Wat is een post HBO opleiding?

Een post HBO opleiding is een perfecte manier om je kennis over je eigen vakgebied te vergroten. Wanneer je de opleiding combineert met een baan, kun je de lesstof gelijk toepassen in de praktijk. Lees in deze blog wat dat inhoudt.

Wanneer is een post HBO opleiding interessant?

Een post HBO opleiding, ook wel post Bachelor genoemd, is een praktijkgerichte opleiding die je kan volgen na het behalen van je HBO Bachelor diploma. De opleiding is erop gericht je kennis over een bepaald vakgebied te vergroten en vooral nuttig als je al een paar jaar werkzaam bent in het betreffende vakgebied. Doordat de post HBO opleidingen altijd in deeltijd worden gegeven, zijn ze goed te combineren met een baan. 

De toelatingseisen voor post HBO opleidingen

Studeren op post HBO niveau betekent studeren op HBO+ niveau. Daarom heb je minimaal een HBO diploma nodig om de opleiding te mogen volgen. Heb je geen HBO diploma, maar wel aantoonbare werkervaring op HBO denkniveau? Ook dan is het in de meeste gevallen mogelijk een post HBO opleiding te volgen. 
Daarnaast is een post HBO opleiding vooral gericht op mensen die al een tijdje werken en zich graag willen laten bijscholen. Het is daardoor handig als je een baan of een afgeronde opleiding in dezelfde richting hebt als de post HBO opleiding die je wil volgen. Op die manier kun je voorbeelden uit je eigen werk behandelen in de opleiding én de behandelde stof direct toepassen in de praktijk. 

Volg een post HBO opleiding bij NCOI

Nieuwsgierig geworden? NCOI biedt meer dan 70 post HBO/post Bachelor opleidingen in verschillende richtingen aan. Bekijk onze post HBO opleidingen en kies de opleiding die het beste bij jou past.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.