Techniek

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij technisch aangelegd en wil jij je verder ontwikkelen binnen het vakgebied techniek? Bekijk dan onze technische opleidingen op mbo-,hbo-, en masterniveau. Je kunt je binnen deze sector in veel verschillende richtingen specialiseren. Bij NCOI beschikken we dan ook over een ruim aanbod aan techniek opleidingen waarmee jij je carrière een boost kunt geven....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij technisch aangelegd en wil jij je verder ontwikkelen binnen het vakgebied techniek? Bekijk dan onze technische opleidingen op mbo-,hbo-, en masterniveau. Je kunt je binnen deze sector in veel verschillende richtingen specialiseren. Bij NCOI beschikken we dan ook over een ruim aanbod aan techniek opleidingen waarmee jij je carrière een boost kunt geven....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij technisch aangelegd en wil jij je verder ontwikkelen binnen het vakgebied techniek? Bekijk dan onze technische opleidingen op mbo-,hbo-, en masterniveau. Je kunt je binnen deze sector in veel verschillende richtingen specialiseren. Bij NCOI beschikken we dan ook over een ruim aanbod aan techniek opleidingen waarmee jij je carrière een boost kunt geven....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben jij technisch aangelegd en wil jij je verder ontwikkelen binnen het vakgebied techniek? Bekijk dan onze technische opleidingen op mbo-,hbo-, en masterniveau. Je kunt je binnen deze sector in veel verschillende richtingen specialiseren. Bij NCOI beschikken we dan ook over een ruim aanbod aan techniek opleidingen waarmee jij je carrière een boost kunt geven.

Ontwikkel je in het vakgebied Techniek 

Ambieer je een functie in de techniek? Dan biedt deze sector voldoende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om jezelf breed te oriënteren, bijvoorbeeld wanneer je wilt omscholen naar een technisch beroep. 
Werk je al in de techniek en wil je je verder specialiseren? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden binnen het aanbod van NCOI. Bekijk binnen de volgende technische stromingen het actuele aanbod en kies de techniek opleiding die bij jou past.

 

Trends en ontwikkelingen 

De technische sector is constant in ontwikkeling en dat betekent dat de focus regelmatig verschuift binnen dit vakgebied. Hieronder zetten we een aantal van de meest actuele trends voor je op een rij.

Duurzaamheid en circulariteit
Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema, zo ook in de techniek. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zo klimaatneutraal mogelijk opereren? En wat voor rol speelt circulariteit hierbij? Door onze processen zodanig in te richten dat alle gebruikte materialen hergebruikt kunnen worden, creëren we een circulaire economie. Deze thema’s blijven de komende jaren ook nog aan de orde, dus het is een verstandig idee om je hierin te verdiepen. Bekijk bijvoorbeeld eens het HBO Programma Klimaattechniek.

Soft skills ontwikkelen in de techniek
Soft skills waren tot voor kort geen prioriteit binnen de techniek. Het draaide vooral om technisch inzicht. Tegenwoordig wordt er van veel technici gevraagd om scherp en kritisch te blijven op het proces. Het is nu ook in de technische branche belangrijk om niet alleen over inhoudelijke kennis maar ook over goede soft skills te beschikken. Bij die soft skills gaat het bijvoorbeeld om het ontwikkelen van specifieke vaardigheden op het gebied van samenwerken, communicatie en kritisch denken en analyseren. Bekijk bijvoorbeeld eens de Praktijkopleiding Human Skills in de Techniek.

Populaire opleidingen 

HBO Bachelor Elektrotechniek
Meer dan ooit is elektrotechnische kennis de basis en verbinder in technische oplossingen, zoals in industriële automatisering en de energietransitie in gebouwen en systemen. NCOI biedt je een praktijkgerichte HBO Bachelor opleiding Elektrotechniek. Na het afronden van deze opleiding beschik jij over alle benodigde kennis en vaardigheden die je nodig hebt om als elektrotechnicus aan de slag te gaan.

HBO Module Energietechniek
Ambieer je een functie in de energie- of installatietechniek? Tijdens deze HBO module Energietechniek verbreed je je kennis binnen alle facetten van de energietechniek. Je leert bijvoorbeeld meer over energieopslag, veiligheid en normering (NEN) en diverse installatiematerialen. 

MHBO Manager in de Techniek
Ben jij werkzaam in de techniek en ambieer je een leidinggevende rol? Deze MHBO opleiding tot Manager in de Techniek is speciaal ontwikkeld voor mensen die werken in een technische omgeving. In deze opleiding ga je concreet aan de slag met leidinggeven en met wat daarbij komt kijken, zoals procesmatig werken, plannen en overzicht houden.

HBO Klimaattechniek
Ben jij werkzaam in de installatie- of de procestechniek en wil je je verder specialiseren in toegepaste energieleer en de regelsystemen die daarbij komen kijken? In dit HBO programma Klimaattechniek krijg je inzicht in de werking van grote (proces)installaties en klimatisering. Ook kijk je naar de steeds belangrijker wordende aspecten van energiebesparing en comfortverbetering in het ontwerp van installaties.

Praktijkopleiding Basis Mechatronica
Wil je meer weten over mechatronica en machinebouw? Dan is deze opleiding op MBO-niveau iets voor jou. Leer alles over de combinatie van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek en besturingstechniek. Deze Praktijkopleiding Basis Mechatronica stoomt jou klaar voor het echte werk, zodat je jouw kennis direct in de praktijk kunt toepassen.

MBO Operator C Niveau 4
Wil jij werken op de productieafdeling? Bijvoorbeeld binnen de auto-industrie of de voedingsmiddelenindustrie? Kies dan voor een MBO niveau 4 opleiding tot Operator C. Tijdens deze opleiding leer je gecompliceerde productieprocessen te begeleiden, bewaken en controleren. Ook leer je hoe je moet omgaan met high-tech apparatuur en computers.

HBO Bachelor Werktuigbouwkunde
Tijdens de HBO Bachelor Werktuigbouwkunde verdiep je je in nieuwe technologieën en de samenhang tussen duurzaamheid en economische groei. Je gaat op zoek naar de beste technische en duurzame oplossingen en kunt projecten managen. Met jouw innovatieve blik ben jij na het afronden van deze opleiding van toegevoegde waarde voor de bouwsector.

Waarom volg je een opleiding techniek bij NCOI?

Een technische opleiding volgen naast je baan? Bij NCOI kan het door onze unieke onderwijsmethode. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte leerstof, ervaren docenten en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een studievorm te vinden die aansluit op je wensen en behoeften. Daarnaast is alle leerstof zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

  • Ruime keuze uit verschillende niveaus en opleidingsvormen
  • Een uitgebreid aanbod aan verschillende opleidingen.
  • Speciaal voor werkenden en daarom flexibel: zowel online als klassikaal te volgen en meerdere startmomenten per jaar.
  • Studeren in je eigen tempo en je hoeft niet te leren wat je al weet.
  • Docenten uit de praktijk: de leerstof en businesscases raken aan de dagelijkse werkpraktijk.
 

Meer weten? Lees hier dan alles over onze unieke onderwijsmethode.

Omscholen naar de Techniek 

Werk je op dit moment in een ander vakgebied en wil je je omscholen naar een technisch beroep? Bij NCOI Opleidingen vind je tal van opleidingen die je daarbij helpen en waarmee je je technische carrière een vliegende start geeft. Ben je benieuwd wat jouw kansen en mogelijkheden zijn qua omscholen naar de techniek? Op onze speciale pagina over omscholen naar de techniek lees je hier alles over. Bovendien hebben we hier een selectie gemaakt van de beroepen waarin de kans op een baan het grootst is.

PBNA: onafhankelijk exameninstituut 

Hoe kun je de waarde van je diploma of certificaat beter aantonen dan wanneer je deze verkregen hebt van een onafhankelijk exameninstituut? Daarom laten wij de examens van onze technische opleidingen in veel gevallen afnemen door de Koninklijke PBNA. Zo kun je op de arbeidsmarkt aantonen dat je kennis en vaardigheden objectief getoetst zijn.

PBNA is opgericht in 1912 en is een van de 550 Nederlandse organisaties die is onderscheiden met het officiële predicaat Koninklijk. Het is met meer dan 75.000 examenkandidaten per jaar het grootste onafhankelijke exameninstituut in de techniek. Met NCOI als opleider en PBNA als exameninstituut weet je zeker dat je goed zit.

Blogs over onze opleidingen in de Techniek

Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Lees dan bijvoorbeeld deze blog over trends binnen de techniek.

Ook als je meer wilt weten over kansen en mogelijkheden voor het vinden van een baan in de techniek kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen over Techniek

Wat kun je met een opleiding techniek?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen van een technische opleiding?
Is een techniek opleiding te combineren met werk?
Hoe groot zijn de klassen tijdens een opleiding techniek?
Hoe kan ik omscholen naar een technisch beroep?