Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Elektrotechniek

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wilt u uw elektrotechnische vakkennis aanscherpen, uitbreiden of weer helemaal up-to-date brengen? Of wilt u bijvoorbeeld doorgroeien...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wilt u uw elektrotechnische vakkennis aanscherpen, uitbreiden of weer helemaal up-to-date brengen? Of wilt u bijvoorbeeld doorgroeien...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wilt u uw elektrotechnische vakkennis aanscherpen, uitbreiden of weer helemaal up-to-date brengen? Of wilt u bijvoorbeeld doorgroeien...

Lees meer

Meest bekeken Elektrotechniek

Meest bekeken Elektrotechniek

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (12) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (6) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (6) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag u geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan uw eigen werk of stage, waardoor u wat u leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO - Niveau 2 (1) Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin u uitvoerende werkzaamheden verricht. Het is een basisberoepsopleiding en duurt ongeveer 9 maanden. U dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen.

MBO-programma (4) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Training (20) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wilt u uw elektrotechnische vakkennis aanscherpen, uitbreiden of weer helemaal up-to-date brengen? Of wilt u bijvoorbeeld doorgroeien van operationeel naar tactisch en strategisch bedrijfskundig niveau? Bij NCOI Techniek kunt u terecht voor scholing in elektrotechniek op elk niveau. Van trainingen en opleidingen op MBO-niveau tot verschillende HBO Bachelors Elektrotechniek. Ook als u zich wilt omscholen naar een beroep in deze sector met bijvoorbeeld een opleiding basis elektrotechniek.

HBO Elektrotechniek

Met een HBO Bachelor Techniek behaalt u op zeer praktische wijze een erkend HBO Bachelordiploma en mag u de graad BSc (bachelor of Science) voeren. Deze bachelor leidt u op tot elektrotechnicus op HBO-niveau met kennis van onder meer digitale en analoge techniek, energietechniek, industriële automatisering en kwaliteits- en procesmanagement.
U kunt zich ook specialiseren op HBO Bachelorniveau met de HBO Bachelor Elektrotechniek specialisatie Informatica of de HBO Bachelor Elektrotechniek specialisatie Technische Bedrijfskunde. Als u de specialisatie Technische Bedrijfskunde heeft doorlopen, bent u elektrotechnisch ingenieur die alles weet van toegepaste bedrijfskunde, kwaliteitsmanagement en organisatiekunde. Met de specialisatie Informatica verwerft u kennis van regeltechnieken, embedded systems en industriële automatisering. U specialiseert zich ook in testmanagement en IT-development. Dat heeft veel waarde in een wereld waarin informatica steeds meer wordt geïntegreerd in bijvoorbeeld elektrische energiesystemen, mechatronica en medische apparatuur.
 
Als u er (nog) niet aan toe bent om een opleiding van 4 jaar te volgen, kunt u voor een van onze kortere HBO-programma’s van 3 maanden tot 1 of 2 jaar kiezen. Deze programma's zijn opgebouwd uit modules uit de volledige Bacheloropleiding.

MBO Elektrotechniek

Vakopleiding Elektrotechniek

Werkt u al in het vakgebied elektrotechniek of wilt u daarin gaan werken? Met de 1-jarige MBO Vakopleiding Elektrotechniek leert u onder meer elektrotechnisch monteren en installeren. U kunt na deze opleiding ook tekeningen en schema’s lezen en begrijpen. Bovendien leert u hoe u machines of installaties op de juiste manier kunt afstellen. Het diploma geeft u mogelijk vrijstelling in een MBO-opleiding niveau 3 of 4 van NCOI. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor deze opleiding. De vakopleiding bestaat uit onderdelen die ook in een erkende MBO-opleiding zitten. Hierdoor weet u zeker dat de opleiding van hoge kwaliteit is.

Kort MBO-programma

Wilt of kunt u minder tijd besteden aan een opleiding? Dan is de MBO Elektrotechniek van 3 maanden een mooi alternatief voor de vakopleiding. U krijgt inzicht in elektrotechniek en gaat praktisch aan de slag met algemene elektrotechnische installaties. U begrijpt elektrotechnische tekeningen en schema's en kunt elektrotechnische grootheden meten met behulp van geschikte meetapparatuur. Daarnaast leert u om schakelingen en basisonderdelen aan te brengen en kunt u de inrichting van algemene elektrotechnische installaties in de praktijk toepassen. Bovendien werkt u op een veilige manier met elektriciteit.

Basisopleiding Elektrotechniek

Heeft u nog geen ervaring met elektrotechniek? Met de opleiding MBO Basis Elektrotechniek legt u in 3 maanden een goede basis in de elektrotechniek. Ook is dit de opleiding als u geen technische functie uitoefent, maar wel inzicht wilt hebben in elektrotechniek, omdat u in een elektrotechnische omgeving werkt. In korte tijd leert u de basis van elektrotechniek en begrijpt u alles van elektrische weerstanden, schakelingen en transformatoren. Ook krijgt u inzicht in machines en motoren en leert u veilig te werken.

Trainingen elektrotechniek

Met onze trainingen heeft u de mogelijkheid om u in korte tijd te ontwikkelen in diverse specialismen. De training Hoogspanningstechniek (HST) bijvoorbeeld, als u service- of onderhoudsmonteur bent en werkt of gaat werken met hoogspanning. Maar deze training is ook uitermate geschikt als u bijvoorbeeld als inspecteur, engineer of adviseur met hoogspanning te maken heeft.

Industriële automatisering

Storingsmonteurs en onderhoudstechnici die werken in de besturingstechniek, kunnen zich hierin verder ontwikkelen met onze PLC-trainingen PLC (PLC-2) en PLC Besturingstechniek (PLC-3). Met de training PLC (PLC-2) leert u alles over meet- en regeltechniek in automatiseringssystemen, kunt u tweedelijnsonderhoud en controle uitvoeren en storingzoeken in industriële installaties en apparatuur. Ook kunt u die installaties en apparatuur afstellen en inregelen, demonteren, herstellen en monteren en heeft u kennis van de werking ervan. Tijdens de training PLC Besturingstechniek (PLC-3) leert u alles over besturingstechniek. U krijgt specialistische kennis en inzicht in de werking van installaties en systemen. U kunt tweedelijnsonderhoud en inspecties uitvoeren aan complexe installaties en storingsanalyses maken. Ook leert u deze installaties afstellen, inregelen, in bedrijf stellen en optimaliseren.

Leerlijn Elektrotechniek

Voor nieuwe, maar ook meer ervaren medewerkers in de elektrotechniek zijn trainingen in de leerlijn Elektrotechniek heel interessant. De training Basis Elektrotechniek (ET) voor assistent-monteurs, leerling-monteurs en werktuigbouwkundig monteurs. Of de trainingen Elektrisch Schakelen (ET-1)
en Elektrische Aandrijving en Besturingstechniek (ET-2) voor storingsmonteurs, onderhoudsmonteurs, servicemonteurs en werktuigbouwkundig monteurs. Tijdens de 5-daagse training Basis Elektrotechniek leert u de voornaamste elektrotechnische basisprincipes kennen en krijgt u inzicht in de werking van elektrotechnische installaties en apparatuur.  Na de 9-daagse training Elektrisch Schakelen (ET-1) bent u in staat eerstelijns onderhoud uit te voeren. U weet hoe schakelingen zijn opgebouwd en hoe u storingen oplost. Als u de 5-daagse training Elektrische Aandrijving en Besturingstechniek (ET-2) doorloopt, kent u de werking en eigenschappen van diverse elektrische motoren en heeft u kennis van de aansturing hiervan. U kunt storingen lokaliseren en verhelpen.

Storingzoeken en analyse

Onderhoudsmonteurs, storingsmonteurs, servicemonteurs en technische medewerkers leren tijdens de 2-daagse training Storingzoeken in Elektrotechnische Installaties (PET-1) storingen in elektrotechnische installaties en apparatuur zoeken en verhelpen. U kunt na het volgen van deze training schema’s toepassen bij storingzoeken en aan de hand van schema’s metingen verrichten, meetapparatuur toepassen en meetgegevens beoordelen, elektrotechnische installaties en apparatuur afstellen en inregelen en installaties in en uit bedrijf nemen.

Krijgt u als storingstechnicus, servicemonteur of servicetechnicus regelmatig te maken met complexe elektrotechnische storingen en het uitvoeren van storingsanalyses in elektrotechnische installaties? Als u de 5-daagse training Storingsanalyse in Elektrotechnische Installaties (PET-2) volgt, leert u complexe storingen lokaliseren, analyseren en verhelpen. U kunt storingsanalyses uitvoeren volgens een gestructureerde methode, meetapparatuur gebruiken en meetgegevens beoordelen, installaties in en uit bedrijf nemen en medewerkers aansturen en instrueren.