Menu

Kennis over circulaire economie delen

Niets is duurzamer dan een circulaire economie. Je gebruikt alles wat is afgeschreven gewoon weer opnieuw. Afval bestaat niet, wel nieuwe grondstoffen. In de bouw bijvoorbeeld, kun je een pand platgooien en het puin op de afvalberg storten. Maar je kunt er ook anders mee omgaan. Slopen wordt dan oogsten en uitvoerders worden ‘oogstmeesters’. Zo kun je het gebruik van primaire grondstoffen die uit de natuur worden gewonnen terugdringen.

Een extra reden om dit toe te passen is dat momenteel de grondstoffenprijzen enorm aan het stijgen zijn. Dat komt omdat grondstoffen schaars zijn. Gebruiken wat we al hebben is dan de manier om van die schaarste af te komen. Urban mining is een manier om dat te doen. Het besef dat zo’n nieuw economisch model wel eens een oplossing kan zijn voor veel maatschappelijke problemen moet echter wel groeien.

Trainingen circulaire economie 

Je kunt wel zorgvuldig materialen oogsten uit slooppanden en hele voorraden aanleggen, maar als woningcorporaties, lokale overheden, projectontwikkelaars en bouwers hier geen kennis van hebben gaan ze er ook niets mee doen. New Horizon is producent en distributeur van circulaire bouwmaterialen en beschikt over de nodige kennis. Dit bedrijf ontwikkelde 4 trainingen op het gebied van circulaire economie om hun kennis te delen. Die trainingen zijn toegevoegd aan het opleidingsaanbod van NCOI. het gaat om de volgende 1-daagse trainingen:

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.