Menu
NCOI Opleidingen - Onderwijs & Psychologie

Pedagogiek

Pedagogiek is de wetenschap van het opvoeden en onderwijzen, volgens de Van Dale. In een opleiding Pedagogiek staan dan ook kwesties rondom de opvoeding centraal. U leert kinderen en/of...

Lees meer

Pedagogiek is de wetenschap van het opvoeden en onderwijzen, volgens de Van Dale. In een opleiding Pedagogiek staan dan ook kwesties rondom de opvoeding centraal. U leert kinderen en/of...

Lees meer

Pedagogiek is de wetenschap van het opvoeden en onderwijzen, volgens de Van Dale. In een opleiding Pedagogiek staan dan ook kwesties rondom de opvoeding centraal. U leert kinderen en/of...

Lees meer

Meest bekeken Pedagogiek

Meest bekeken Pedagogiek

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (3) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (6) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (14) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MBO - Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat u op MBO-niveau kunt halen. U mag uw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (2) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. NCOI biedt erkende MBO-opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4, maar heeft ook korte MBO-programma’s die precies passen bij uw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (2) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Training (4) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Pedagogiek is de wetenschap van het opvoeden en onderwijzen, volgens de Van Dale. In een opleiding Pedagogiek staan dan ook kwesties rondom de opvoeding centraal. U leert kinderen en/of ouders, leerkrachten of anderen die betrokken zijn bij de opvoeding van een kind te begeleiden en ondersteunen. Met als doel dat kinderen een zo goed mogelijke start krijgen in de maatschappij.

HBO Opleidingen Pedagogiek

HBO Bachelor

Bent u op zoek naar een volwaardige opleiding pedagogiek in deeltijd op HBO-Bachelorniveau? Dan is de HBO Bachelor Pedagogiek interessant voor u. Tijdens deze brede, NVAO-geaccrediteerde Bachelor komen naast pedagogiek onderwerpen als ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek aan de orde. Daarnaast is er ruime aandacht voor de ontwikkeling van vaardigheden. Met een HBO Bachelor Pedagogiek kunt u veel kanten op. U kunt bijvoorbeeld gaan werken in het onderwijs of, als u voor de afstudeerrichting Jeugdzorgwerker kiest, de jeugdhulpverlening. Met deze afstudeerrichting leert u hoe u kinderen, jongeren en ouders bij de opvoeding helpt, ondersteunt en begeleidt en hoe u de begeleiding afstemt op de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind. Daarnaast kunt u zich met de afstudeerrichting Jeugdzorgwerker laten registreren bij het SKJ. Deze registratie heeft u nodig om uw beroep uit te oefenen.

HBO-programma

Korte HBO-programma’s zijn ideaal als u zich in relatief korte tijd op HBO-niveau wilt verdiepen in een specifiek onderwerp. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de 2-jarige opleiding Kort HBO Pedagogiek. Met deze opleiding verdiept u zich onder andere in ontwikkelings- en opvoedingsproblemen bij kinderen en analyseert u de pedagogische situatie binnen gezinnen. Bent u geïnteresseerd in het ontstaan van een stoornis of probleem en de toekomstperspectieven van een kind met deze problematiek? Dan is het programma HBO Orthopedagogiek interessant voor u. Als orthopedagoog werkt u met kinderen (en soms ook volwassenen) met ontwikkelings-, opvoedings- en leerproblematiek. Na dit programma kunt u een antwoord geven op elke specifieke opvoedingsvraag. Of kies voor het 1-jarige programma HBO Kinderpsychologie, waarmee u de kennis opdoet die u helpt vroegtijdig problemen in de ontwikkeling op te sporen, te voorkomen of op te lossen. Wilt u aan de slag in de kinderopvang? Bekijk dan eens het HBO-programma Pedagogisch Werker Kinderopvang. In de kinderopvang wordt steeds vaker gevraagd om goed opgeleide professionals die inzicht hebben in begeleiding en ontwikkeling van kinderen. U ontwikkelt met dit programma goede pedagogische begeleidingsvaardigheden en u verdiept zich in ontwikkelings- en levensfasepsychologie.

PDG (Pedagogisch Didactisch Getuigschrift)

Bent u al werkzaam in het MBO, maar heeft u nog geen lesbevoegdheid? Of wilt u als zij-instromer uw kennis overdragen aan de volgende generatie? Dan is het traject Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG) echt iets voor u. Tijdens deze opleiding van 18 maanden leert u hoe het onderwijs in Nederland in elkaar zit, ontwikkelt u kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en didactiek en maakt u kennis met de verschillende taken van een docent in het MBO. U rondt de opleiding af met het officiële Getuigschrift Pedagogisch Didactische Scholing.

MBO Opleidingen Pedagogiek

Wilt u meer weten over opvoeding en gedrag bij kinderen? Dan is de opleiding MBO Pedagogiek interessant voor u. In 1 jaar tijd leert u veel over de ontwikkeling van kinderen en de problemen die daarbij kunnen voorkomen. Ook ontwikkelt u de vaardigheden om kinderen met problemen goed te kunnen begeleiden. Deze opleiding is onderdeel van de opleiding MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4. Tijdens deze erkende opleiding komen alle belangrijke onderwerpen op het gebied van de begeleiding en ontwikkeling van kinderen aan bod. U leert onder andere gesprekken te voeren met ouders/opvoeders en het kind, en hoe u een plan van aanpak maakt voor de begeleiding. Ook verdiept u zich in onderwerpen als ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek.

Masterclass Didactiek

Zoekt u een korte opleiding waarin u op Masterniveau didactische vaardigheden ontwikkelt? Bekijk dan eens de Masterclass Didactiek. In 3 maanden krijgt u een up-to-date overzicht van diverse leervormen en leert u hoe u media en technologie kunt inzetten om de gewenste opleidingsresultaten te behalen. Als u besluit na deze Masterclass door te studeren richting een volledige Master Onderwijskunde en voldoet aan de toelatingseisen, kunt u deze Masterclass als vrijstelling inbrengen.