Menu
NCOI Opleidingen - Beroeps- en vakopleidingen
  • Home
  • Beroepsopleidingen Onderwijs en Pedagogiek

Beroepsopleidingen Onderwijs en Pedagogiek

Wil je aan de slag in het onderwijs? Of werk je hier al en wil je je kennis en vaardigheden naar een hoger level tillen? Met een beroepsopleiding onderwijs of pedagogiek van NCOI Opleidingen...

Lees meer

Wil je aan de slag in het onderwijs? Of werk je hier al en wil je je kennis en vaardigheden naar een hoger level tillen? Met een beroepsopleiding onderwijs of pedagogiek van NCOI Opleidingen...

Lees meer

Wil je aan de slag in het onderwijs? Of werk je hier al en wil je je kennis en vaardigheden naar een hoger level tillen? Met een beroepsopleiding onderwijs of pedagogiek van NCOI Opleidingen...

Lees meer

Meest bekeken Beroepsopleidingen Onderwijs en Pedagogiek

Vakopleiding (5) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Wil je aan de slag in het onderwijs? Of werk je hier al en wil je je kennis en vaardigheden naar een hoger level tillen? Met een beroepsopleiding onderwijs of pedagogiek van NCOI Opleidingen doe je gedegen en deskundige kennis op. Onze opleidingen zijn sterk praktijkgericht. Dat betekent dat je eigen werkpraktijk altijd centraal staat in de opleiding. Zo leer je het snelst en zie je vrijwel direct resultaat. Bovendien krijg je altijd les van ervaren docenten die zelf werkzaam zijn (geweest) in dit vakgebied. Lees hieronder meer over onze beroepsopleidingen en de mogelijkheden.

Aan de slag als leraar in het basisonderwijs?

Met een beroepsopleiding onderwijs of pedagogiek van NCOI ben je uitstekend voorbereid op de toekomst. Of je nu al werkzaam bent in dit vakgebied of dat je de ambitie hebt om hierin aan de slag te gaan, er is altijd wel een opleiding te vinden die bij jou past. Wil je leraar in het basisonderwijs worden? Dan moet je de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (pabo) volgen. Voor deze opleiding moet je vaak vooraf in een examen al aantonen over bepaalde kennis te beschikken. Bijvoorbeeld op het gebied van natuur en techniek of geschiedenis. 

Ontwikkel je basiskennis met een examentraining

Beschik je niet over deze kennis of wil je je extra goed voorbereiden op je opleiding? Dan kun je bij NCOI kiezen voor een voorbereidend programma. Met dit programma leer je over de belangrijkste basisbegrippen en word je uitstekend voorbereid op het examen. Je rondt dit programma af met de toelatingstoets. Dit is een schriftelijke toets die digitaal wordt afgenomen. Bij een voldoende beoordeling toon je aan dat je kennis van natuur en techniek van goed niveau is en kun je op dit onderdeel instromen in de pabo. Bij NCOI kun je kiezen uit de volgende programma’s:

 

Tweedegraads bevoegdheid als leraar halen?

Ben je al in het bezit van een pabo-getuigschrift en wil je vanuit deze kennis doorstuderen naar een tweedegraads bevoegdheid? Dat kan met een schakelprogramma van NCOI. Het Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleidingen levert je vrijstelling op voor de beroepscontextmodules van onze tweedegraads HBO Bachelor Lerarenopleidingen. Door aan te tonen dat je al over bepaalde kennis en kwaliteiten beschikt, hoef je bepaalde modules niet te volgen en kun je de lerarenopleiding sneller afronden.
 

Waarom een beroepsopleiding onderwijs of pedagogiek bij NCOI volgen?

  • Praktijkgericht en flexibel onderwijs
  • Hoog aangeschreven bij werkgevers
  • Meerdere leslocaties door heel Nederland
  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Docenten uit het werkveld
  • Meerdere startmomenten per jaar
  • Persoonlijke studiebegeleider