Menu

HBO Didactische Werkvormen en Vaardigheden

Praktijkgericht programma voor de ontwikkeling van je didactische vaardigheden - 6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het opleiden en ontwikkelen van mensen in hun werk is zeer belangrijk in het kader van een leven lang leren. Vaak worden daar professionals vanuit het werkveld voor ingeschakeld. Juist die ervaring uit de praktijk is zo leerzaam voor anderen. Lesgeven of trainen is wel iets dat je als professional dan zelf ook moet leren. In dit praktische HBO-programma leer je hoe je zelfverzekerd voor de groep staat als docent of trainer. Je weet dat je met je keuze voor NCOI als dé opleider voor werkend Nederland een goede keuze maakt. Je hebt beslist veel profijt van dit programma in je werk als docent/trainer.

Waarom didactische werkvormen en vaardigheden?

Je houdt je vooral bezig met de vraag hoe kennis en vaardigheden het beste overgedragen kunnen worden. Wil je bijvoorbeeld in je organisatie de carrièremogelijkheden van je medewerkers laten groeien? Dan is het van belang dat je hierbij de juiste didactische kwaliteiten gebruikt en kennis hebt van onder andere leergedrag van volwassenen en moderne leerstrategieën. Daarom krijg je in dit programma een helder totaaloverzicht van de didactiek en ontwikkel je je didactische vaardigheden.

Doelgroep

Ben je werkzaam in het interessante veld van bedrijfsopleidingen of wil je meer kennis opdoen over didactiek? Dan is dit programma ideaal voor jou.

Doel en opzet

Het programma wordt verzorgd door ervaren topdocenten uit de praktijk. Zij delen hun kennis over de meest recente ontwikkelingen binnen de didactiek. In dit boeiende programma ga je aan de slag om de belangrijkste theorieën en modellen rond leren en motivatie te vertalen naar een globale opzet voor een effectief leerprogramma. Hiervoor ontwerp je een trainingsprogramma met passende werkvormen en activerende didactiek. Ook analyseer je groepsprocessen en leer je hoe je bepaalt welke begeleidingsvorm juist is.

Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten en cases maken de docenten de theorie voor jou direct toepasbaar in de praktijk. Ook kun je tijdens het programma gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. Hier vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Didactische Werkvormen en Vaardigheden

Praktijkgericht programma voor de ontwikkeling van je didactische vaardigheden - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.