Kennis over circulaire economie delen

Niets is duurzamer dan een circulaire economie. Je gebruikt alles wat is afgeschreven gewoon weer opnieuw. Afval bestaat niet, wel nieuwe grondstoffen. In de bouw bijvoorbeeld, kun je een pand platgooien en het puin op de afvalberg storten. Maar je kunt er ook anders mee omgaan. Slopen wordt dan oogsten en uitvoerders worden ‘oogstmeesters’. Zo kun je het gebruik van primaire grondstoffen die uit de natuur worden gewonnen terugdringen.

Een extra reden om dit toe te passen is dat momenteel de grondstoffenprijzen enorm aan het stijgen zijn. Dat komt omdat grondstoffen schaars zijn. Gebruiken wat we al hebben is dan de manier om van die schaarste af te komen. Urban mining is een manier om dat te doen. Het besef dat zo’n nieuw economisch model wel eens een oplossing kan zijn voor veel maatschappelijke problemen moet echter wel groeien.

Trainingen circulaire economie 

Je kunt wel zorgvuldig materialen oogsten uit slooppanden en hele voorraden aanleggen, maar als woningcorporaties, lokale overheden, projectontwikkelaars en bouwers hier geen kennis van hebben gaan ze er ook niets mee doen. New Horizon is producent en distributeur van circulaire bouwmaterialen en beschikt over de nodige kennis. Dit bedrijf ontwikkelde 4 trainingen op het gebied van circulaire economie om hun kennis te delen. Die trainingen zijn toegevoegd aan het opleidingsaanbod van NCOI. het gaat om de volgende 1-daagse trainingen:

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.