Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde

HBO Bachelor Management specialisatie Hotel- en eventmanagement

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma 240 EC

De Bacheloropleiding bestaat uit 240 EC (studiepunten). Het programma is opgedeeld in 3 fases en een afstudeerfase. In elke fase behaal je 60 EC. Elke fase bestaat uit modules waarin steeds een onderwerp centraal staat.

Fase 1

  • Management en organisatie 8 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Inzicht in de werking van organisaties
    • Organisatiestructuur en -processen
    • Managementtaken en leiderschapsstijlen
    • Leidinggeven en motiveren
    • Plannen, aansturen en bewaken
    • Werkverdeling en samenwerking
    • Bevoegdheden en besluitvorming
    • Effectieve werkorganisatie
  • HR-management 8 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Introductie organisatie- en personeelsmanagement
    • Strategische personeelsplanning en recruitment
    • Ontwikkeling, doorstroom en uitstroom van personeel
    • Performancemanagement
    • Duurzame inzetbaarheid en talentontwikkeling
  • Gedrag in organisaties 8 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Gedrag in organisaties
    • Motivatie en werkplezier
    • Formele en informele besluitvorming
    • Psychologische aspecten van organisatiegedrag
    • Groepsdynamica en -effectiviteit
    • Macht en politiek
    • Conflicten en spanning
    • Organisatiecultuur en -verandering
  • Bedrijfseconomische aspecten 8 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Lezen en begrijpen van financiële overzichten
    • Werken met financiële kengetallen
    • Indeling van kosten en break-even analyse
    • Beoordelen van de financiële gezondheid van een organisatie
    • Beoordelen van een investeringsvoorstel
    • Werken met een planning-en-controlcyclus
    • Financiële gegevens bij besluitvorming
  • Managementvaardigheden 8 EC
    (4 bijeenkomsten)
    • Stijlen van leidinggeven
    • Leiderschapsstijl
    • Leidinggeven en ontvangen
    • Motiveren en inspireren
    • Teambuilding en coaching
    • Delegatie en span of control
  • Management in de praktijk 8 EC
    • Analyse van managementvraagstukken
    • Praktische toepassing van de opleiding in de praktijk
    • Actuele praktijkcases en praktijktoepassingen
  • Integrale opdracht 6 EC
    • Toepassing van de modules uit deze fase in een praktische afsluitende opdracht
  • Praktijkprogramma 6 EC
    • Portfolio met de voortgang van je persoonlijke en professionele vaardigheden die je ontwikkelt in de praktijk

Fase 2

  • Eventmanagement 8 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • De evenementenbranche
    • Evenementenmanager en conceptontwikkeling
    • Fases evenementenmanagement
    • Opdrachtgever en toeleveranciers
    • Eventmarketing en evaluatie
    • Financiële en juridische aspecten van eventmanagement
  • Food & beverage management 8 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Introductie van food and beverage management
    • Food and beverage operations
    • Sociale hygiëne en wettelijk kader
    • Menu engineering en F&B-controle
    • Food and beverage marketing
    • Personeel en kwaliteit
    • Yield management
  • Rooms division management 8 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Frontoffice
    • Housekeeping
    • Technische dienst
    • Revenue & yield management
    • RDM operations
    • RDM financieel
  • Kwaliteitsmanagement 8 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Kwaliteitssystemen (ISO 9000-serie, INK/EFQM)
    • Toepassen van kwaliteitssystemen
    • Integrale kwaliteitszorg
    • Quality control: beheersing van ­processen
    • Certificering en accreditatie
    • Kwaliteit, beleid en strategie
    • Strategisch kwaliteitsmanagement
    • Integrale ketenzorg
    • Leiderschap in de keten
  • Management van bedrijfsprocessen 8 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Inzicht in bedrijfsprocessen
    • In kaart brengen van processen
    • Processen verbeteren en optimaliseren
    • Lean management en Six Sigma
    • Systeemtheorie en procesmanagement
    • Probleemoplostechnieken
    • Procesverbetering en veranderkunde
  • Effectief communiceren en beïnvloeden 8 EC
    (4 bijeenkomsten)
    • Inzicht in jezelf en anderen
    • Kernkwaliteiten
    • Motivatie en belangen van anderen
    • Effectieve gesprekstechnieken
    • Lastige gesprekken voeren
    • Weerstand en emoties
    • Situationeel handelen
    • Beïnvloedingsvaardigheden en -strategieën
    • Invloedstijlen
    • Je doelen bereiken
  • Integrale opdracht 6 EC
    • Toepassing van de modules uit deze fase in een praktische afsluitende opdracht
  • Praktijkprogramma 6 EC
    • Portfolio met de voortgang van je persoonlijke en professionele vaardigheden die je ontwikkelt in de praktijk

Fase 3

  • Data-analyse voor managers 12 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Uitgangspunten in werken met data
    • Meerwaarde uit data halen
    • Grondbeginselen van big-data-analyse
    • Business intelligence (BI) tools
    • Inzicht in data en visualisatie
    • Managementrapportages en data dashboards
    • Datagedreven besluitvorming
    • Data en forecasting
    • Machine learning en kenmerken van algoritmes
  • Effectief leidinggeven 8 EC
    (4 bijeenkomsten)
    • Inspireren, binden en boeien
    • Bouwen aan effectieve teams
    • Conflicthantering
    • Weerstand overwinnen
    • Stijlen van leidinggeven
    • Stijlflexibiliteit
  • Strategisch management 12 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Strategische oriëntatie
    • Strategische positionering
    • Concurrentiestrategieën
    • Interne en externe analyse
    • Strategie, cultuur en structuur
    • Vormen van samenwerking
    • Strategie en verandermanagement
    • Geografische spreiding en verticale integratie
    • Kritische succesfactoren
    • Formuleren van een strategisch plan
  • Organisatie en verandering 12 EC
    (6 bijeenkomsten)
    • Doel en achtergrond van veranderen
    • Stromingen in verandermanagement
    • Veranderen en organisatiecultuur
    • Veranderstrategie
    • De verandermanager en leiderschap
    • Communicatie tijdens veranderproces
    • Implementatie van veranderingen
    • Evaluatie van veranderingen
  • Integrale opdracht 6 EC
    • Toepassing van de modules uit deze fase in een praktische afsluitende opdracht
  • Praktijkprogramma 10 EC
    • Portfolio met de voortgang van je persoonlijke en professionele vaardigheden die je ontwikkelt in de praktijk

Afstudeerfase

  • Praktijkprogramma 30 EC
    • Portfolio met de voortgang van je persoonlijke en professionele vaardigheden die je ontwikkelt in de praktijk
  • Afstudeeropdracht 30 EC
    • Praktische afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt

Fase 1

In de eerste fase krijg je fundamentele kennis op het gebied van management. Je brengt verschillende afdelingen van je organisatie in kaart, zodat je goed inzicht hebt in de structuur van je organisatie. Hierbij leer je op welke wijze je organisatorische vraagstukken projectmatig kunt benaderen. Ook werk je aan je vaardigheden als manager.

Fase 2

De tweede fase staat in het teken van je specialisatie. Naast een introductie van food en beverage management ga je aan de slag met onderwerpen als personeel, kwaliteit en menu engineering voor hotelmanagement.

Fase 3

In de derde fase verdiep je je in strategisch management. Daarbij onderzoek je je leiderschapsstijl. Je leert hoe je op coachende wijze je medewerkers inspireert en motiveert. Hierbij ontwikkel je vaardigheden om je organisatie wendbaar te maken voor veranderingen.

Afstudeerfase

In de laatste fase verzamel je alles wat je geleerd hebt in je praktijkprogramma. Daarnaast werk je aan een praktische afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt. Je toont in deze fase aan op HBO Bachelorniveau te functioneren.

HBO Bachelor Management specialisatie Hotel- en eventmanagement

NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.