Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Oplossingsgericht Coachen in de Zorg

Succesvol oplossingsgericht coachen van cliënten - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je cliënten aanleren hoe zij vanuit hun eigen kracht problemen kunnen oplossen? Dan is deze training iets voor jou. Je kijkt niet naar de oorzaken van het probleem, maar focust je op wat goed gaat en stimuleert zo de zelfredzaamheid van cliënten. Daarbij worden cliënten uit je eigen praktijksituatie steeds als casuïstiek gebruikt. Je leert de juiste vragen stellen en oefent in rollenspelen met diverse soorten cliëntenprofielen, waarbij je uitgaat van zowel je eigen ervaringen als die van je medecursisten. Hierdoor kun je je nieuw ontwikkelde vaardigheden meteen toepassen in de eigen praktijk.

Je resultaat

Na afloop van deze training kun je beargumenteren waarom oplossingsgericht coachen in de praktijk werkt. Je handelt vanuit een oplossingsgerichte grondhouding en je past oplossingsgerichte interventies toe. Hierbij maak je effectief gebruik van oplossingsgerichte gesprekstechnieken. Je reflecteert op je vaardigheden met betrekking tot oplossingsgericht coachen. En je brengt je eigen ‘oplossingsgerichte taal’/interventies in praktijk.

Doelgroep

Deze boeiende training is speciaal ontwikkeld voor paramedici en andere professionals in de zorg die willen leren in hun beroepspraktijk cliënten oplossingsgericht te coachen.

Aanpak

De training start met een online gedeelte waar je 3 weken lang elke dag 5-10 minuten bezig bent met het lezen en doorlopen van een online omgeving. Daarin zul je in je dagelijkse werkzaamheden de opgedane informatie en/of opdrachten toepassen. Vervolgens stroom je door naar 2 klassikale lesdagen. Je krijgt kennis aangereikt door middel van actuele, relevante literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring met het oplossingsgericht coachen van cliënten. Het gebruik van interactieve werkvormen en diverse praktische oefeningen, zoals rollenspelen en brainstormsessies, maakt deze cursus uniek.

De training wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en bestaat uit 12 contacturen en zelfstudie. Let op! Onderdeel van deze training is een e-learning die je volgt voor de start van de training.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Oplossingsgericht Coachen in de Zorg

Succesvol oplossingsgericht coachen van cliënten - 2 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.