Elektrotechniek opleidingen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij je graag verder ontwikkelen binnen de elektrotechnische sector? Kies dan voor een opleiding elektrotechniek bij NCOI. Hier leer je niet alleen over de fundamenten van elektrische systemen, maar ook over de toepassingen van elektronica en de rol van technologie in onze moderne wereld....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij je graag verder ontwikkelen binnen de elektrotechnische sector? Kies dan voor een opleiding elektrotechniek bij NCOI. Hier leer je niet alleen over de fundamenten van elektrische systemen, maar ook over de toepassingen van elektronica en de rol van technologie in onze moderne wereld....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij je graag verder ontwikkelen binnen de elektrotechnische sector? Kies dan voor een opleiding elektrotechniek bij NCOI. Hier leer je niet alleen over de fundamenten van elektrische systemen, maar ook over de toepassingen van elektronica en de rol van technologie in onze moderne wereld....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 40 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

HBO Bacheloropleiding (4)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

Post Bachelor (2)

HBO-programma (5)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (4)

MBO - Niveau 3 (3)

MBO - Niveau 2 (1)

MBO-programma (4)

Vakopleiding (5)

Training (12)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij je graag verder ontwikkelen binnen de elektrotechnische sector? Kies dan voor een opleiding elektrotechniek bij NCOI. Hier leer je niet alleen over de fundamenten van elektrische systemen, maar ook over de toepassingen van elektronica en de rol van technologie in onze moderne wereld.

Wat is Elektrotechniek?

Elektrotechniek staat voor het ontwerpen, de ontwikkeling en het beheren van elektrische systemen en apparaten. Elektrotechniek strekt zich hierbij uit over verschillende gebieden, waaronder elektronica, energieopwekking, telecommunicatie en automatisering.

HBO Elektrotechniek

Met een HBO Bachelor Elektrotechniek behaal je op zeer praktische wijze een erkend HBO Bachelordiploma en mag je de graad BSc (bachelor of Science) voeren. Deze bachelor leidt je op tot elektrotechnicus op HBO-niveau met kennis van onder meer digitale en analoge techniek, energietechniek, industriële automatisering en kwaliteits- en procesmanagement.

Je kunt je op HBO Bachelorniveau ook specialiseren met de HBO Bachelor Elektrotechniek specialisatie Smart industry of de HBO Bachelor Elektrotechniek specialisatie Energievoorziening.

MBO Elektrotechniek

Vakopleiding Elektrotechniek
Werk je al in het vakgebied elektrotechniek of wil je daarin gaan werken? Met de 1-jarige vakopleiding MBO Elektrotechniek leer je onder meer elektrotechnisch monteren en installeren. Je kunt na het afronden van deze opleiding ook tekeningen en schema’s lezen en begrijpen. Bovendien leer je hoe je machines of installaties op de juiste manier kunt afstellen. Het diploma geeft je mogelijk vrijstelling in een MBO-opleiding niveau 3 of 4 van NCOI. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor deze opleiding. De vakopleiding bestaat uit onderdelen die ook in een erkende MBO-opleiding zitten. Hierdoor weet je zeker dat de opleiding van hoge kwaliteit is.

Kort MBO-programma
Wil of kun je minder tijd besteden aan een opleiding? Dan is de Basisopleiding Elektrotechniek van 6 maanden een mooi alternatief voor de hierboven genoemde vakopleiding. Je krijgt inzicht in elektrotechniek en gaat praktisch aan de slag met algemene elektrotechnische installaties. Je begrijpt elektrotechnische tekeningen en schema's en kunt elektrotechnische grootheden meten met behulp van geschikte meetapparatuur. Daarnaast leer je om schakelingen en basisonderdelen aan te brengen en kun je de inrichting van algemene elektrotechnische installaties in de praktijk toepassen. Bovendien leer je op een veilige manier met elektriciteit werken.

Basisopleiding Elektrotechniek
Heb je nog geen ervaring met elektrotechniek? Met de basisopleiding Basis Elektrotechnisch Installeren leg je in 3 maanden tijd een goede basis in de elektrotechniek. Ook is dit een geschikte opleiding wanneer je geen technische functie uitoefent, maar wel inzicht wilt hebben in elektrotechniek. Bijvoorbeeld omdat je in een elektrotechnische omgeving werkt. Tijdens deze opleiding leer je In korte tijd de basis van elektrotechniek en begrijp je alles van elektrische weerstanden, schakelingen en transformatoren. Ook krijg je inzicht in machines en motoren en leer je veilig te werken.

Populaire opleidingen

HBO Programma Electrical Engineering
Verdiep je in complexe elektrische systemen tijdens het HBO Programma Electrical Engineering. Tijdens dit programma ontwikkel je de vaardigheden die nodig zijn om innovatieve oplossingen te creëren.

Training Introductie in de Elektrotechniek
Duik in de basisprincipes van elektrotechniek en leg een solide basis voor verdere studies in dit vakgebied. Ontdek het tijdens de Training Introductie in de Elektrotechniek.

Kort HBO-programma Elektrotechniek
Verkrijg diepgaand inzicht in elektrotechnische concepten en bereid je voor op een veelbelovende carrière tijdens een Kort-HBO Programma Elektrotechniek.

MBO Vakopleiding Elektrotechnisch Monteur
Ontwikkel praktische vaardigheden als elektrotechnisch monteur en word een expert in het installeren en onderhouden van elektrische systemen. Interessant? Meld je dan aan voor de MBO Vakopleiding Elektrotechnisch Monteur.

Waarom volg je een opleiding elektrotechniek bij NCOI?

Een opleiding elektrotechniek volgen naast je baan? Bij NCOI kan het! Dat komt door onze unieke onderwijsmethode. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte leerstof, ervaren docenten en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een studievorm te vinden die aansluit op je wensen en behoeften. Daarnaast is alle leerstof zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

  • Ruime keuze uit verschillende niveaus en opleidingsvormen
  • Een uitgebreid aanbod aan opleidingen.
  • Speciaal voor werkenden en daarom flexibel: zowel online als klassikaal te volgen en meerdere startmomenten per jaar.
  • Studeer in je eigen tempo en je hoeft niet te leren wat je al weet
  • Docenten uit de praktijk: de leerstof en businesscases raken aan de dagelijkse werkpraktijk.
 

Meer weten? Lees hier dan alles over onze unieke onderwijsmethode.

Blogs over Elektrotechniek

De wereld van Elektrotechniek is continu in beweging. Benieuwd naar de laatste informatie? Lees hier dan onze blog over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de techniek. Of lees hier meer over de kansen en mogelijkheden van werken in de techniek.

 

Veelgestelde vragen over Elektrotechniek

Wat is elektrotechniek?
Wat doet een elektromonteur?
Hoe groot zijn de klassen tijdens een opleiding elektrotechniek?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen in een opleiding elektrotechniek?
Wat kun je met een opleiding elektrotechniek?
Wat zijn de toelatingseisen voor een opleiding elektrotechniek?
Is een opleiding elektrotechniek te combineren met werk?
Wat voor opleiding heb je nodig voor elektromonteur?
Hoelang duurt een opleiding elektrotechniek?