IT Privacy & Security opleidingen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij alles weten over het beveiligen van jouw organisatie? Vind jij thema’s als antivirussoftware, AVG-wetgeving en phishing interessant? Kies dan voor een IT Privacy & Security opleiding bij NCOI en ontwikkel je tot IT privacy & security expert....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij alles weten over het beveiligen van jouw organisatie? Vind jij thema’s als antivirussoftware, AVG-wetgeving en phishing interessant? Kies dan voor een IT Privacy & Security opleiding bij NCOI en ontwikkel je tot IT privacy & security expert....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij alles weten over het beveiligen van jouw organisatie? Vind jij thema’s als antivirussoftware, AVG-wetgeving en phishing interessant? Kies dan voor een IT Privacy & Security opleiding bij NCOI en ontwikkel je tot IT privacy & security expert....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 20 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur

Masteropleiding (1)

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Masterclass (1)

HBO Bacheloropleiding (2)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO Associate degree (1)

HBO-programma (11)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO-programma (1)

Training (3)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij alles weten over het beveiligen van jouw organisatie? Vind jij thema’s als antivirussoftware, AVG-wetgeving en phishing interessant? Kies dan voor een IT Privacy & Security opleiding bij NCOI en ontwikkel je tot IT privacy & security expert.

Wat is IT privacy & security?

Met de komst van de AVG in 2018 moeten organisaties een specialist in dienst hebben die de veiligheid van de bedrijfsinformatie borgt en die belangrijke preventieve maatregelen treft om cybercriminaliteit te voorkomen. IT privacy en security zijn dan ook essentieel in de wereld van informatietechnologie (IT) om gegevens en systemen te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en inbreuken.

IT privacy draait hierbij om het beschermen van persoonlijke informatie, terwijl IT security meer gericht is op het verdedigen van IT-systemen en gegevens tegen bedreigingen. Dit omvat maatregelen zoals data-encryptie, toegangscontroles, en antivirussoftware. Zowel IT privacy als security zijn van groot belang om vertrouwelijke informatie te beschermen en gebruikers bewust te maken van mogelijke gevaren, zoals phishing. Organisaties moeten beide benaderingen integreren in hun IT-strategieën om de integriteit en beschikbaarheid van IT-middelen te waarborgen en te voldoen aan privacyregelgeving.

Wat leer je tijdens een HBO security management opleiding? 

Het praktijkgerichte HBO Programma Security Management stoomt jou klaar om IT succesvol in te zetten bij de beveiliging van informatie. Je ontwikkelt je tot expert op het gebied van security management en krijgt inzicht in de bescherming en beveiliging van gegevens. Je leert hoe je de rol van security manager kunt vormgeven en alles rondom de wet- en regelgeving en cloud computing. Kortom, na het afronden van dit HBO programma ben jij in staat bedrijven te beschermen tegen allerlei IT-gerelateerde risico’s.

Populaire opleidingen

HBO Programma Data Protection Officer DPO
Wil je je ontwikkelen op het gebied van dataprotectie en privacy? Als Data Protection Officer (DPO’er) ben je van grote waarde. Je draagt actief bij aan de gegevensbescherming, privacy awareness en een privacyplan.

HBO Programma Cloud Security
Wil je duidelijk inzicht in de cloud, het gebruik en de risico's? Tijdens dit HBO-programma Cloud Security verdiep je je kennis op het gebied van cloud computing en beveiliging. Je kijkt naar de optimale inzet van virtualisatie en cloud management. Daarnaast onderzoek je de kwetsbaarheid van het systeem en verschillende veiligheidsmaatregelen.

HBO Module IT Security
Ambieer je een functie waarbij je je bezighoudt met risicobeleid, beveiliging en kwetsbaarheid? En wil je op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen op gebied van IT-security? Tijdens deze HBO module IT Security verdiep je je in zaken als security policy, phishing en privacy. 

HBO Module IT Risicomanagement
Doe inhoudelijke kennis op van de belangrijkste factoren binnen het IT-risicomanagement. Beheersing van risico's, het ontwerpen van maatregelen en het maken en lezen van risicoanalyses; daar ga je je mee bezighouden tijdens deze korte HBO Module IT Risicomanagement.

Training Dataprivacy en AVG
Wat houdt de AVG-privacywetgeving in? Wat merk je ervan in je werk en het dagelijks leven? De training Dataprivacy en AVG is geheel online te volgen en flexibel. Je begint wanneer je wilt en bepaalt zelf je tempo. Ken je rechten en bescherm je privacy en die van jouw organisatie met de kennis die je tijdens deze training opdoet.

Waarom volg je een IT privacy & security opleiding bij NCOI? 

Wil jij jouw IT kennis graag vergroten op het gebied van privacy en security, maar weet je niet of je de ruimte hebt naast jouw baan en privéleven? Bij NCOI snappen wij dit maar al te goed. Daarom zijn onze opleidingen flexibel ingericht en kun jij je hiermee bezighouden wanneer het jou uitkomt. Daarnaast geniet je als student bij NCOI ook van de volgende voordelen.

  • Ervaren docenten uit de praktijk
  • Waardevolle diploma’s
  • Praktijkgerichte opleidingen
  • Studeren in je eigen tempo
  • Zowel klassikaal als online onderwijs
  • Je hoeft niet te leren wat je al weet
 

Wat doet een security engineer?

De behoefte aan IT-beveiliging neemt toe. Wil jij alles weten op het gebied van informatiebeveiliging en de zwakke plekken van een bedrijf leren herkennen? Dan is de functie van security engineer wellicht iets voor jou! Een security engineer is namelijk verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van beveiligingsmaatregelen voor computersystemen en netwerken. Hiermee voorkomt deze ongeautoriseerde toegang, datalekken en andere digitale bedreigingen.

Tijdens het HBO Programma Security Engineer krijg je inzicht in het domein informatiebeveiliging. Je gaat hierbij ook aan de slag met risicoanalyse. Waar zitten de kwetsbaarheden in servers en netwerken en hoe kun je de veiligheid verbeteren? Je leert bovendien beveiligingsprotocollen op te stellen en hoe je systemen kunt monitoren. Zo waarborg je de vertrouwelijke gegevens van een organisatie.

Blogs over IT Privacy & Security

Wil jij graag meer weten over de trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Lees dan ook eens onze informatieve blogs. Zo lees je hier bijvoorbeeld wat de laatste trends en ontwikkelingen binnen de ICT zijn. Ook als je meer wil weten over de kansen en mogelijkheden van het werken in de IT, kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen over IT Privacy & Security

Wat is IT privacy & security?
Wat kun je met een opleiding IT privacy & security?
Wat doet een security engineer?
Wat doet een data protection officer?
Hoe kan ik omscholen naar een IT beroep?