Blog

TechBarometer ROVC: Technische sector verwacht omzetgroei en gebrek aan geschoolde krachten

Op Dinsdag, 5 Juni, 2018, 07:07

Van de deelnemers aan het jaarlijkse onderzoek voor de TechBarometer van het ROVC verwacht 67% een omzetgroei voor 2018. Om die groei te kunnen realiseren zijn volgens hen optimalisatie van werkprocessen en opleiden van medewerkers de belangrijkste maatregelen. De belangrijkste organisatiedoelstelling is het optimaliseren van de kwaliteit.

Lees meer
Thema's: Nieuws , Techniek

Minister wil bereikbaarheid Zuid-Nederland verbeteren

Op Dinsdag, 23 Januari, 2018, 03:17

Minister Schultz van Haegen gaat met de regiobestuurders van Limburg en Brabant samenwerken om de bereikbaarheid in Zuid-Nederland te verbeteren. Het gaat dan om de verbreding van de A58 en de A67 en technische en digitale innovaties op de weg en in de auto (Smart Mobility/ITS).

Lees meer
Thema's: Industrie , Nieuws , Techniek

Meer weten over de Omgevingswet?

Op Donderdag, 14 September, 2017, 06:46

Kom dan naar de Studiedagen Grondverwerving & Schadevergoedingen. De studiedagen zijn al jaren de ontmoetingsplaats voor iedereen die zich bezighoudt met grondaankopen, andere onroerendgoedactiviteiten en bestuursrechtelijke schadevergoedingen. De belangrijkste actualiteiten rondom grondverwerving en schadevergoedingen worden behandeld, zoals taxeren, onteigening, planschade en nadeelcompensatie. Dit jaar wordt er tijdens de tweede dag aandacht besteed aan de implementatie en jurisprudentie omtrent de Omgevingswet. Andere thema’s die aan bod komen zijn: financierbaarheid van landelijk vastgoed en alternatieven, insolventie, marktwaardeontwikkeling, planschade en nadeelcompensatie en onteigening. 

Lees meer
Thema's: Techniek

Omgevingswet biedt kansen voor de bouwsector

Op Donderdag, 14 September, 2017, 06:38

Op welke termijn het gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar de Omgevingswet komt eraan! Het realiseren van de Omgevingswet is een complexe operatie met meerdere onderdelen die demissionair minister Schultz zorgvuldig wil uitvoeren. Maar we kunnen ons nu al verheugen op de kansen die deze wet biedt voor de bouwsector.

Lees meer
Thema's: Techniek

VCA-examens op de schop per 1 september 2017

Op Donderdag, 17 Augustus, 2017, 02:22

Per 1 september 2017 worden de VCA-examens afgenomen volgens nieuwe eind- en toetstermen.
Dat heeft natuurlijk effect op de inhoud van onze trainingen, lesboeken en proefexamens. Van zowel Basisveiligheid VCA (B-VCA) als Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA). NCOI Techniek & Veiligheid ondersteunt u of uw medewerkers optimaal met uitleg, tips en oefeningen, op weg naar een positief examenresultaat en het VCA-certificaat.

Lees meer
Thema's: Techniek

Klimaatbeheersingsinstallaties Ontwerpen (KLI-C)

Op Donderdag, 10 Augustus, 2017, 10:09

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk issue in onze samenleving. Hierdoor neemt vraag naar duurzame systemen steeds meer toe. Als gevolg daarvan verandert ook het ontwerpproces van klimaatbeheersingsinstallaties. Bij het duurzamer maken van deze installaties is een integrale en innovatieve aanpak van essentieel belang. Dat betekent concreet dat we niet langer kijken naar losse systemen als onderdeel van een geheel, maar dat we juist het geheel als uitgangspunt nemen.
In het totale, integrale ontwerp komen alle technieken voor luchtbehandeling, koeling, verwarming en ook meet- en regeltechnieken allemaal samen.

Lees meer
Thema's: Techniek

De duurzame vakman

Op Donderdag, 10 Augustus, 2017, 09:45

Overal om ons heen worden we geconfronteerd met het toenemende belang van duurzaamheid en duurzame oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam vervoer zoals elektrische auto’s. Of duurzaam eten waarbij er zo zuinig mogelijk wordt omgegaan met natuurlijke bronnen als water, energie en land. En uiteraard duurzaam bouwen en installeren. Op dat laatste gaan we in dit artikel verder in. Wat is dat nu eigenlijk, duurzaam bouwen en installeren en waarom is het van belang? En wat betekent het voor de vakman van de toekomst?

Lees meer
Thema's: Techniek

De Nederlandse bouw in de steigers: de cijfers van begin 2017

Op Donderdag, 10 Augustus, 2017, 09:35

Er wordt weer flink gebouwd: het afgelopen half jaar is de totale bouwsector sterk gegroeid. Bouwbedrijven, ingenieursbureaus en architectenbureaus hadden meer werk en de komende periode behouden we die stijgende lijn. Volgens alle conjunctuurindicatoren blijven de productie én het aantal beschikbare banen groeien binnen alle schakels in de bouwketen. Een blik op de statistieken…

Lees meer
Thema's: Techniek

Veel vraag naar ervaren ICT’ers en technici

Op Woensdag, 6 Juli, 2016, 06:34

Veel HR-managers in Nederland zitten met de handen in het haar. Ze hebben er een grote kluif aan om ervaren professionals in ICT, verkoop, techniek en productie in huis te halen. Dat blijkt ook uit het jaarlijkse onderzoek van loonstrookverwerker ADP, organisatiebureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim duizend HR-professionals. Een derde van hen ervaart problemen bij het werven van nieuwe medewerkers.

Lees meer
Thema's: Financieel , ICT , Techniek

Technisch professional moet multidisciplinair zijn

Op Maandag, 16 November, 2015, 12:03

 “Als je wilt doorgroeien richting een hogere managementfunctie binnen de techniek moet je multidisciplinair zijn”, zegt Mischa Voogt, Managing Director van Michael Page Information Technology. “Door de toenemende mate van automatisering en de focus op kostenreductie en efficiency-verhoging, moet je over je eigen discipline heen kunnen kijken.”

Er dreigt in Nederland een groot tekort aan technisch personeel te ontstaan. En niet alleen de vraag naar techneuten stijgt, ook het aantal eisen dat aan de managers binnen de techniek wordt gesteld neemt toe. Dat blijkt uit een onderzoek van Michael Page.

Lees meer
Thema's: Bedrijfskunde , Projectmanagement , Techniek

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/ncoi/ncoi/teasers/v1.jpg?ext=.jpg