Menu
NCOI Opleidingen - Onderwijs & Psychologie

Didactische Vaardigheden

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

U wilt uw didactische vaardigheden ontwikkelen of aanscherpen? Bij NCOI Opleidingen kiest u een opleiding didactiek op het...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

U wilt uw didactische vaardigheden ontwikkelen of aanscherpen? Bij NCOI Opleidingen kiest u een opleiding didactiek op het...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

U wilt uw didactische vaardigheden ontwikkelen of aanscherpen? Bij NCOI Opleidingen kiest u een opleiding didactiek op het...

Lees meer

Meest bekeken Didactische Vaardigheden

Meest bekeken Didactische Vaardigheden

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Professional Master NVAO-geaccrediteerd

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (4) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Praktijkopleiding (3) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Training (6) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

U wilt uw didactische vaardigheden ontwikkelen of aanscherpen? Bij NCOI Opleidingen kiest u een opleiding didactiek op het niveau dat bij u past: training, HBO of Master. Behaal bijvoorbeeld uw pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG) en certificeer uzelf tot MBO-docent.

PDG (Pedagogisch didactisch getuigschrift)

Wilt u jonge mensen in het MBO uw vak bijbrengen? U mag lesgeven in het MBO als u uw Pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG) behaalt. Wij bieden u dé opleiding voor als u uw jarenlange werkervaring wilt aanvullen met didactische vaardigheden om professioneel voor de klas te kunnen staan. Er gelden wat toelatingsvoorwaarden voor de opleiding Pedagogisch didactisch getuigschrift. Heeft u geen relevant HBO Bachelordiploma? Dan is er nog een mogelijkheid om alsnog toegelaten te worden tot het programma Pedagogisch didactisch getuigschrift. Wij adviseren u graag.

Didactische vaardigheden en werkvormen

Misschien wilt u geen jongeren, maar volwassen lesgeven. Hoe brengt u op de beste manier kennis en vaardigheden over? Docent is een beroep met veel maatschappelijke impact. Daarom moet u de juiste didactische vaardigheden gebruiken en kennis hebben van onder andere leergedrag van volwassenen en moderne leerstrategieën. U ontdekt er alles over in het programma HBO Didactische Werkvormen en Vaardigheden.

Masterclass Didactiek

U kunt ook uw didactische vaardigheden ontwikkelen op Masterniveau, zonder een volledige opleiding didactiek te hoeven volgen. Bijvoorbeeld met de Masterclass Didactiek. In deze Masterclass maakt u zich diverse werkvormen eigen. Er is aandacht voor de actuele ontwikkelingen in didactiek, en u doet kennis op van hulpmiddelen zoals nieuwe media, die u kunt inzetten bij het leerproces. De Masterclass Didactiek is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde Master Onderwijskunde (MEd) van NCOI Opleidingen. Dat betekent dat u met deze Masterclass vrijstelling krijgt in de volledige Master.