Wat is bedrijfskunde

Ben jij geïnteresseerd in een studie bedrijfskunde en wil je weten wat je dan leert? Of weet je nog niet precies wat bedrijfskunde betekent? Je bent op de juiste plek, want we vertellen je er graag alles over. Wie weet past een bedrijfskunde opleiding heel goed bij jou, zonder dat je het wist. 

Wat houdt bedrijfskunde in?

Wat is bedrijfskunde precies? Bedrijfskunde draait om het begeleiden van bedrijven en het maken van plannen om organisatiedoelen te behalen. Dit omvat heel veel aspecten, waaronder de inrichting van de technologie, personeel en de veranderende maatschappij. Een bedrijfskundige houdt zich voornamelijk bezig met de missie en visie van een bedrijf. Deze vertaalt hij naar doelstellingen en analyses van de markt. Kortom, hoe kun je een bedrijf zo efficiënt mogelijk inrichten om de doelen te halen? Als deze thema’s jou aanspreken, is een opleiding bedrijfskunde misschien wel de juiste keuze.

Wat kun je met een opleiding bedrijfskunde?

Met een opleiding bedrijfskunde zorg jij ervoor dat je een verbindende factor wordt binnen een organisatie. Je overziet het complete plaatje en zorgt ervoor dat iedereen op de juiste manier beweegt. Zo realiseer jij samen met anderen de missie van het bedrijf. Een opleiding bedrijfskunde is vooral geschikt als jij een leidinggevende functie ambieert of deze al uitoefent. De kennis die je opdoet versterkt jouw positie en zelfvertrouwen binnen de rol. 

Opleidingen bij NCOI

Binnen het segment bedrijfskunde kun je ontzettend veel kanten op. Zo kun je kiezen voor de allround HBO Bachelor Bedrijfskunde, maar wellicht heb je andere interesses. Ben je bijvoorbeeld erg technisch aangelegd, dan past Technische Bedrijfskunde goed bij jou. Hierbij combineer je management met techniek en leer je bijvoorbeeld alles over bedrijfskundige informatica.

Zoek je juist meer verdieping op strategisch niveau en wil je leren hoe bedrijven kunnen anticiperen op een veranderende markt? Kijk eens bij onze Masterprogramma's, zoals Strategie en Business Development. Als manager of leidinggevende is deze opleiding ontzettend waardevol, waarbij continuïteit van bedrijven en organisaties centraal staat.

Ben je benieuwd naar alle bedrijfskunde opleidingen bij NCOI? Bekijk hier het overzicht.
Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.