Menu
NCOI Opleidingen - Onderwijs & Psychologie
  • Home
  • Psychologie en Coaching

Psychologie en Coaching

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Psychologie en coaching worden steeds belangrijker in organisaties. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de zorg en...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Psychologie en coaching worden steeds belangrijker in organisaties. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de zorg en...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Psychologie en coaching worden steeds belangrijker in organisaties. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de zorg en...

Lees meer

Meest bekeken Psychologie en Coaching

Meest bekeken Psychologie en Coaching

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Psychologie en coaching worden steeds belangrijker in organisaties. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de zorg en het onderwijs. Stress en burn-out komt in alle sectoren voor. Aan managers en leidinggevenden de taak hun medewerkers goed te begeleiden. Met de opleidingen van NCOI krijgt u inzicht in de psychologische achtergronden van uzelf en van anderen en leert u hoe u mensen in beweging zet.

(Toegepaste) Psychologie

Op welke manier ontwikkelt een mens zich? Wat beïnvloedt ons en waarin verschillen mensen van elkaar? In de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie gaat u op zoek naar het antwoord op deze en soortgelijke vragen over het gedrag van mensen. Hierbij richt u zich op gedragsverandering door voorlichten, trainen of coachen. Voor toegepaste psychologen is het uitvoeren van onderzoek belangrijk. U gaat tijdens deze opleiding dan ook aan de slag met methoden, technieken en instrumenten om menselijk gedrag te analyseren, beoordelen en beïnvloeden.

Bachelor of Master

Na een HBO Bachelor Toegepaste Psychologie kunt u bijvoorbeeld terecht als arbo-begeleider, consultant, hoofd personeelszaken, p&o adviseur, jongerenhulpverlener en loopbaanadviseur. Werkt u in een strategische functie als manager of leidinggevende? Dan is inzicht in gedragsbepalers zoals emotie, motivatie en groepsprocessen belangrijk. Deze aspecten komen aan bod bij de erkende Masteropleiding Toegepaste Psychologie van NCOI.

Arbeids- en organisatiepsychologie

Met een opleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie specialiseert u zich in werkgerelateerde psychische problemen. Bij steeds vaker voorkomende problemen, zoals stress en burn-out, hebben medewerkers hulp nodig om weer op een gezonde manier met hun werk te leren omgaan. Maar ook als medewerkers privé in een moeilijke situatie zitten, heeft dit invloed op hun functioneren. Als arbeidspsycholoog kunt u hen bijstaan.

Kinderpsychologie


Als u in het onderwijs, de kinderopvang of in de jeugdzorg werkt, krijgt u ook te maken met kinderen die al steeds vaker op jonge leeftijd psychische problemen hebben. Denk bijvoorbeeld aan stemmingsstoornissen, angststoornissen en gedragsstoornissen. Deze kinderen hebben intensieve psychologische begeleiding nodig. In de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Toegepaste Psychologie specialisatie Kinderpsychologie en pedagogiek ontwikkelt u zich in kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook leert u over het begeleiden van ouders en verzorgers bij de opvoeding van hun kinderen.

Master Toegepaste Psychologie voor Professionals specialisatie Kinder- en jeugdpsychologie


Wilt u graag een Mastergraad behalen in de psychologie? Volg dan de Master Toegepaste Psychologie voor Professionals specialisatie Kinder- en jeugdpsychologie. U verdiept zich onder meer in de klinische kant van de ontwikkelingspsychologie en in de relatie tussen cognitie en gedrag. Ook ontwikkelt u belangrijke begeleidingsvaardigheden die u in verschillende rollen en beroepen binnen de kinder- en jeugdzorg kunt inzetten.

Coaching


Als manager, leidinggevende, docent of zorgmedewerker worden steeds vaker coachingsvaardigheden van u verwacht. Met de HBO Coaching ontwikkelt uw coachingsvaardigheden, zodat u een actieve rol als coach kunt vervullen in uw organisatie. U leert onder meer groepsprocessen te ondersteunen en weerstanden te doorbreken. Ook leert u over verschillende coachingsmodellen en welke het beste past bij een specifieke probleemsituatie.