zo’n 300 nieuwe studenten begonnen aan de pabo voor de opleiding van basisschoolleraar. Het is niet precies duidelijk waarom bepaalde opleidingen populairder zijn dan andere.
 
Leraar worden?
Heeft het lezen van dit artikel uw interesse gewekt en wilt u misschien ook een studie gaan volgen gericht op het onderwijs? NCOI biedt verschillende lerarenopleidingen aan op HBO-niveau.
 
Bron: Nationale Onderwijsgids

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.