Menu
NCOI Opleidingen

MBO College

Over NCOI

MBO College

MBO College

MBO College van NCOI biedt een breed aanbod van praktijk¬gerichte en erkende opleidingen op verschillende MBO-niveaus. Je rondt onze erkende MBO-opleidingen af met een officieel erkend MBO-diploma, waarmee je je waarde op de arbeidsmarkt sterk vergroot. Naast erkende MBO-opleidingen kun je ook kiezen voor een deel¬programma op MBO-niveau.

MBO-opleidingen van het MBO College van NCOI Opleidingen

Het MBO College van NCOI Opleidingen verzorgt, specifiek voor volwassenen, een breed aanbod van praktijkgerichte en erkende opleidingen op alle MBO-niveaus. Je kunt bij het MBO College van NCOI ook terecht voor korte programma’s die precies passen bij je opleidingsvraag. Het mooie van de NCOI-aanpak is dat je met het afronden van zo’n programma niet alleen een zeer gewaardeerd diploma op zak hebt, maar dat je met dat diploma mogelijk ook kunt doorstromen naar een van de volledige MBO-opleidingen van NCOI. Zo biedt het MBO College van NCOI antwoord op iedere opleidingsvraag, met een uniek aanbod en een werkwijze die precies aansluit bij jouw behoeften.

Ruim aanbod MBO-opleidingen

Het MBO College van NCOI biedt een compleet pakket van erkende MBO- en MHBO-opleidingen aan. Je kunt kiezen uit een breed opleidingscala dat bestaat uit diverse erkende MBO-opleidingen op de niveaus 2, 3 en 4. Ons zeer uitgebreide aanbod omvat onder andere: 

 

Top 3 MBO-opleidingen

  1. MBO-opleiding Managementassistent niveau 4
  2. MBO-opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2
  3. MBO Expert IT Systems and Devices niveau 4

Aanpak voor volwassenen

De opleidingen van NCOI zijn speciaal ontwikkeld voor volwassenen die graag een (erkend) MBO-diploma willen behalen. Of je nu aan een carrière-switch denkt, wilt herintreden of al in een bepaalde branche werkt, het past allemaal bij de aanpak van NCOI. Je krijgt intensieve en persoonlijke begeleiding van praktijkgerichte docenten, zowel tijdens de klassikale bijeenkomsten als via de online leeromgeving. Daarom is NCOI zo succesvol en populair met zijn unieke MBO-aanpak.

Erkende opleidingen

NCOI heeft officieel toestemming van het ¬ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kan NCOI officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken. Dit betekent dat de diploma’s van de MBO-opleidingen bij wet gelijkgesteld zijn aan die van reguliere onderwijsinstellingen. Onze opleidingen voldoen dan ook aan strikte kwaliteitseisen.

Klassikaal, e-learning en virtual classroom

Bij NCOI Opleidingen geloven wij sterk in leren van en met elkaar. In discussiëren over praktijksituaties en het delen van kennis en ervaringen. Tegelijkertijd moet het volgen van een opleiding wel in je leven passen. Daarom kun je bij ons kiezen uit 3 verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, virtual classroom en e-learning. Je bepaalt zelf welke variant het beste bij jou past. Bovendien kun je per module switchen van variant. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over opleidingsvarianten.

MBO-deelprogramma’s en losse modules

Hoelang je over je MBO-opleiding doet, bepaal je zelf. Onze MBO-programma’s zijn namelijk opgebouwd uit losse modules of deelprogramma’s bestaande uit een combinatie van modules, waarin steeds één onderwerp centraal staat die je direct afrondt met een praktische toets of opdracht. Je hoeft je dus niet meteen in te schrijven voor een volledige MBO-opleiding, maar kunt eerst op een laagdrempelige manier ervaren hoe het is om naast je werk te studeren. Overstappen naar een andere opleiding of doorstromen naar een hoger niveau kan meestal makkelijk. En door de opbouw in modules kun je de opleiding zelfs onderbreken als je tijdelijk minder tijd hebt om te studeren.

Erkend MBO: intake en begeleiding

Voorafgaand aan de opleiding vindt er een telefonische intake plaats. Daarin wordt uitgebreid met je doorgenomen hoe de opleiding aansluit op jouw wensen en mogelijkheden. Tijdens de opleiding heb je een professionele studie¬adviseur. Deze adviseur heeft regelmatig contact met je en is tijdens de gehele opleiding beschikbaar voor je vragen. Naast deze persoonlijke begeleiding bieden we klassikale bijeenkomsten. In deze -bijeenkomsten krijg je uitleg over de opbouw van jouw opleiding, de voorbereiding van de bijeenkomsten en examens, het maken van een planning, het schrijven van een verslag en andere zaken waar je tegenaan loopt. Zo ¬helpen we je met zorgvuldige en persoonlijke begeleiding naar het erkende MBO-diploma.

Erkend MBO: afstuderen

In de laatste fase van je opleiding werk je naar het praktijkexamen toe. Je maakt een aantal praktijkopdrachten en legt deze vast in een digitaal portfolio. Als je hebt deelgenomen aan de taal- en rekenexamens en de modules hebt afgerond met een voldoende kun je nu opgaan voor een assessment op de werkplek. Dit is een praktijkexamen waarin je met de assessor je opdrachten bespreekt en een aantal aanvullende -praktijkgerichte vragen beantwoordt. Je laat zo zien dat je het vak genoeg beheerst. Als je een voldoende behaalt, ontvang je het officieel erkende MBO-diploma.

Stage

Leren doe je in de praktijk. Dit is het uitgangspunt voor alle MBO-programma’s van NCOI. ¬En dit geldt zeker voor de erkende opleidingen op -niveau 2, 3 en 4. Daarom is een stageplek een voorwaarde. Heb je op dit moment een baan die past bij je opleiding? Werk je 2 dagen per week (16 uur) en is het bedrijf waar je werkt een erkend leerbedrijf voor deze opleiding? Dan heb je gegarandeerd al een stageplek en kun je meteen tijdens je opleiding stage lopen: je werkplek geldt dan als stageplek. Heb je op dit moment geen baan die past bij deze opleiding? Dan loop je stage bij een bedrijf dat je zelf zoekt of je via het Stage Instituut wordt aangereikt. Dit instituut koppelt vraag en aanbod aan elkaar en helpt je bij het zoeken in het stageoverzicht. In dit overzicht plaatsen bedrijven hun vacatures en kijken zij welke studenten zich hebben ¬ingeschreven. Het Stage Instituut bemiddelt, adviseert en onderhoudt de contacten met de bedrijven en instellingen. Voor meer informatie kijk op stageinstituut.nl. Het aantal uren dat je stage loopt, is afhankelijk van je keuze welk niveau opleiding je doorloopt en wordt met je doorgenomen in de intake. Tijdens je stage maak je diverse praktijkopdrachten over je beroepspraktijkvorming die je uitwerkt in de digitale omgeving Stage-Connect. Je krijgt hierbij begeleiding vanuit NCOI. De begeleiding op je stage¬plek krijg je van je leermeester. Natuurlijk is een stage ook een hele goede manier om bij een toekomstige werk¬gever aan de slag te gaan.

Taal- en rekenvaardigheden

In de volledige, erkende MBO-opleidingen is deelname aan taal- en rekenvaardigheidsexamens een verplicht onderdeel. Afhankelijk van de opleiding die je volgt, maak je daarnaast ook ¬examens Engels en/of Duits. Wij bereiden je goed voor op de toetsen. Je maakt een zelftoets om te zien wat je huidige niveau is. Als je niveau nog niet helemaal voldoet, is voldoende oefenmateriaal opgenomen. Wellicht goed om te weten: NCOI-studenten ¬scoren ruim hoger dan het landelijk gemiddelde! Voor de taal- en rekenexamens worden examenkosten in rekening gebracht. ¬Uitgebreide informatie over de examens en de wijze waarop je je kunt voor¬bereiden ontvang je bij de start van je opleiding.

Afronding van modules en keuzeprogramma’s

Alle beroepsgerichte modules worden met een module- of praktijkopdracht afgerond. In sommige gevallen rond je de module af met een mondeling, schriftelijk of een praktijkexamen. De resultaten van deze ¬examens worden met een cijfer op je resultatenlijst vermeld. Informatie over de -examenvorm ontvang je bij aanvang van je opleiding. Afhankelijk van welke opleiding je volgt, kies je 2, 3, of 4 keuzedelen uit ons brede aanbod. Ieder afzonderlijk keuzedeel wordt met een examen afgerond. De cijfers hiervoor worden, naast de cijfers voor de modules, op je resultatenlijst vermeld.

Toelatingsprocedure en dossiervorming

De volledige, erkende MBO-opleidingen van NCOI zijn voor iedereen toegankelijk. Voor de opleidingen op niveau 2 geldt dat je beschikt over een diploma lager beroepsonderwijs, VMBO basis of MBO entreeopleiding. Voor de opleidingen op ¬niveau 3 en 4 geldt dat je met een MBO-diploma op niveau 2, een MAVO-, HAVO- of VWO-diploma kunt instromen. Ook kun je deelnemen aan een opleiding op niveau 3 en 4 met een VMBO-diploma (K, G, T) of een VBO-diploma met minimaal 3 vakken op C-niveau, waaronder Nederlands, en minimaal 3 vakken op B-niveau. Maar ook een overgangsbewijs naar het vierde studie¬jaar van HAVO of VWO is voldoende om aan deze opleidingen te kunnen deelnemen. Als je niet voldoet aan de formele toelatings¬eisen, dan kun je door middel van een uitgebreid intakegesprek en een toe¬latingstoets mogelijk alsnog worden toegelaten. In het intakegesprek staan je motivatie, je werk¬ervaring en opleidingsachtergrond centraal. Als je je afvraagt of je aan de formele instroom¬eisen voldoet, neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs.

Erkenning van Verworven Competenties (EVC)

Op basis van EVC wordt je werkervaring erkend in de vorm van een ervaringscertificaat. Het is dan namelijk mogelijk dat je bepaalde onder-delen van de opleiding niet hoeft te volgen.

Vrijstellingsaanvraag

Je kunt in aanmerking komen voor vrijstelling op basis van gevolgde opleidingen. Je dient bij je aanmelding alle relevante certificaten/diploma’s te uploaden. Je verzoek wordt dan direct beoordeeld. NCOI rekent voor de behandeling van vrijstellingsverzoeken € 75,-. Als je besluit om je in te schrijven of je hebt je al ingeschreven voor de opleiding, dan is deze vrijstellingsaanvraag kosteloos.

Kostenoverzicht

Het MBO College van NCOI biedt je de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dit kan per jaar, per kwartaal of per maand (alleen voor particulieren). Je mag kosteloos langer over je opleiding doen. Indien je dat wilt, kun je de termijnbedragen spreiden over een langere termijn. Dit wordt als optie in de intake met je doorgenomen. 

Meer informatie over de btw vind je in de praktische informatie. Eventuele afwijkingen op de prijzen van de MBO-opleidingen zijn opgenomen op de desbetreffende pagina van de opleiding.