Steeds meer studenten kiezen voor baan in het onderwijs

De Vereniging Hogescholen ziet een stijging in het aantal aanmeldingen voor opleidingen in het onderwijs. Volgens hen is de economische crisis mede verantwoordelijk voor deze studiekeuze. “In economisch mindere tijden kiezen mensen voor meer zekere beroepen. Onderwijs en ook zorg bijvoorbeeld blijven altijd nodig”, aldus een woordvoerder.
 
Lerarenopleiding
Met een toename van 7 procent ten opzichte van 2013 meldden zo’n 12.500 studenten zich aan voor een HBO-opleiding in de studierichting onderwijs. Het lerarenberoep wordt dus steeds populairder.
Opvallend is dat vaak gekozen wordt voor de opleiding tot tweedegraads docent wiskunde of Nederlands. Voor deze opleidingen betekent dit ongeveer 550 nieuwe studenten. Met een stijging van 6 procent zijn er zo’n 300 nieuwe studenten begonnen aan de pabo voor de opleiding van basisschoolleraar. Het is niet precies duidelijk waarom bepaalde opleidingen populairder zijn dan andere.
 
Leraar worden?
Heeft het lezen van dit artikel uw interesse gewekt en wilt u misschien ook een studie gaan volgen gericht op het onderwijs? NCOI biedt verschillende lerarenopleidingen aan op HBO-niveau.
 
Bron: Nationale Onderwijsgids

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.