Coaching

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Er is steeds meer vraag naar coaches die mensen op een praktische manier begeleiden bij psychologische hulpvragen. Wil je mensen op een professionele manier helpen en begeleiden, zowel persoonlijk als zakelijk? Dan is een opleiding Coaching iets voor jou....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Er is steeds meer vraag naar coaches die mensen op een praktische manier begeleiden bij psychologische hulpvragen. Wil je mensen op een professionele manier helpen en begeleiden, zowel persoonlijk als zakelijk? Dan is een opleiding Coaching iets voor jou....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Er is steeds meer vraag naar coaches die mensen op een praktische manier begeleiden bij psychologische hulpvragen. Wil je mensen op een professionele manier helpen en begeleiden, zowel persoonlijk als zakelijk? Dan is een opleiding Coaching iets voor jou....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 23 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masteropleiding (1)

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Masterclass (2)

HBO Bacheloropleiding (3)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

Post Bachelor (5)

HBO-programma (7)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vakopleiding (1)

Training (4)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Er is steeds meer vraag naar coaches die mensen op een praktische manier begeleiden bij psychologische hulpvragen. Wil je mensen op een professionele manier helpen en begeleiden, zowel persoonlijk als zakelijk? Dan is een opleiding Coaching iets voor jou.

Wat is coaching?

Een coach adviseert of motiveert anderen op een deskundige manier door objectief te luisteren naar iemands hulpvraag of probleem. De coach geeft geen oplossingen, maar helpt de coachee bij het vinden van een passende oplossing. Een coach kan de coachee tevens begeleiden bij het nemen van de juiste stappen. 
Er zijn verschillende soorten coaches met ieder een eigen specialisatie. Zo zijn er onder andere loopbaancoaches, sportcoaches en kindercoaches. NCOI heeft op dit moment meer dan 30 verschillende coaching opleidingen. Je kunt hierbij kiezen uit een korte training van enkele dagen of een volledige opleiding op HBO- of Masterniveau. 

Volg een gecertificeerde coaching opleiding bij NCOI

Wil je officieel geregistreerd coach worden? Volg dan de Leergang Professioneel Coach. Je wordt hierin voorbereid op het assessment voor je registratie als professioneel coach bij NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Na het assessment bij NOBCO ben je officieel geregistreerd coach op EIA-practitionerniveau.

Een Coach-opleiding met verschillende studievarianten

Een coachopleiding naast je baan volgen? Bij NCOI kan het! Studeren bij NCOI betekent flexibel studeren. Je kiest zelf wanneer en hoe je de opleiding volgt: overdag, op zaterdag, in de avond of met de thuisstudie/e-learning. Je bepaalt zelf het tempo van je studie én er zijn verschillende startmomenten. Zo is een coaching opleiding bij NCOI altijd goed te combineren met je werk. 

Jouw werksituatie staat centraal

Onze topdocenten werken zelf ook als succesvol coach. Zij beschikken dus over ruime ervaring en ondersteunen je tijdens de lessen op een professionele manier. In de klassikale omgeving wissel je ervaringen uit met medestudenten waardoor je van en met elkaar leert. 

De impact van loopbaancoaching 

Een loopbaancoach begeleidt en adviseert mensen bij alle aspecten die te maken hebben met hun loopbaan. Tijdens een opleiding tot loopbaancoach doe je dan ook kennis op op het gebied van arbeidsmobiliteit, leer je loopbaantesten en zelfanalyses afnemen en ontwikkel je vaardigheden om medewerkers te coachen op kwaliteit. Dit draagt bij aan het werkgeluk van de medewerker en het succes van de organisatie in het algemeen. 

Ben je werkzaam als arbeidsbemiddelaar of loopbaanadviseur? Of wil jij je verder specialiseren of ontwikkelen op het gebied van coaching? Ontdek hier dan wat het HBO Programma Loopbaancoach inhoudt. 

Populaire opleidingen

Training Coachingsvaardigheden
Wil je weten welke vaardigheden horen bij de rol van een coach of wil je je eigen coachingsvaardigheden verbeteren? Dan is de Training Coachingsvaardigheden iets voor jou. Deze training geeft je met name inzicht in het effect van coaching. Daarnaast ontdek je ook wat jouw kwaliteiten en valkuilen als coach zijn om vervolgens aan de slag te gaan met het ontwikkelen en verbeteren van deze coachingsvaardigheden.

Training Teamcoaching
Wil je leren hoe je een team echt kan laten samenwerken of teams motiveert en verbindt waardoor deze betere resultaten behalen? Kies dan voor de Training Teamcoaching

Basisopleiding Coaching
Zoek je naar een opleiding waarbij je praktische en toepasbare kennis en vaardigheden op het gebied van coaching verwerft? Kies dan voor de Basisopleiding Coaching. Tijdens deze opleiding leer je alles over de basis van psychologie en coaching. Je krijgt een overzicht van alle belangrijke aspecten van coaching en je kunt de verkregen kennis direct toepassen in de praktijk.

HBO Module Intervisie en Coaching
Tijdens de HBO Module Intervisie en Coaching leer je hoe het is om coach of werkbegeleider te zijn. Je ontwikkelt vaardigheden waarmee je medewerkers stimuleert om onderzoekend te handelen, zodat ze zelfsturend worden.

HBO Programma Coaching
Ben je opzoek naar persoonlijke groei, zodat je een betere coach wordt? Dan is het HBO programma Coaching interessant voor jou. Je richt je tijdens dit programma op zelfanalyse en persoonlijke ontwikkeling, groepsprocessen ondersteunen en weerstand doorbreken. Ook ontdek je welk coachingsmodel je het best kunt inzetten in specifieke probleemsituaties.

HBO Bachelor Organisatiepsychologie specialisatie Coaching
Wil je als coach bijdragen aan de persoonlijke groei van je werknemers? Kies dan voor de HBO Bachelor Organisatiepsychologie specialisatie Coaching. Je leert tijdens deze opleiding hoe je werknemers helpt om hun vaardigheden en kwaliteiten verder te ontwikkelen, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. 

Masterclass Coaching
Wil je coachingsvaardigheden op hoog niveau ontwikkelen? Volg dan de Masterclass Coaching en ontdek je persoonlijke, authentieke coachingsstijl. Zo kun jij je onderscheiden als coach.  

Ontwikkel specifieke Coachingsvaardigheden

Wil je graag coach worden of ben je al coach en wil je je coachingsvaardigheden verder ontwikkelen? Dan heeft NCOI verschillende coaching opleidingen en trainingen die je kunt volgen. Je kiest zelf je studievariant, wanneer je begint en het tempo waarin je wilt leren.

Een belangrijke vaardigheid van een coach is zelfkennis en zelfinzicht. De coaching opleidingen van NCOI bevatten dan ook vakken en modules waarbinnen zelfinzicht en zelfontwikkeling centraal staan, zodat je je bewust wordt van je eigen kwaliteiten en valkuilen. Het voeren van een coachingsgesprek is een andere belangrijke vaardigheid. Deze coachingsvaardigheid ontwikkel je tijdens vakken als non-verbale communicatie en gesprekstechnieken.

Hoe zien de coaching opleidingen en trainingen eruit bij NCOI?

Dankzij onze unieke onderwijsmethode is een opleiding of training tot Coach goed te volgen naast je baan. De coaching opleidingen bij NCOI zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland. De opleidingen hebben dan ook een praktijkgerichte aanpak, zodat het geleerde direct toepasbaar is in je werk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

De voordelen van NCOI op een rijtje:

  • Je hoeft niet te leren wat je al weet. Dit bespaart tijd en geld.
  • Diverse lesvormen. Er is altijd iets dat bij je past.
  • Praktijkgerichte aanpak. Je kunt het geleerde direct toepassen.
  • Vakken zijn opgesplitst in ‘stapelbare’ modules. 
  • Pauzeer je studie als het even niet uitkomt.
  • Start wanneer het uitkomt. Er zijn verschillende startmomenten per jaar.
 

Blogs over Coaching

Wil je meer weten over coaching? Lees dan de blog over hoe je coach kunt worden. Hier vind je alle informatie over het werken als coach, welke soorten coaches er zijn en hoe je zelf coach kunt worden. 

Ga jij al voor wat je écht wilt? Laat je inspireren: Ga voor wat je echt wilt met onze vijf tips

Omscholen en kiezen voor een carrière als coach is een grote stap. Lees onze 5 tips over omscholen en het kiezen van een nieuw beroep en ontdek hoe je een goede keuze maakt.

Veelgestelde vragen over Coaching

Wat doet een coach?
Wat is een loopbaancoach?
Welke soorten coaches zijn er?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen van een coaching opleiding?