Duurzaamheid en Circulariteit opleidingen

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij graag bijdragen aan de energietransitie en meer leren over thema’s als duurzaamheid, circulariteit en ESG? Kies dan voor een opleiding duurzaamheid en circulariteit bij NCOI en ontwikkel waardevolle kennis en vaardigheden binnen dit vakgebied. Kijk op deze pagina voor een actueel overzicht van het aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij graag bijdragen aan de energietransitie en meer leren over thema’s als duurzaamheid, circulariteit en ESG? Kies dan voor een opleiding duurzaamheid en circulariteit bij NCOI en ontwikkel waardevolle kennis en vaardigheden binnen dit vakgebied. Kijk op deze pagina voor een actueel overzicht van het aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij graag bijdragen aan de energietransitie en meer leren over thema’s als duurzaamheid, circulariteit en ESG? Kies dan voor een opleiding duurzaamheid en circulariteit bij NCOI en ontwikkel waardevolle kennis en vaardigheden binnen dit vakgebied. Kijk op deze pagina voor een actueel overzicht van het aanbod en kies de opleiding die bij jou past....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 16 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

Masterclass (1)

Post Bachelor (2)

HBO-programma (10)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Vakopleiding (2)

Training (1)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil jij graag bijdragen aan de energietransitie en meer leren over thema’s als duurzaamheid, circulariteit en ESG? Kies dan voor een opleiding duurzaamheid en circulariteit bij NCOI en ontwikkel waardevolle kennis en vaardigheden binnen dit vakgebied. Kijk op deze pagina voor een actueel overzicht van het aanbod en kies de opleiding die bij jou past.

Wat is duurzaamheid en circulariteit? 

Duurzaamheid is één van de meest bepalende thema’s van de komende decennia. Wereldwijde en Europese afspraken rondom dit thema zorgen ervoor dat elk bedrijf mee zal moeten varen op deze koers. In dit kader wordt steeds vaker gesproken over ESG (Environment, Social en Governance). Waar duurzaamheid meestal gaat over mens en milieu, richt circulariteit zich op minder gebruik en hergebruik van grondstoffen en middelen. Hoe werken we toe naar het doel van een 100% circulaire economie in 2050? Op welke wijze dragen we bij aan de energietransitie? En wat kan jouw organisatie veranderen om impact te maken? Dit én meer leer je tijdens een opleiding duurzaamheid en circulariteit bij NCOI.

Wat leer je tijdens een opleiding Duurzaamheid en Circulariteit 

De vraag is niet of organisaties zich over duurzame bedrijfsvoering moeten buigen, maar hoe. Wat zijn duurzame en milieuneutrale alternatieven voor fossiele brandstoffen? En hoe kun je beleidsplannen opstellen voor organisaties zodat zij kunnen voldoen aan de Europese wetgeving? Dit zijn voorbeelden van vragen waarover je je gaat buigen tijdens een opleiding Duurzaamheid en Circulariteit. Wil jij bijdragen aan een milieuvriendelijke wijze van bouwen, je ontfermen over de energietransitie en tegelijkertijd kostenbesparend te werk gaan? Kies dan voor een van onze opleidingen of trainingen.

Populaire opleidingen

Training Battery Storage Basics
Na het afronden van de Training Battery Storage Basics weet jij welke plek batterijen innemen binnen de energietransitie. Verder ben je ook in staat huidige batterijtechnologieën samen te vatten in termen van werkingsprincipes, belangrijkste kenmerken, voordelen en beperkingen. Zo heb jij de kennis in huis die bijdraagt aan de energietransitie en waardevol is voor elk bedrijf waar energie en duurzaamheid een grote rol spelen.

Training Energy Systems Transformation
Elektrificeren is een belangrijk instrument in de energietransitie. Maar hoe maak je hiermee het verschil? Tijdens de training energy systems transformation verken je de impact van de evolutie van ons elektriciteitsnetwerk naar een gedecentraliseerd, gedigitaliseerd en veilig platform dat duurzamer, kostenefficiënter en klantgerichter functioneert.

HBO Bouwtechniek en Duurzaam Bouwen
Verdiep je in de nieuwste ontwikkelingen binnen duurzame bouw met het HBO Programma Bouwtechniek en Duurzaam Bouwen. De thema’s waar je mee aan de slag gaat zijn onder andere maatschappelijke uitgangspunten, energieneutraal bouwen en binnenklimaat en ventilatie.

HBO Module Duurzaam Bouwen als Beleid
Tijdens deze korte HBO Module Duurzaam Bouwen als Beleid ga je in op de essentie van duurzaam en energieneutraal bouwen. Je verdiept je hierbij in de kosten, de samenwerkingsmogelijkheden en verschillende duurzaamheidsniveaus. Na afloop begrijp je waarom duurzaamheid momenteel hét thema is in de bouw en kun je je inzichten hierin toepassen binnen je functie.

Masterclass Energietransitiebeleid
Ben jij een beleidsmaker of projectleider met een grote verantwoordelijkheid over de regionale energietransitie? In deze Masterclass Energietransitiebeleid onderzoek je de invloed van de overheid op energiesystemen en de energietransitie. Je werkt op basis van de Regionale Energiestrategie (RES) een energietransitieplan uit voor je organisatie.

Waarom volg je een opleiding duurzaamheid en circulariteit bij NCOI? 

Wil jij je kennis over circulariteit en duurzaamheid graag uitbreiden? Dat kan bij NCOI! Door onze unieke onderwijsmethode bieden we maximale flexibiliteit, praktijkgerichte leerstof, ervaren docenten en leslocaties door heel Nederland. Zo is er altijd een studievorm beschikbaar die past bij jouw wensen en behoeften. Alle leerstof richten we zo in dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Je leert zo efficiënt mogelijk en ziet daardoor ook snel resultaten.

  • Speciaal voor werkenden en daarom flexibel. Lessen kun je zowel online als klassikaal volgen, met meerdere startmomenten per jaar. 
  • Studeer in je eigen tempo
  • Docenten met ervaring uit de praktijk. Leer met business cases die de dagelijkse werkpraktijk raken.
 

Meer weten? Lees hier dan alles over onze unieke onderwijsmethode!

ESG (Environment, Social en Governance) 

ESG staat voor Environment, Social en Governance. ESG vertegenwoordigt de drie belangrijkste categorieën van criteria die worden gebruikt om de duurzaamheid en verantwoordelijkheid van een bedrijf of investering te beoordelen. 

  • "Environmental" betreft milieuprestaties, zoals klimaatmaatregels en energie-efficiëntie.
  • "Social" richt zich op sociale aspecten zoals werkomstandigheden en diversiteit.
  • "Governance" heeft betrekking op de manier waarop een organisatie wordt bestuurd en de ethische normen die worden gehanteerd. 
 

ESG-criteria worden steeds belangrijker voor investeerders en bedrijven, omdat ze helpen bij het evalueren van langetermijnprestaties en duurzaamheid. Ze stimuleren verantwoord ondernemen en het verminderen van negatieve impact op de samenleving en het milieu.

Circulariteit in de bouw 

Werk jij in de bouw en wil jij bijdragen aan een duurzame stedelijke ontwikkeling? Kies dan voor de HBO Module Circulair Bouwen of het HBO programma Toekomstbestendig Bouwen. Tijdens deze opleidingen leer je alles over het belang van duurzaamheid in de bouw. Dit is tegenwoordig een van de belangrijkste thema’s binnen deze sector, en terecht. Denk bijvoorbeeld eens aan de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Deze kunnen vervangen worden door materialen en grondstoffen die we kunnen hergebruiken en recyclen. Hoe kun je de kosten verlagen op lange termijn en de levensduur van gebouwen verlengen? Welke innovaties in ontwerp en bouwmethoden kunnen leiden tot energie-efficiënte gebouwen? Dit zijn stuk voor stuk thema’s die aan bod komen tijdens een opleiding die zich richt op circulariteit in de bouw.

Blogs over Duurzaamheid en Circulariteit

Wil je graag meer weten over onderwerpen als duurzaamheid, ESG en circulariteit? Lees dan gerust eens een van onze informatieve blogs. Zo gaan we hier in op de stelling: Niet goedkoop maar duurzaam aanbesteden moet de norm zijn. Ook als je benieuwd bent hoe kennis over de circulaire economie gedeeld wordt kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen over Duurzaamheid en Circulariteit

Wat is duurzaamheid?
Wat is circulariteit?
Wat is het verschil tussen duurzaamheid en circulariteit?
Wat is ESG?
Wat kun je met een opleiding Duurzaamheid en Circulariteit?
Wat is circulair bouwen?