Wat is de waarde van een HBO-programma?

Stel: je wilt je graag op HBO-niveau ontwikkelen. Dan kun je je inschrijven voor bijvoorbeeld een HBO Bacheloropleiding, maar je kunt ook kiezen voor een HBO-programma. Maar wat is een HBO-programma eigenlijk en wat kun je er uiteindelijk mee? Kortom: wat is de waarde van een HBO-programma? In deze blog vertellen we je daar meer over.

Is een HBO-programma iets voor jou?

Een HBO-programma is simpel gezegd een kort programma op HBO-niveau. Wil je je wel ontwikkelen op HBO-niveau, maar niet meteen een jarenlange opleiding volgen? Dan biedt een HBO-programma uitkomst. De HBO-programma’s van NCOI zijn namelijk zo ontwikkeld dat je in relatief korte tijd veel kennis en kunde opdoet.

HBO-programma’s gaan vaak over een specifiek thema of onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan psychologie, webdesign, arbeidsrecht of bouwkunde. De duur van de programma’s verschilt van drie maanden tot een jaar. Als je snel je kennis wilt ontwikkelen, kun je dus kiezen voor een kort HBO-programma. Wil je je iets breder ontwikkelen, dan is bijvoorbeeld een HBO-programma van een jaar ideaal. 

Wil jij je echte ambitie volgen? Vraag dan ons online HBO-magazine aan en laat je inspireren door ervaringen van studenten die jou voorgingen. Ja, stuur mij het HBO-magazine.

Wat kun je met een HBO-programma?

Wil je je werk nog beter kunnen uitvoeren, je kennis up-to-date houden of voorzichtig proeven van een ander vakgebied of andere functie? Dan is een HBO-programma ideaal. Bij het succesvol afronden van je HBO-programma ontvang je een NCOI-diploma. Hiermee kun je bijvoorbeeld bij je leidinggevende aantonen dat je over bepaalde kennis en/of kunde beschikt. Dat kan je weer helpen als je wilt doorgroeien naar een hogere functie of andere werkzaamheden wilt oppakken. 

Ook als je alleen specifieke kennis en vaardigheden over een bepaald onderwerp wil opdoen, is een HBO-programma handig. Je hoeft nu niet allerlei extra vakken te volgen waar je niks mee gaat doen. Je focust je volledig op dat wat voor jou belangrijk is. 

Doorstuderen na een HBO-programma

HBO-programma’s zijn ook heel handig voor mensen die zich niet meteen durven in te schrijven voor een meerjarige opleiding. Zit je eraan te denken om bijvoorbeeld een HBO Bacheloropleiding of een HBO Associate degree te volgen, maar heb je al lang niet meer gestudeerd? Of weet je niet zeker of je het niveau aankunt? Bij NCOI vind je veel HBO-programma’s die onderdeel zijn van een volledige opleiding. Je kunt er dan voor kiezen om eerst een HBO-programma te volgen. Bevalt dat, dan kun je je alsnog inschrijven voor de volledige opleiding en ontvang je mogelijk vrijstelling voor het onderdeel dat je al hebt afgerond. Dit geldt overigens niet voor al onze HBO-programma’s. Op de webpagina van je HBO-programma staat aangegeven of het programma onderdeel is van een volledige opleiding. 

Benieuwd naar ons aanbod?

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze HBO-programma’s en wil je kijken of er ook iets voor jou bij zit? Bij NCOI vind je een breed aanbod HBO-programma’s voor vrijwel elk vakgebied. Van zorg tot marketing en van management tot techniek. Hier vind je ons complete aanbod HBO-opleidingen.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.