Online Marketing en E-commerce opleidingen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij het gedrag van (potentiële) klanten en hun online behoeften bestuderen? Vind je online marketingstrategieën en de hierbij passende communicatiemiddelen interessant? Kies dan voor een opleiding online marketing en e-commerce bij NCOI en geef je carrière een boost. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij het gedrag van (potentiële) klanten en hun online behoeften bestuderen? Vind je online marketingstrategieën en de hierbij passende communicatiemiddelen interessant? Kies dan voor een opleiding online marketing en e-commerce bij NCOI en geef je carrière een boost. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij het gedrag van (potentiële) klanten en hun online behoeften bestuderen? Vind je online marketingstrategieën en de hierbij passende communicatiemiddelen interessant? Kies dan voor een opleiding online marketing en e-commerce bij NCOI en geef je carrière een boost. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 45 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masteropleiding (2)

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Masterprogramma (1)

Masterclass (3)

HBO Bacheloropleiding (3)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO Associate degree (2)

HBO-programma (13)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vakopleiding (1)

Training (20)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij het gedrag van (potentiële) klanten en hun online behoeften bestuderen? Vind je online marketingstrategieën en de hierbij passende communicatiemiddelen interessant? Kies dan voor een opleiding online marketing en e-commerce bij NCOI en geef je carrière een boost. Bekijk op deze pagina het actuele aanbod en kies de opleiding die bij jou past.

Ontwikkel je binnen het vakgebied Online Marketing en E-commerce 

Online marketing omvat alle online strategieën om een dienst of product te verkopen. Denk hierbij aan online reclames en promoties. E-commerce staat dan weer voor het volledige proces van het online kopen en verkopen van producten. Dit begint al bij het selecteren van het product tot aan het betalen via een digitaal betaalmiddel.

Je hebt kennis van beiden nodig om succesvol online te verkopen. Als jij beide strategieën effectief in kunt zetten, dan ben jij een steengoede online marketeer. Met deze opleidingen kun je je ook ontwikkelen tot data scientist, social media marketeer of accountmanager.

Online marketing specialisaties 

Binnen het vakgebied van online marketing kun je verschillende specialisaties kiezen bij NCOI. Hiervoor zijn zowel korte trainingen beschikbaar als langdurige opleidingen waarbij je volledig opgeleid wordt. Hieronder zie je per specialisatie binnen het Online Marketing en E-commerce vakgebied een training of opleiding uitgelicht.

Conversie Optimalisatie

Jouw website is meer dan enkel een visitekaartje. Dit is de plek waar jouw klanten kennis maken met jouw bedrijf, leren over jouw diensten of producten en de keuze maken om een aankoop te doen. Tijdens de HBO Module Conversie Optimalisatie leer je hoe je bezoekers trekt met je website en ze aanzet tot aankoop.

Social Media

Hoe kun je social media het beste zakelijk inzetten? En wat zijn de beste strategieën om via social media je doelgroep te bereiken? Tijdens deze HBO Module Social Media leer je slim gebruik te maken van social media om zo je zakelijke doelen te behalen.

Webdesign

Hoe ziet een gebruiksvriendelijke website eruit? Dat leer je tijdens de HBO module Webdesign. Daarnaast leer je hoe je SEO toepast om je site vindbaar te maken in zoekmachines en hoe je de vormgeving het beste aan kunt pakken. Kortom, na het afronden van deze module heb je alle tools in handen om een goede website te bouwen.

E-mail marketing

Tijdens deze training E-mailmarketing ontwikkel je de vaardigheden om e-mailadressen te werven (met oog voor de relevante wetgeving) en succesvolle e-mailberichten te creëren. Met een training e-mailmarketing leer je bovendien specifieke content naar gesegmenteerd publiek te sturen, inschrijvingen te werven en de klanttevredenheid te verhogen.

Google Ads (SEA)

Snel verkeer naar jouw website trekken? Dat leer je tijdens een training Google Ads! Met de beste strategieën voor biedingen en targeting verbeter je het succes van je online campagnes. Na afloop weet je hoe je zoekwoorden vertaalt naar een effectieve Ads-campagne en kun je campagnes monitoren en sturen op resultaten die bijdragen aan de doelstellingen.

Google Analytics 4

Wie komen er op je website? En waar komen deze bezoekers vandaan? Google Analytics geeft inzicht in alles wat zich op je site afspeelt. Maar wat betekenen die cijfers en hoe vertaal je ze naar meer conversies? In deze Google Analytics 4 training komen alle relevante basisaspecten van Google Analytics 4 aan bod.

Marketing automation

Wil je weten hoe je de klant helpt een keuze te maken voor je product of dienst? Tijdens deze training Marketing Automation ontdek je welke middelen je kunt inzetten tijdens de kennismakingsfase van de klant, maar ook als deze zich al aan het oriënteren is en zelfs nadat de klant is afgehaakt.

Online advertising

Hoe springen jouw online advertenties eruit tussen alle concurrentie? Tijdens een training Online Advertising maak je kennis met de trends en de mogelijkheden op het gebied van online advertising. Zo ontdek je wat de mogelijkheden zijn van de advertentieplatformen van Google, Facebook, Instagram, TikTok en LinkedIn.

Search engine optimization (SEO)

Hoe vergroot je je kans op een hogere positie in de organische zoekresultaten van zoekmachines als Google en Microsoft? Tijdens deze SEO-training verdiep je je onder meer in zoekwoord strategieën, interne links en de navigatiestructuur van je website.

Social Media advertising

Hoe zorg je dat je succesvol adverteert via social media? Welke social media platformen kun je het beste inzetten? En welke mogelijkheden heb je om je doelgroep te bereiken? In deze training Social Media Advertising verdiep je je in de betaalde mogelijkheden van social media. Na deze training ben je onder andere bekend met de belangrijkste KPI’s en benchmarks.

Wat leer je tijdens een HBO e-commerce opleiding? 

Als marketeer is het belangrijk om over voldoende e-commerce kennis te beschikken. Tijdens een HBO opleiding E-commerce krijg je dan ook zicht op de belangrijkste elementen van de webshop en de gevolgen van internet op de inkoop en logistiek van producten. Je verdiept je onder andere in het besluitvormingsproces van de klant en werkt op basis daarvan aan een conversie verbeterplan.

Je leert bovendien wat er komt kijken bij het opzetten, beheren en verbeteren van een goede webwinkel en krijgt zicht op sterke e-commerce strategieën die je helpen je klanten te bereiken, verleiden en behouden.
Tijdens je studie wordt de theorie continu aan de praktijk gekoppeld met praktische opdrachten. Dit maakt de theorie voor jou direct toepasbaar, zodat je uitstekend voorbereid bent op de praktijk. Ook beschik je over de meest actuele literatuur en heb je toegang tot onze online leeromgeving. Binnen deze leeromgeving vind je alle relevante informatie rondom je studie en kun je communiceren met docenten en medestudenten.

Waarom volg je een opleiding online marketing en e-commerce bij NCOI? 

Een opleiding of training naast je baan volgen, dat kan bij NCOI. Onze trainingen en opleidingen zijn zodanig vormgegeven dat ze goed te combineren zijn met werk en privé. Zo hoef je geen concessies te doen en hoeft je opleiding niet te wachten totdat je er ruimte voor hebt. Waarom je nog meer voor een Online Marketing en E-commerce opleiding bij NCOI moet kiezen:

  1. Ervaren topdocenten. Onze docenten komen uit het werkveld en kunnen al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden en illustreren met een praktisch voorbeeld.
  2. Leren waar en wanneer jij wilt. Je kunt ervoor kiezen om de lessen klassikaal bij te wonen, maar er zijn ook virtuele lessen beschikbaar. Daarnaast kun jij de lessen in je eigen tempo volgen.
  3. Praktijkgericht leren. Je kunt alles wat je leert direct toepassen tijdens je huidige werk. Zo leer je ontzettend snel.
 

Blogs over Online Marketing en E-commerce

Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Lees dan bijvoorbeeld dit blog met tips over het gaan voor wat je echt wilt

Ook als je graag meer wilt weten over het verschil tussen een bachelor en een masteropleiding, kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen over Online Marketing en E-commerce

Wat is online marketing?
Wat is e-commerce?
Waarom is online marketing belangrijk?
Wat is het verschil tussen marketing en online marketing?
Wat doet een online marketeer?
Wat doet een e-commerce manager?
Wat kun je met een opleiding online marketing en e-commerce?