Managementsupport

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij een kei in organisatie en planning en wil je graag een ondersteunende rol vervullen binnen een organisatie? Dan is een opleiding Managementsupport echt wat voor jou. Kies een van de vele opleidingen van NCOI en geef je carrière een boost....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij een kei in organisatie en planning en wil je graag een ondersteunende rol vervullen binnen een organisatie? Dan is een opleiding Managementsupport echt wat voor jou. Kies een van de vele opleidingen van NCOI en geef je carrière een boost....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij een kei in organisatie en planning en wil je graag een ondersteunende rol vervullen binnen een organisatie? Dan is een opleiding Managementsupport echt wat voor jou. Kies een van de vele opleidingen van NCOI en geef je carrière een boost....

Lees meer
 • Afgestemd op jouw leven
 • Afgestemd op jouw praktijk
 • Afgestemd op jouw kennis en ervaring

Beschikbaar: 18 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Studievorm/ leslocatie
Duur
Prijs

HBO Bacheloropleiding (4)

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

HBO Associate degree (2)

HBO-programma (5)

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MHBO (1)

MBO - Niveau 4 (1)

MBO - Niveau 3 (1)

MBO-programma (3)

Vakopleiding (1)

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij een kei in organisatie en planning en wil je graag een ondersteunende rol vervullen binnen een organisatie? Dan is een opleiding Managementsupport echt wat voor jou. Kies een van de vele opleidingen van NCOI en geef je carrière een boost.

Wat houdt managementsupport in? 

Managementsupport omvat de taken en activiteiten die professionals uitvoeren om leidinggevenden te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Dit zijn taken zoals agendabeheer, het organiseren van vergaderingen, reisplanning, communicatie met interne en externe partijen, en het verwerken van administratieve taken. De focus ligt op het zorgen voor een efficiënte werkomgeving voor leidinggevenden, zodat zij zich kunnen concentreren op strategische besluitvorming en andere taken. Managementsupport vereist goede organisatorische vaardigheden, communicatievaardigheden en het vermogen om snel te schakelen tussen verschillende taken. Het is een cruciale rol binnen organisaties om de productiviteit en effectiviteit van het managementteam te waarborgen. 

Over welke skills beschikt een management assistent? 

Een management assistent moet beschikken over verschillende skills. Hieronder vind je een paar essentiële skills:

 1. Sterke organisatorische vaardigheden: agenda's beheren, vergaderingen regelen en documenten ordenen. Hierbij is een goede bewaking van tijd ook belangrijk.
 2. Goede communicatieve vaardigheden: heldere interactie met collega's en externe contacten.
 3. Het vermogen om snel te schakelen tussen diverse taken en prioriteiten. Stressbestendigheid en pro activiteit zijn hierbij van belang.
 4. Bekendheid met software zoals Microsoft Office helpt bij het opstellen van documenten en het beheren van gegevens. 
 5. Discretie en het kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie zijn noodzakelijk gezien de aard van het werk. 
 

Over het geheel genomen dragen deze skills bij aan het soepel functioneren van het management.

Populaire opleidingen

HBO Programma Management Assistent
Om je manager of afdeling effectief te ondersteunen, ontwikkel je je tot een echte spin in het web met het HBO Programma Management Assistent. Je leert onder andere over support werkzaamheden, gedrag in een organisatie en projectmanagement vaardigheden.

HBO Module Next Supportmanagement
Je wilt van alle markten thuis zijn. Dan past de HBO Module Next Supportmanagement goed bij jou. In deze korte training leer je op moderne wijze effectief te plannen, organiseren en communiceren.

HBO Bachelor Management - Specialisatie Managementsupport
Versterk je carrièrekansen met de HBO Bachelor Management specialisatie Managementsupport. Hier verdiep je je in projectmanagement vaardigheden en leer je hoe je projecten kunt opzetten, projecten kunt leiden en gebruik kan maken van de kwaliteiten van je collega's.

HBO Module Vaardigheden Managementsupport
In drie maanden tijd leer je tijdens de HBO Module Vaardigheden Managementsupport hoe jij je professioneel kunt presenteren en hoe je onderbouwde adviezen kunt formuleren.

MBO Management Assistant Niveau 4
Communicatie, planning en organisatie, dossiers en rapportages, agendabeheer; allemaal skills die je tijdens deze MBO Management Assistant niveau 4 gaat leren. In twee jaar tijd behaal jij een erkend MBO diploma.

Aan de slag als office manager of als management assistent? 

Wil jij graag aan de slag als office manager of managementassistent? Dan is het goed om het verschil tussen deze twee functies te begrijpen. Beide rollen zijn betrokken bij ondersteunende taken binnen een organisatie, maar hun focus en reikwijdte verschillen. Waar de office manager meer betrokken is bij de bredere kantooromgeving, richt de management assistent zich meer  op het direct ondersteunen van het managementteam. 

Taken van een officemanager zijn bijvoorbeeld facilitair beheer, voorraad beheer en budgettering. Een managementassistent houdt zich meer met het management van de organisatie bezig. Verantwoordelijkheden die hieronder kunnen vallen zijn agendabeheer van bepaalde personen, het organiseren en beheren van bijeenkomsten en ondersteuning in de administratie.

Waarom volg je een managementsupport training bij NCOI? 

Een opleiding naast je baan volgen, dat kan bij NCOI! Onze trainingen en opleidingen zijn zodanig vormgegeven dat ze goed te combineren zijn met werk en privé. Zo hoef je geen concessies te doen en hoeft je opleiding niet te wachten totdat je er ruimte voor hebt. Waarom je nog meer voor een management support opleiding bij NCOI moet kiezen?

 1. Ervaren topdocenten. Onze docenten komen uit het werkveld en kunnen al jouw diepgaande vragen beantwoorden en illustreren met een praktisch voorbeeld.
 2. Leren waar en wanneer jij wilt. Je kunt er voor kiezen om de lessen klassikaal bij te wonen, maar er zijn ook virtuele lessen. Daarnaast kun jij de lessen volgen wanneer jij er tijd voor hebt.
 3. Praktijkgericht leren. Je kunt alles wat je leert direct toepassen tijdens je huidige werk. Zo leer je ontzettend snel. 
 

Blogs over managementsupport

Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Lees dan bijvoorbeeld deze blog over het verschil tussen management en leiderschap

Ook als je meer wilt weten over omscholing en kiezen voor je passie, dan kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen over Managementsupport

Wat is management support?
Wat doet een office manager?
Wat is het verschil tussen een office manager en een management assistent?
Wat doet een management assistent?
Over welke vaardigheden beschikt een management assistent?