HBO Bacheloropleiding
NVAO geaccrediteerd
48 maanden
September 2023
Wil je werken als manager in de wereld van evenementen, festivals en concerten? En wil je graag je kennis en kunde binnen dit vakgebied versterken? Met deze opleiding verdiep je je in alle onderwerpen die voor management in de evenementenbranche van essentieel belang zijn. Deze opleiding gaat in op het gehele proces dat komt kijken bij evenementenorganisatie, van het aanvragen van de vergunningen tot de sales en marketing van het evenement. Je ontwikkelt de vaardigheden om trends en ontwikkelingen in de branche te herkennen en weet hier het aanbod op af te stemmen. Daarnaast versterk je je managementvaardigheden, zodat je medewerkers weet te motiveren en betrekken bij de organisatie. Je gaat praktijkgericht aan de slag en past de theorie direct toe in je eigen praktijk. Je behaalt een officieel HBO-getuigschrift van de NVAO-geaccrediteerde Bachelor Management. Kortom: een stevig fundament voor je verdere loopbaan in een buitengewoon interessante sector.
Na afronding van deze HBO Bachelor Management specialisatie Eventmanagement kun je onder andere de volgende functies vervullen:
Je bent een senior medewerker of operationeel leidinggevende. Je wilt doorgroeien naar een leidinggevende rol binnen de evenementenbranche.
Deze HBO Bachelor Management kun je volgen als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
De HBO Bachelor Management is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Jouw opleiding wordt op maat gemaakt, waarbij jouw vooropleiding en werkervaring bepalen hoe snel je de opleiding kunt doorlopen. Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.
Als je een baan hebt die aansluit op je opleiding, dan maak je opdrachten in je eigen werkomgeving. Zo doe je ervaring op met de onderwerpen uit de opleiding. Ligt je werk niet in het verlengde van de opleiding? Dan kun je toch deelnemen. Je loopt dan stage, zodat je ervaring kunt opdoen in het vakgebied. Je kunt je stage combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder in de opleiding stage lopen.
Bij ons kun je flexibel studeren. Dat betekent dat jij de opleidingsvariant kunt volgen die bij jou past. Met elke variant behaal jij jouw erkende HBO Bachelorgetuigschrift, maar op basis van jouw vooropleidingsniveau of werkervaring kun je je opleiding anders doorlopen.
In 3 fases en een afstudeerfase doorloop jij jouw HBO Bachelor. Je kunt instromen met een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets.
Op basis van je achtergrond, werk- en leerervaring bepaal jij samen met een studiecoach hoe, wat en waar je leert. Dit kan door middel van valideren (het laten waarderen van eerder opgedane werk- en leerervaringen), leren op de werkplek of door het volgen van onderwijs.
Heb je belangstelling voor HBO OP MAAT? Meld je dan aan voor de reguliere opleiding. Door in je toelatingsdossier de extra vragen over HBO OP MAAT te beantwoorden, kun je zien of het interessant voor je is. Als je hiervoor kiest kun je dit in het toelatingsdossier meteen aangeven. Een studiecoach neemt dan contact met je op. Bekijk HBO OP MAAT voor meer informatie.
Je kiest binnen de HBO Bachelor Management voor de specialisatie Eventmanagement. Dat heeft als voordeel dat je vanaf de start je opdrachten kunt toepassen op je werkplek. Tijdens de tweede fase volg je een apart programma met de specifieke modules Eventmanagement, Leisuremanagement en Projectmanagementvaardigheden, gericht op je specialisatie. De derde fase is een verdiepende fase die je op het gewenste HBO Bachelorniveau brengt. Je studeert af in de richting van je specialisatie.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De Bacheloropleiding bestaat uit 240 EC (studiepunten). Het programma is opgedeeld in 3 fases en een afstudeerfase. In elke fase behaal je 60 EC. Elke fase bestaat uit modules waarin steeds een onderwerp centraal staat.
In de eerste fase verkrijg je een brede basiskennis op het gebied van management. Je brengt verschillende afdelingen van je organisatie in kaart en onderzoekt welke managementtaken zij verrichten. Hierbij leer je op welke wijze je organisatorische vraagstukken projectmatig kunt benaderen. Je werkt aan je basisvaardigheden als manager.
De tweede fase staat in het teken van je specialisatie. Je onderzoekt ontwikkelingen binnen de vrijetijdssector. Daarbij ga je aan de slag met je managementvaardigheden, waaronder delegeren, teambuilding en coaching. Je werkt hierbij aan je eigen leiderschapsstijl.
In de derde fase verdiep je je in strategisch management. Daarbij onderzoek je je leiderschapsstijl. Je leert hoe je op coachende wijze je medewerkers inspireert en motiveert. Aan de hand van soft skills leer je hoe je je organisatie wendbaar maakt voor veranderingen.
In de laatste fase verzamel je alles wat je geleerd hebt in je praktijkprogramma. Daarnaast werk je aan een praktische afstudeeropdracht, waarmee je je opleiding afrondt. Je toont in deze fase aan op HBO Bachelorniveau te functioneren.
Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Management’ met als aantekening op de cijferlijst Eventmanagement. Je mag dan de graad BA (Bachelor of Arts) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen.
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.