Psychologie en Coaching

Psychologie en coaching worden steeds belangrijker in organisaties. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de zorg en het onderwijs. Stress en burn-out komt in alle sectoren voor....

Lees meer

Psychologie en coaching worden steeds belangrijker in organisaties. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de zorg en het onderwijs. Stress en burn-out komt in alle sectoren voor....

Lees meer

Psychologie en coaching worden steeds belangrijker in organisaties. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de zorg en het onderwijs. Stress en burn-out komt in alle sectoren voor....

Lees meer
Navigation icon
Speciaal voor werkenden
Navigation icon
Docenten uit de praktijk
Navigation icon
Locaties door het hele land

Meest bekeken Psychologie en Coaching

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Psychologie en coaching worden steeds belangrijker in organisaties. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de zorg en het onderwijs. Stress en burn-out komt in alle sectoren voor. Aan managers en leidinggevenden de taak hun medewerkers goed te begeleiden. Met de opleidingen van NCOI krijgt u inzicht in de psychologische achtergronden van uzelf en van anderen en leert u hoe u mensen in beweging zet.

(Toegepaste) Psychologie

Op welke manier ontwikkelt een mens zich? Wat beïnvloedt ons en waarin verschillen mensen van elkaar? In de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie gaat u op zoek naar het antwoord op deze en soortgelijke vragen over het gedrag van mensen. Hierbij richt u zich op gedragsverandering door voorlichten, trainen of coachen. Voor toegepaste psychologen is het uitvoeren van onderzoek belangrijk. U gaat tijdens deze opleiding dan ook aan de slag met methoden, technieken en instrumenten om menselijk gedrag te analyseren, beoordelen en beïnvloeden.

Bachelor of Master

Na een HBO Bachelor Toegepaste Psychologie kunt u bijvoorbeeld terecht als arbo-begeleider, consultant, hoofd personeelszaken, p&o adviseur, jongerenhulpverlener en loopbaanadviseur. Werkt u in een strategische functie als manager of leidinggevende? Dan is inzicht in gedragsbepalers zoals emotie, motivatie en groepsprocessen belangrijk. Deze aspecten komen aan bod bij de erkende Masteropleiding Toegepaste Psychologie van NCOI.

Arbeids- en organisatiepsychologie

Met een opleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie specialiseert u zich in werkgerelateerde psychische problemen. Bij steeds vaker voorkomende problemen, zoals stress en burn-out, hebben medewerkers hulp nodig om weer op een gezonde manier met hun werk te leren omgaan. Maar ook als medewerkers privé in een moeilijke situatie zitten, heeft dit invloed op hun functioneren. Als arbeidspsycholoog kunt u hen bijstaan.

Kinderpsychologie


Als u in het onderwijs, de kinderopvang of in de jeugdzorg werkt, krijgt u ook te maken met kinderen die al steeds vaker op jonge leeftijd psychische problemen hebben. Denk bijvoorbeeld aan stemmingsstoornissen, angststoornissen en gedragsstoornissen. Deze kinderen hebben intensieve psychologische begeleiding nodig. In de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Toegepaste Psychologie specialisatie Kinderpsychologie en pedagogiek ontwikkelt u zich in kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook leert u over het begeleiden van ouders en verzorgers bij de opvoeding van hun kinderen.

Master Toegepaste Psychologie voor Professionals specialisatie Kinder- en jeugdpsychologie


Wilt u graag een Mastergraad behalen in de psychologie? Volg dan de Master Toegepaste Psychologie voor Professionals specialisatie Kinder- en jeugdpsychologie. U verdiept zich onder meer in de klinische kant van de ontwikkelingspsychologie en in de relatie tussen cognitie en gedrag. Ook ontwikkelt u belangrijke begeleidingsvaardigheden die u in verschillende rollen en beroepen binnen de kinder- en jeugdzorg kunt inzetten.

Coaching


Als manager, leidinggevende, docent of zorgmedewerker worden steeds vaker coachingsvaardigheden van u verwacht. Met de HBO Coaching ontwikkelt uw coachingsvaardigheden, zodat u een actieve rol als coach kunt vervullen in uw organisatie. U leert onder meer groepsprocessen te ondersteunen en weerstanden te doorbreken. Ook leert u over verschillende coachingsmodellen en welke het beste past bij een specifieke probleemsituatie.