Didactische Vaardigheden

U wilt uw didactische vaardigheden ontwikkelen of aanscherpen? Bij NCOI Opleidingen kiest u een opleiding didactiek op het niveau dat bij u past: training, HBO of Master. Behaal bijvoorbeeld...

Lees meer

U wilt uw didactische vaardigheden ontwikkelen of aanscherpen? Bij NCOI Opleidingen kiest u een opleiding didactiek op het niveau dat bij u past: training, HBO of Master. Behaal bijvoorbeeld...

Lees meer

U wilt uw didactische vaardigheden ontwikkelen of aanscherpen? Bij NCOI Opleidingen kiest u een opleiding didactiek op het niveau dat bij u past: training, HBO of Master. Behaal bijvoorbeeld...

Lees meer

Didactische Vaardigheden: 17 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO-programma (4) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Praktijkopleiding (4) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Allerlaatste kans om voordelig een opleiding te volgen met subsidie

Wilt u zich verder ontwikkelen in de zorg, techniek of IT of overstappen vanuit een andere sector? Nu kunt u nog gebruik maken van de subsidieregeling van de overheid waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen. Er starten dit jaar nog een aantal opleidingen die onder de regeling vallen. Schrijf u daarom in voor een van de geselecteerde opleidingen om nog gebruik te maken van de subsidie en bespaar tot maar liefst € 10.000,-.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

U wilt uw didactische vaardigheden ontwikkelen of aanscherpen? Bij NCOI Opleidingen kiest u een opleiding didactiek op het niveau dat bij u past: training, HBO of Master. Behaal bijvoorbeeld uw pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG) en certificeer uzelf tot MBO-docent.

PDG (Pedagogisch didactisch getuigschrift)

Wilt u jonge mensen in het MBO uw vak bijbrengen? U mag lesgeven in het MBO als u uw Pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG) behaalt. Wij bieden u dé opleiding voor als u uw jarenlange werkervaring wilt aanvullen met didactische vaardigheden om professioneel voor de klas te kunnen staan. Er gelden wat toelatingsvoorwaarden voor de opleiding Pedagogisch didactisch getuigschrift. Heeft u geen relevant HBO Bachelordiploma? Dan is er nog een mogelijkheid om alsnog toegelaten te worden tot het programma Pedagogisch didactisch getuigschrift. Wij adviseren u graag.

Didactische vaardigheden en werkvormen

Misschien wilt u geen jongeren, maar volwassen lesgeven. Hoe brengt u op de beste manier kennis en vaardigheden over? Docent is een beroep met veel maatschappelijke impact. Daarom moet u de juiste didactische vaardigheden gebruiken en kennis hebben van onder andere leergedrag van volwassenen en moderne leerstrategieën. U ontdekt er alles over in het programma HBO Didactische Werkvormen en Vaardigheden.

Masterclass Didactiek

U kunt ook uw didactische vaardigheden ontwikkelen op Masterniveau, zonder een volledige opleiding didactiek te hoeven volgen. Bijvoorbeeld met de Masterclass Didactiek. In deze Masterclass maakt u zich diverse werkvormen eigen. Er is aandacht voor de actuele ontwikkelingen in didactiek, en u doet kennis op van hulpmiddelen zoals nieuwe media, die u kunt inzetten bij het leerproces. De Masterclass Didactiek is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde Master Onderwijskunde (MEd) van NCOI Opleidingen. Dat betekent dat u met deze Masterclass vrijstelling krijgt in de volledige Master.