Menu

Informatica en Netwerkbeheer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

De behoefte aan specialisten op het gebied van informatie en netwerkbeheer blijft stijgen. Nieuwe technologische ontwikkelingen...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

De behoefte aan specialisten op het gebied van informatie en netwerkbeheer blijft stijgen. Nieuwe technologische ontwikkelingen...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

De behoefte aan specialisten op het gebied van informatie en netwerkbeheer blijft stijgen. Nieuwe technologische ontwikkelingen...

Lees meer

Meest bekeken Informatica en Netwerkbeheer

Meest bekeken Informatica en Netwerkbeheer

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO-programma (7) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (2) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO - Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag u geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan uw eigen werk of stage, waardoor u wat u leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO - Niveau 2 (1) Een MBO-opleiding niveau 2 leidt op tot een baan waarin u uitvoerende werkzaamheden verricht. Het is een basisberoepsopleiding en duurt ongeveer 9 maanden. U dient minimaal een VMBO-diploma (BB) te hebben, maar als er geen verwante opleiding op niveau 1 bestaat, zijn er geen eisen.

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Vakopleiding (2) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk en is veelal de standaard binnen de branche. U kunt het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Training (4) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

De behoefte aan specialisten op het gebied van informatie en netwerkbeheer blijft stijgen. Nieuwe technologische ontwikkelingen bieden grote, maar ook kleine organisaties de kans om unieke voordelen te behalen die de winstgevendheid kunnen vergroten. Hoe zorg u ervoor dat u deze nieuwe, digitale voordelen tijdig opmerkt en optimaal benut binnen uw organisatie? Dat leert u tijdens een opleiding Informatica of Netwerkbeheer bij NCOI Opleidingen, zoals:


Wat leer ik in een opleiding Informatica?

Tijdens een opleiding Informatica gaat u op praktijkgerichte wijze aan de slag met het gebruiken, analyseren en verwerken van informatie. Hiervoor verdiept u zich in het ontwerpen programmeren en testen van IT-systemen. Bij NCOI Opleidingen heeft u een ruime keuze uit verschillende informatica-opleidingen, zowel op MBO-, HBO- als Masterniveau. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan opleidingen en ontdek welke opleiding het beste bij u past.

Basisopleiding Informatica

Vanwege de snelle ontwikkelingen is het voor u van belang om op breed basisniveau inzicht te hebben in informatietechnologie. Met de Basisopleiding Informatica maakt u de beginselen van hardware, software en nieuwe media volledig eigen. Zo bent u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen én bent u uitstekend voorbereid op een vervolgopleiding in de richting van informatica of netwerkbeheer. Bovendien ontvangt u na succesvolle afronding van deze basisopleiding het officiële diploma 'Basisopleiding Informatica' van NCOI Opleidingen. Daarmee ontvangt u mogelijk vrijstelling binnen een vervolgopleiding in deze studierichting.

HBO Informatica van 1 of 2 jaar

In het unieke programma HBO Informatica van 1 of 2 jaar legt u een stevig fundament voor de verdere toepassing van informatica. U gaat op zeer praktijkgerichte wijze aan de slag met de thema's development, infrastructuur en architectuur. Daarbij komt ook testmanagement uitgebreid aan bod, zodat u direct ziet wat de digitale investering oplevert. Wij weten hoe het is om werkenden op te leiden en daarom kiest u zelf of u dit programma in een of in twee jaar wilt volgen. Bovendien is het mogelijk om met dit programma een officieel Propedeusegetuigschrift te behalen.
Zo loopt u met deze studie synchroon aan het eerste jaar van de HBO Bachelor Informatica en kunt u mogelijk verkort verder studeren naar een officieel erkend Bachelorgetuigschrift van de HBO Bachelor Informatica.

HBO Bachelor Informatica

Wenst u een erkend Bachelordiploma in deze studierichting te behalen? Ook dat kan met de HBO Bachelor Informatica bij NCOI Opleidingen. In deze HBO Bacheloropleiding ontwikkelt u vaardigheden om het ontwikkelproces van apps, complexe software maar ook informatiesystemen uit te voeren. Alle belangrijke stappen komen hierbij aan bod, van de ontwerpfase tot en met de daadwerkelijke implementatie. Zo wordt u volledig klaargestoomd voor uw verdere toekomst binnen het vakgebied. Bovendien ontvangt u na afloop het officieel erkende Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Informatica’ van NCOI Opleidingen. Daarmee versterkt u uw positie op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

Waarom NCOI Opleidingen?

NCOI Opleidingen is dé opleider voor werkend Nederland. Dat houdt in dat u zelf kiest waar en wanneer u studeert. Dit kan doordeweeks, in de avonduren of zelfs in het weekend. Het voordeel daarvan is dat u uw studie volledig kunt laten aansluiten op uw werk- en privéleven. Daarbij bieden wij u de gelegenheid om in uw eigen tempo te studeren en wordt u tijdens de studie uitstekend begeleid door professionals vanuit de praktijk. Zij maken de ultieme vertaling van theorie naar de voor u herkenbare praktijk. Hiermee doet u nieuwe kennis en vaardigheden op en bent u direct van meerwaarde in uw werk.