HBO Bouwkunde

HBO bouwkunde volgen? Bekijk ons aanbod en maak uw keus. Met een bouwkunde HBO van NCOI vergroot u uw kans op een baan in dit vakgebied. Bent u daarin al werkzaam, dan kunt u uw carrière...

Lees meer

HBO bouwkunde volgen? Bekijk ons aanbod en maak uw keus. Met een bouwkunde HBO van NCOI vergroot u uw kans op een baan in dit vakgebied. Bent u daarin al werkzaam, dan kunt u uw carrière...

Lees meer

HBO bouwkunde volgen? Bekijk ons aanbod en maak uw keus. Met een bouwkunde HBO van NCOI vergroot u uw kans op een baan in dit vakgebied. Bent u daarin al werkzaam, dan kunt u uw carrière...

Lees meer

HBO Bouwkunde: 13 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle HBO Bacheloropleidingen met NVAO-logo zijn geaccrediteerd. De accreditatie van de overige opleidingen is aangevraagd of in voorbereiding.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (10) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Meest bekeken HBO Bouwkunde

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

HBO bouwkunde volgen? Bekijk ons aanbod en maak uw keus. Met een bouwkunde HBO van NCOI vergroot u uw kans op een baan in dit vakgebied. Bent u daarin al werkzaam, dan kunt u uw carrière een flinke impuls geven. Onze opleidingen zijn praktijkgericht. De kennis en vaardigheden die u ontwikkelt, kunt u direct concreet in uw werkomgeving toepassen. Dat is één van de aantrekkelijke aspecten van studeren bij NCOI Opleidingen. 

HBO bouwkunde bij NCOI biedt perspectief  

Een bouwkunde HBO bij NCOI biedt u perspectief op een kansrijke loopbaan in de bouwsector. Bent u werkzaam in de bouw en wilt u zich verder ontwikkelen op HBO-niveau? Dan is de HBO Bouwkunde (1 jaar) een aanrader. Met dit actuele programma legt u een brede basis op het gebied van bouwkunde. Alle aspecten van een bouwproject komen aan de orde: van fundering, opbouw, dak- en gevelconstructie tot aan afbouw en installatietechniek. Een waardevolle investering in uw loopbaan is ook de HBO Bouwkunde (2 jaar). Deze opleiding omvat 6 modules: Bouwkunde en bouwkunst, Toegepaste mechanica en constructieleer, Onderbouwconstructie, Bovenbouwconstructie, Installatie en bouwfysica en Bouwmaterialen en -technieken.

Deze modules maken ook deel uit van onze HBO Bacheloropleiding Bouwkunde. Indien u tot deze opleiding wordt toegelaten, ontvangt u gegarandeerd vrijstelling. In de HBO Bachelor Bouwkunde doorloopt u 3 fases. Naast de onderwerpen die in de modules van het 2-jarige programma voorkomen, verdiept u zich in bouwinitiatie en omgevingsvergunning, integraal ontwerpen, projectmanagement, communiceren en adviseren. Verder kunt u een keuzeprogramma volgen in een richting die u aanspreekt. Wij bieden Bouwtechniek en duurzaamheid, Handhaving en toezicht in de bouw, Vastgoed en makelaardij, Interieurarchitectuur en -ontwerp en Architectuur.

Uw praktijk staat centraal

In een opleiding HBO bouwkunde bij NCOI staat uw eigen praktijk centraal. Dat betekent dat u de kennis die u ontwikkelt direct in de praktijk brengt. Voor u is dat prettig, want u heeft meteen profijt van uw opleiding, maar ook uw organisatie zal daar blij mee zijn. Die heeft immers een medewerker in huis met verstand van zaken. Die praktische kennis krijgt u mee van topdocenten, die al jarenlang werkzaam zijn in de bouwwereld. Dat zult u als heel inspirerend ervaren. 

Bouwkunde HBO combineren met een drukke baan

Een HBO bouwkunde volgen naast een drukke baan? Bij NCOI is dat heel goed mogelijk. Als dé opleider voor de werkende mens houden wij er rekening mee dat studeren en werken in balans moeten blijven; het één mag niet ten koste gaan van het ander. Daarom bieden wij verschillende lesvarianten. U kunt bij ons overdag, ‘s avonds en op zaterdag studeren. En wilt u tussentijds van variant wisselen omdat dat u beter uitkomt, dan is dat geen enkel probleem. Bovendien zijn onze leslocaties door heel Nederland verspreid en zijn ze gemakkelijk bereikbaar. Er is altijd een locatie bij u in de buurt.
 
Volg bij NCOI een bouwkunde HBO in deeltijd!