Verpleegkunde en (Medische) Zorg

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In de verpleegkunde en medische zorg is er veel vraag naar goed opgeleide zorgprofessionals. Tijdens een opleiding verpleegkunde ontwikkel je de vaardigheden die je in de praktijk nodig hebt als zorgprofessional. Ben je op zoek naar een opleiding tot verpleegkundige? Kies dan voor een van de deeltijd opleidingen van NCOI, bekijk ons uitgebreide aanbod op deze...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In de verpleegkunde en medische zorg is er veel vraag naar goed opgeleide zorgprofessionals. Tijdens een opleiding verpleegkunde ontwikkel je de vaardigheden die je in de praktijk nodig hebt als zorgprofessional. Ben je op zoek naar een opleiding tot verpleegkundige? Kies dan voor een van de deeltijd opleidingen van NCOI, bekijk ons uitgebreide aanbod op deze...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In de verpleegkunde en medische zorg is er veel vraag naar goed opgeleide zorgprofessionals. Tijdens een opleiding verpleegkunde ontwikkel je de vaardigheden die je in de praktijk nodig hebt als zorgprofessional. Ben je op zoek naar een opleiding tot verpleegkundige? Kies dan voor een van de deeltijd opleidingen van NCOI, bekijk ons uitgebreide aanbod op deze...

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 42 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

HBO Bacheloropleiding (4)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

Post Bachelor (2)

HBO-programma (20)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (2)

MBO - Niveau 3 (1)

MBO - Niveau 2 (1)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

In de verpleegkunde en medische zorg is er veel vraag naar goed opgeleide zorgprofessionals. Tijdens een opleiding verpleegkunde ontwikkel je de vaardigheden die je in de praktijk nodig hebt als zorgprofessional. Ben je op zoek naar een opleiding tot verpleegkundige? Kies dan voor een van de deeltijd opleidingen van NCOI, bekijk ons uitgebreide aanbod op deze pagina.

Wat is verpleegkunde?

Verpleegkunde is het geven van of ondersteunen bij de basiszorg en eventuele medische zorg aan patiënten die dit zelf niet kunnen. Bij basiszorg kun je denken aan alledaagse handelingen, zoals wassen, aankleden en eten. Medische handelingen omvatten taken zoals medicatie toedienen, wondverzorging en andere verpleegtechnische handelingen.

Gedurende een opleiding tot verpleegkundige maak je kennis met onder andere de wet- en regelgeving, verschillende soorten zorgvragers en het verpleegkundig proces. Je verwerft verpleegtechnische handelingen zoals medicatie uitzetten, het verzorgen van een stoma en wondverzorging. Ook verdiep je je in speciale zorg, zoals somatische zorg, geriatrie en gerontologie. Op die manier is een verpleegkundige een professional op gezondheidsbevordering en preventie.

Een opleiding verpleegkunde volgen?

Wil je een opleiding verpleegkunde volgen naast je baan? Bij NCOI vind je een compleet aanbod aan verpleegkunde programma’s, trainingen en opleidingen op MBO- en HBO-niveau. Bij ons kun je kiezen voor een verkorte opleiding verpleegkundige op MBO-niveau of een langer opleidingstraject voor een erkend Bachelor diploma.

Of je nu kiest voor een MBO- of-HBO opleiding tot verpleegkundige, een verpleegkundige in opleiding verdiept zich in alle aspecten van verpleegkunde, geneeskunde en verzorging. Je verdiept je niet alleen in vakinhoudelijke kennis, maar verwerft ook alle algemene competenties en vaardigheden voor verpleegkundigen om als een echte zorgprofessional aan de slag te kunnen.

Met een MBO-opleiding leer je dit vooral in werksituaties met geplande en voorspelbare zorg. Volg je een HBO-opleiding verpleegkunde? Dan leer je handelen in onvoorspelbare en complexe zorgsituaties. Maar er zijn nog meer verschillen tussen een MBO- of HBO-opleiding tot verpleegkundige. Welke opleiding je kiest, is afhankelijk van het werk dat je wilt gaan doen en de ambitie die je hebt. 

Wat leer je tijdens de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V)?

Tijdens de HBO Bachelor Opleiding tot verpleegkundige (HBO-V) ontwikkel je je tot een professional in de zorg. In de eerste fase van deze opleiding bouw je aan een sterke basis. Zo maak je kennis met het werkveld van verpleegkunde, de protocollen waar je mee te maken hebt en de beroepscompetenties die je nodig hebt. Ook leer je direct een aantal verpleegtechnische handelingen, zodat je direct in de praktijk aan de slag kunt.

In de tweede fase loop je stage en volg je een verdiepend programma. Je focust je onder andere op pedagogische zorgverlening, comorbiditeit en gedrag en therapeutisch handelen en communiceren.

Gedurende de derde fase van de opleiding volg je een keuzeprogramma om je verder te specialiseren in het werkveld waar je aan de slag wilt. In de afstudeerfase voer je tot slot een opdracht uit binnen de beroepspraktijk. 

Populaire opleidingen

Kort HBO Verpleegkunde
Wil je je oriënteren op een baan in de verpleegkunde of heb je een MBO-opleiding verpleegkunde op zak en wil je doorstuderen? Dan is het Kort HBO Programma Verpleegkunde een goede keuze. Tijdens dit korte programma leer je de basis van Verpleegkunde en ontwikkel je de vaardigheden om verpleegkundige handelingen uit te voeren. Ook ga je kort in op gespecialiseerde zorg varianten, zoals somatische zorg, geriatrie en gerontologie.

HBO Module Persoonlijke Leiderschap in de Zorg
Tijdens de HBO Module Persoonlijk Leiderschap in de Zorg ontwikkel je leiderschapsvaardigheden waarmee je het verschil kunt maken op de zorgvloer. Je werkt aan je overtuigingskracht, initiërend vermogen, focus op resultaten, besluitvaardigheid, inzicht en invloed. Zo vorm je een eigen leiderschapsprofiel waarmee je zorgmedewerkers kunt motiveren en inspireren. 

MBO Verpleegkundige niveau 4
Tijdens de praktijkgerichte opleiding MBO Verpleegkundige (MBO-V) niveau 4 word je opgeleid tot verpleegkundige en weet je precies hoe je een patiënt kan helpen. Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag in een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg, het ziekenhuis, de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg.

MBO Verpleegtechnische Handelingen
In het programma MBO Verpleegtechnische Handelingen ontwikkel je de basisvaardigheden die je als professioneel verpleegkundige nodig hebt. De opleiding is bedoeld voor verzorgende die verpleegtechnische handelingen willen opfrissen of leren uitvoeren en daarbij rekening willen houden met de huidige wet- en regelgeving. 

Verpleegkundig Leiderschap
De training Verpleegkundig Leiderschap is een praktijkgerichte training waarmee je inzichten en vaardigheden verwerft die nodig zijn voor effectief verpleegkundig leiderschap. In 2 dagen tijd  verdiep je je in zaken als evidence-based practice & shared governance. Na afloop heb je een helder beeld van je eigen krachten en ontwikkelpunten.

Waarom volg je een opleiding Verpleegkunde en Medische Zorg bij NCOI?

Een opleiding verpleegkunde naast je baan volgen? Bij NCOI kan het! Onze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland. Alle leerstof is dan ook zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

  • Je hoeft niet te leren wat je al weet
  • Een praktijkgerichte aanpak
  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Studeer in je eigen tempo
 

Meer weten? Lees op de site alles over onze unieke onderwijsmethode.

Start een opleiding Medische basiskennis in deeltijd

Wil je je kennis ontwikkelen of je verdiepen in celbiologie, pathologie, immunologie, fysiologie, gezondheidskunde, verpleegkunde en verzorging? Volg dan een opleiding Medische Basiskennis of Basisvaardigheden. Kies bijvoorbeeld voor de MBO Module Medische Basiskennis niveau 3 of ga voor de Module Medische Basiskennis op HBO niveau.

Blogs over verpleegkunde

Wil jij graag alles weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Bekijk dan ook eens onze blogs over verpleegkunde en medische zorg.

Hier lees je bijvoorbeeld alles over de verschillen tussen een MBO- en HBO-opleiding tot verpleegkundige. Maar ook hoe het gewenste competentieprofiel van een verpleegkundige eruit ziet.
 

Veelgestelde vragen over Verpleegkunde en (Medische) Zorg

Wat kun je met een opleiding verpleegkunde?
Wat zijn de toelatingseisen voor een opleiding verpleegkunde?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen in een opleiding verpleegkunde?
Hoe groot zijn de klassen tijdens een opleiding verpleegkunde?
Welke vakken krijg je tijdens een opleiding verpleegkunde?
Is een opleiding verpleegkunde te combineren met werk?
Is het mogelijk een opleiding verpleegkunde te starten zonder vooropleiding?
Zijn er ook opleidingen verpleegkunde zonder stage beschikbaar?