Hotel- en Eventmanagement

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Veel mensen dromen ervan: het managen van een hotel of events. Wil je hotel- of eventmanager worden? Of ben je dat al, maar wil je nog beter worden in je werk? Schrijf je dan in voor een hotel- of eventmanagement opleiding bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Veel mensen dromen ervan: het managen van een hotel of events. Wil je hotel- of eventmanager worden? Of ben je dat al, maar wil je nog beter worden in je werk? Schrijf je dan in voor een hotel- of eventmanagement opleiding bij NCOI....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Veel mensen dromen ervan: het managen van een hotel of events. Wil je hotel- of eventmanager worden? Of ben je dat al, maar wil je nog beter worden in je werk? Schrijf je dan in voor een hotel- of eventmanagement opleiding bij NCOI....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 9 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

HBO Bacheloropleiding (2)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO-programma (4)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1)

MBO-programma (2)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Veel mensen dromen ervan: het managen van een hotel of events. Wil je hotel- of eventmanager worden? Of ben je dat al, maar wil je nog beter worden in je werk? Schrijf je dan in voor een hotel- of eventmanagement opleiding bij NCOI.

Wat is Hotel- en Eventmanagement?

Als hotel- en eventmanager heb je één doel voor ogen: je gasten en bezoekers een onvergetelijke positieve ervaring bezorgen. Om dat te bereiken, zorg je ervoor dat alles tot in de puntjes georganiseerd is. Denk bijvoorbeeld aan een strak draaiboek, beveiliging en goede hygiëne. Jij zorgt ervoor dat niemand iets tekort komt en dat je collega’s precies weten wat ze moeten doen. Dat vraagt om specifieke vaardigheden zoals het aansturen van verschillende afdelingen, marketingonderzoek doen en oog hebben voor de financiële aspecten van een evenement. Wil jij deze vaardigheden verder ontwikkelen? Schrijf je dan in voor een opleiding Hotel- en Eventmanagement bij NCOI.

Wat doet een eventmanager?

Congressen, festivals, bedrijfsfeesten. Als eventmanager weet je precies hoe je elk evenement verzorgt. Je bent betrokken bij het gehele organisatieproces, van de voorbereiding tot de afronding. Je werkt op projectbasis samen met een team en je bent in staat om collega’s aan te sturen en te motiveren. Ondertussen houd je de voortgang van het organisatieproces scherp in de gaten. Ook draag je bij aan de ontwikkeling van een marketingplan om het evenement onder de aandacht te brengen van bezoekers. Op de dag van het evenement zorg je dat alles goed en vlot verloopt en coördineer je de veiligheid. Na afloop evalueer je met je team hoe alles is verlopen, zodat je samen de volgende keer een nog beter evenement kunt organiseren.

Wat leer je tijdens een Eventmanagement opleiding?

Bij een Eventmanagement opleiding leer je het organisatieproces van evenementen van begin tot eind kennen. Zo onderzoek je welke evenementen populair zijn en zeker zullen aanslaan bij het publiek. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van een draaiboek en het regelen van locaties, materialen en dagelijkse voorzieningen. Hierbij verdiep jij je in het aanvragen van vergunningen, het onderhandelen met leveranciers en het maken van beveiligingsplannen. Daarnaast richt je je op marketing. Hoe bereik je bijvoorbeeld je bezoekers en kun je hen effectief beïnvloeden?

Populaire opleidingen

HBO Hotel- en Eventmanagement
Wil je een perfecte ervaring voor je gasten creëren? Tijdens het HBO Programma Hotel- en Eventmanagement leer je hoe dat moet. Binnen 12 maanden ga je niet alleen aan de slag met het managen van een hotel of event, maar leer je bijvoorbeeld ook de markt onderzoeken. Zo kun je perfect inspelen op de wensen van jouw doelgroep.

HBO Hotelmanagement
Ben je vooral geïnteresseerd in hotelmanagement? Dan is het HBO Programma Hotelmanagement echt iets voor jou! Ga aan de slag met onderwerpen als Food & beverage management en Rooms division management en bereid je voor op een functie als hotelmanager.

HBO Bachelor Management specialisatie Hotel- en eventmanagement
De HBO Bachelor Management specialisatie Hotel- en eventmanagement is een volledige HBO-opleiding waarin je wordt klaargestoomd voor een functie als manager in de hotel- en evenementensector. Na afloop ontvang je het officieel erkende Bachelorgetuigschrift HBO Bachelor Management.

HBO Bachelor Management specialisatie Eventmanagement
Ben je specifiek geïnteresseerd in eventmanagement? Volg dan de opleiding HBO Bachelor Management specialisatie Eventmanagement. Binnen deze volledige HBO Bachelor opleiding volg je vakken als event- en leisuremanagement, kwaliteitsmanagement en effectief communiceren en beïnvloeden. 

MBO Eventmanagement
Ben je op zoek naar een opleiding op MBO-niveau? Ook dat is mogelijk bij NCOI. Schrijf je in voor MBO Eventmanagement en word binnen een jaar opgeleid voor een baan in het eventmanagement. Voor deze vakopleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. 

Wat leer je tijdens een Hotelmanagement opleiding?

Werken als manager in de hotelsector is eigenlijk niet te vergelijken met het werken in andere soorten organisaties. Je houdt je bezig met zeer specifieke zaken, van vergunningen tot sociale hygiëne, van housekeeping tot frontoffice. Een goede opleiding is daarom onmisbaar als je succesvol wilt worden in dit vakgebied.

Bij NCOI heb je de keuze uit verschillende opleidingen voor hotel- en vrijetijdsmanagement. Daarin leer je verschillende afdelingen in een hotel aansturen. Maar je doet ook waardevolle kennis op over het organiseren van evenementen, marketing en de financiële aspecten van hotels en evenementen.

Een Hotel- en Eventmanagement opleiding bij NCOI

Bij NCOI hanteren we een zeer praktijkgerichte aanpak. Dat betekent dat je de lesstof direct in je werk kunt toepassen. Je wordt hierbij begeleid door professionals uit het werkveld. Zij kunnen al hun ervaringen met je delen en vormen een goede sparringpartner voor je persoonlijke vraagstukken. Ook zijn onze opleidingen goed te combineren met je werk en privéleven. Door de flexibele opzet kun je zelf kiezen wanneer je met een opleiding start en waar je deze volgt.

Blogs over Hotel- en Eventmanagement

Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Lees dan bijvoorbeeld hoe jij als eventmanager je werknemers in beweging krijgt. Ook als je meer wilt weten over de benodigde veiligheidscertificaten en welke verplicht zijn kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen over Hotel- en Eventmanagement

Wat doet een hotelmanager?
Welke opleiding heb je nodig voor hotelmanager?
Over welke kwaliteiten beschikt een eventmanager?
Welke opleiding heb je nodig om eventmanager te worden?
Is een opleiding hotel- en eventmanagement te combineren met werk?